7 tipp, hogy ne váljunk el!

2018. december 07. 07:30 - Life Advisor

eric-ward-501550-unsplash.jpgNagyon sokan élnek olyan párkapcsolatban, amelyben egy idő után mindent természetesnek gondolnak. Az ilyen kapcsolatok egy idő után elkezdenek ellaposodni és a legtöbb esetben szakítással, válással végződnek. Meglepőnek tűnhet a kijelentés, amelyet biztos, hogy már te is olvastál vagy hallottál, miszerint a legtöbb párkapcsolati konfliktus és végső soron a válások nagy része is az elégtelen kommunikáció következménye. Íme 7 tipp, amivel fejlesztheted önmagad a párkapcsolatodban, hogy elkerülj egy szakítást. Ne felejtsd el, hogy mindent helyre lehet hozni, ha ez a közös akarat.

Szintén jellemző a mai felgyorsult világunkra, hogy egyre több embernek van az életében több párkapcsolat. Ez nem azért van, mert a pasas egy szoknyapecér vagy mert a nő mindig jobb férfihoz helyezkedne, hanem mert minden egyes párkapcsolat sőt, minden egyes emberi kapcsolat az életünkben meg akar nekünk tanítani valamit.

Olvastam egyszer egy cikket, miszerint minden párkapcsolatban töltött évet 9-el kell beszorozni, hogy megkapjuk a tényleges együtt töltött időt. Például egy 9 éve tartó párkapcsolatban már több, mint 81 évnyi feladatot lerendeztünk egymással, tanultunk egymástól és fejlődtünk.

Egy tartós kapcsolatért bizony minden egyes nap dolgozni kell. Sokan azt gondolják, hogy az idő elteltével, amikor már stabil kapcsolatról beszélhetünk és már zajlanak a mindennapok, nem lehet elvárás a folyamatos jelenlét, a szeretet bizonygatása, az udvarlás vagy éppen a csábítás. Ez egyébként nem is elvárás.

Ebből a fránya minden természetes attitűdből alakul ki a kapcsolatok elszürkülése, erre pedig napjaink leggyakoribb megoldása az elválás. A legtöbb ember pedig azzal sincs tisztában, hogy mindez akkora trauma, amelyet nehéz feldolgozni. A váló felek nincsenek felkészülve a gyakran évekig tartó gyászfolyamatra és az azt követő életük megváltoztatására. Pedig nagyon sok válás megelőzhető lenne, a tudatos kapcsolatépítéssel, kommunikációval és együttműködéssel a hosszú évek alatt.

Mit tehetünk? Íme 7 tipp, amely neked is segíthet :

  1. Tanuljuk meg a párunk érzéseit tiszteletben tartva odafigyelni, meghallgatni, megérteni őt.

  2. Ne győzni akarjunk, mert azzal a másik lesz a vesztes, hanem mindketten kerüljünk jobb helyzetbe.

  3. Tanuljunk érzéseket, érzelmeket felismerni, megfogalmazni és keressük az okokat, először saját magunkban, aztán a párunkkal közösen.

  4. Ne hibást és bűnbakot keressünk, hanem a problémák valódi okait.

  5. Ne bántsunk!

  6. Becsüljük meg, ami jó és azt fejezzük is ki!

  7. Mindennap fogalmazzunk meg legalább egy örömteli dolgot a párkapcsolatunkról, ami miatt jól érezzük magunkat.

Nem könnyű feladatok ezek, ez is tény. De bárki lehet kivétel és itt is nagyon igaz, hogy légy egyedi, legyen stílusod, nem kell sodródni a trendekkel! Mindent helyre lehet hozni, ha ez a közös akarat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása