Kezdj el pozitív életet élni, ezt a 4 lépést követve!

2018. december 12. 07:30 - Life Advisor

lidya-nada-638316-unsplash.jpgMindannyian ismerjük a pozitív és a negatív közötti különbséget. Olyan mint a fekete-fehér, a jó-rossz, a helyes és helytelen. Emiatt a jó és pozitív élet megtapasztalásának a vágya mindannyiunkban megtalálható. A pozitív élet egy egy adott céltól különbözik.  Ha olyan dolgot szeretnél mint pénz, munka vagy egy bizony személy, akkor talán meg is kaphatod, de mindig lesz még valami, ami hiányzik. Egy pozitív élet olyas valami, amit magadnak adhatsz, belülről teremtheted meg, így pozitív életet élhetsz függetlenül attól, hogy hol vagy, ki vagy és mit csinálsz. Most megmutatok neked 4 olyan tippet, amely segíthet pozitív életet teremteni.

 

 

1. Irányítsd a gondolataid!

Tudtad, hogy a reakcióink és a tetteink nagy részét a szokásaink szabályozzák?

Nézzünk egy példát :

Lehet, hogy minden reggel kedvtelenül és unottan csapod le az ébresztőórád és emiatt negatív hangulattal ébredsz. Miért? Nos az ötlet, hogy korán kelj fel negatív reakcióhoz kötötted, amelyet az ébresztőóra vált ki és maga a hang, valami negatív dolgot idéz elő az életedben.

Teljesen normális, ha reggel kicsit fáradt vagy, de ahelyett, hogy ehhez negatív érzéseket társítanál inkább programozd át magad arra, hogy egy újabb csodálatos nap veszi kezdetét. Személy szerint én minden reggelemet úgy indítom, hogy tudom, hogy ma valami csodálatos dolog fog velem történni, így a felkelés is sokkal egyszerűbb.

Nem azt mondom, hogy a gondolataid megváltoztatása egyszerű és gyors folyamat, hiszen rengeteg berögződés és negatív minta ragadhatott rád. Ennek ellenére egy olyan dologról beszélünk, amelyen igenis tudsz változtatni és ha a gondolataidat megváltoztatod, az életed is megváltozik.

A fenti példára visszatérve, programozd be magadnak az ébresztőórád hangját arra, hogy az a bizonyos csodás nap erre a hangra veszi kezdetét.

2. Memorizálj pozitív szavakat!

Túl könnyűnek tűnhet, de a pozitív szavak memorizálása révén az agyad gyakrabban lesz képes pozitív szavakat használni és ez segíteni fog a pozitívabb élet megélésében. Ahogy a gondolkodásmódod újra programozod ugyanúgy a szókincseddel is meg kell ezt tenned.

Szintén vedd figyelembe, hogy nem új szavakat kell megtanulnod, csupán a szókincsedet kell átírnod és sokkal több pozitív szót használni a mindennapok során. A legszebb az egészben, hogy mindez nemcsak a saját életedben, de a környezeted életében is pozitív változásokat indít majd be.

3. Fókuszálj arra, ami igazán számít!

Ne próbálj meg mindennel foglalkozni. El kell fogadnod, hogy az életben mindig lesznek negatív és pozitív dolgok, de mindig te döntöd el, hogy melyik tud hatással lenni az életedre.

Igen tényleg képes vagy azzal törődni, ami igazán számít. Gondolj csak vissza a múltadra, a jelenedre és a jövődre. Hányszor pazaroltad már az idődet olyan dologra, amely igazából nem is számított?

Ami tény, hogy nem kell mindennel foglalkoznunk. Nem kell,hogy érdekeljen, hogy a régi osztálytársunk mit gondol rólunk, hogy más emberek mit mondanak, hogy a közösségi médiából mi ragad ránk, vagy éppen, hogy a munkatársad mit pletykál rólad.

A végén úgysem tudsz nyerni az életed minden területén és nem tudsz mindenbe 100%-ot adni. Amit tehetsz, az a priorizálás. Mi számít igazán? Mivel kell ténylegesen foglalkoznod? Zárj ki minden más dolgot és összpontosíts arra, ami igazán számít.

4. Tanulj meg nemet mondani!

Néhány ember azért nem képes nemet mondani, mert úgy gondolják, hogy ezzel kihagynak egy lehetőséget, vagy cserben hagynak valakit. Ha megvizsgálod az igen és a nem szavakat, akkor te is láthatod, hogy a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a nem az negatív jelentéssel bír.

Amit a legtöbb ember elfelejt, hogy nem lehet mindenre igent mondani. Ha igent mondasz valamire, akkor ezzel egy időben nemet mondasz egy másik dologra. Lehet,hogy igent mondasz a főnöködnek a túlórára, mert bizonyítani akarsz, ugyanakkor ezzel együtt nemet mondasz a családoddal együtt töltött időre

A lényeg,hogy minden alkalommal, amikor igent mondasz, valamire nemet is mondasz ugyanakkor. Mindig, amikor úgy döntesz, hogy megcsinálsz egy dolgot, elveszed az időd egy másik dologtól. Remek lenne, ha mindent megtehetnénk, de ez nem így van.

Meg kell tanulnod nemet mondani. Ez a lépés valójában nagyon egyszerű, hiszen az előző lépés továbbfejlesztése. Azaz, könnyebben fog menni, ha már tudod, hogy mi számít igazán. Simán nemet mondasz, hiszen tudod, hogy már igent mondtál valaki/valami másnak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása