5 jel, hogy sikeres vagy akár tudsz róla, akár nem

2018. december 06. 07:30 - Life Advisor

crew-88128-unsplash.jpgÉvekig egy már réges rég elavult definícióhoz ragaszkodtunk, amikor a karrierünk sikerét próbáltuk meghatározni. Régebben sikeres emberek azok voltak, akiknek "fontos" munkájuk volt és egy tonna pénzt kerestek. Könnyű volt felismerni a sikeres embereket az öltözködésük, az autójuk, a házuk és egyéb anyagi javak segítségével. Ma már azonban okosabbak vagyunk.

Ha például van egy remek munkád és egy hatalmas házad, viszont a stressz miatt korán elvisz a szívroham, akkor vajon sikeres vagy?

Ha rengeteg pénzed van a bankszámládon és az emberek minden szükségletükben rád támaszkodnak, viszont nincs kapcsolatod a gyerekeiddel és a családoddal, mert mindened a karriered, akkor sikeres vagy?

A legtöbb ember azt mondaná, hogy NEM!

Íme 5 olyan jel, ami bizonyítja, hogy sikeres vagy akár van munkád, akár nincs.

Emlékezz arra, hogy a siker nem abban mérhető, hogy mit kaptál más emberektől, mint például a nagynevű munkakörök, a vállalati autók, a nagy fizetés, sarki iroda stb.

A valódi sikered saját magadon múlik, az önfejlesztésen, a magatartásodon, a megszerzett tudásaidon, amelyet senki nem vehet el tőled.

  1. Sikeres vagy, ha őszinte lehetsz a karrieredben. Ha nem mondhatod el az igazságot a főnöködnek bármivel kapcsolatban, mert félsz, hogy nem fog neki tetszeni, akkor még nem vagy sikeres.

  2. Sikeres vagy, ha tudod, hogy mit adj a dolgozóidnak és/vagy az ügyfeleidnek, hogy sikeresek legyenek. Ha mindig mások mondják meg neked, hogy mit csinálj, akkor még távol vagy a sikeres élettől.

  3. Sikeres vagy, ha határozott fellépéssel és kompetens módon tudsz beszélni a munkahelyeden. Ha egy nálad magabiztosabb személy beszél hozzád és te nem bírsz megszólalni mert lefagysz, akkor még nem vagy sikeres.

  4. Sikeres vagy, ha megadod magadnak az engedélyt arra, hogy olyan nagyot álmodj, amekkorát csak szeretnél. Ha van egy elképzelésed és nap, mint nap lépéseket teszel a saját céljaid megvalósításáért (legyen bármilyen kis vagy nagy lépés) már sikeres vagy.

  5. Ha olyan emberek vesznek körül akiket szeretsz és téged is szeretnek, akkor sikeres vagy. Mindig kaphatsz egy másik munkát. A karriered pillanatnyi állapota nem sokat jelent. A saját lelkiállapotod, az önmagadba vetett hited és a saját céljaid iránti szenvedély az, ami igazán számít.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása