Ez a 10 dolog biztosan jellemzi a karizmatikus embereket!

2018. november 30. 07:30 - Life Advisor

helena-lopes-592971-unsplash.jpgGyakran meglepődök, hogy vannak olyan emberek, akik gondtalanul jönnek ki bárkivel. Jól kommunikálnak, motiválnak és inspirálnak másokat. Nem tudjuk valójában megmagyarázni, hogy mi ez, de a legtöbb embernek rendelkezésére el. Nos, a karizmáról van szó. Sok ember rendelkezik nagyon erős személyes meggyőző erővel. Ők azok, akik nagyszerű kapcsolatokat ápolnak, következetesen és pozitívan befolyásolják a körülöttük lévő embereket. A karizma megadja a lehetőséget arra, hogy sikeres legyél az életed bármely területén. De vajon mit csinálnak ezek az emberek másképpen? Íme 10 olyan tulajdonság, amivel te is rendelkezhetsz.

Kutatások kimutatták, hogy a karizma nem egy veleszületett képesség, igenis tanulható és fejleszthető. Nézzük tehát, mit tudnak a karizmatikus emberek :

1. Bizalom

Kutatások kimutatták, hogy ha valaki képes kimutatni mások felé a bizalmat, akkor benne is megfognak bízni. A karizmatikus emberek ezt pontosan tudják és alkalmazzák is. Ők azok, akik szó szerint beragyognak bármely területet, ahol jelen vannak.

2. Figyelem és hallgatás

A karizmatikus emberek képesek figyelni a beszélgetőpartnerükre, ugyanakkor a hallgatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Teszik mindezt teljesen egyszerű szokásokkal, mint a kérdések feltétele, szemkontaktus tartása, mosoly stb.

3. Szenvedélyük van és meg is mutatják azt

A karizmatikus emberek rendkívül szenvedélyesek abban, amiben hisznek. Ez a fajta szenvedély az, ami a körülöttük lévő embereket is cselekvésre ösztönzi.

4. Megközelíthetőek

A karizmatikus emberek minden esetben nyitottan állnak mások iránt, megközelíthetőek és bármikor elérhetők.  Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a mosolygás kapcsolatban áll azzal, hogy valakit mennyire mernek megközelíteni. Tehát, ha te is szeretnéd fejleszteni magad a karizmatikus és sikeres ember irányába, akkor mosolyogj.

5. Nem beképzeltek

Egyáltalán nem hordják fent az orrukat és nem rendelkeznek óriási egoval. Ez nem azt jelenti, hogy semmit sem tudnak, sőt, legtöbbször hatalmas tudással rendelkeznek, amelyet szívesen osztanak meg másokkal is.

6. Van céljuk

Akár több is. Ezek az emberek bizony világos jövőképpel rendelkeznek és határozott céljaik vannak. Ők azok, akik nagyobb gondolatokról beszélnek, mint saját maguk, akárcsak Steve Jobs, Elon Musk.

7. Valódi érdeklődést mutatnak mások iránt

A karizmatikus személyek inkább másokat helyeznek reflektor fénybe. Embereket motiválnak és megmondják, hogy mennyire jól csinálják a dolgokat. Más szavakkal hisznek másokban és kifejezik a bizalmukat más emberek iránt. Ha pedig saját maguk kapnak valami díjat, akkor azt az egész csapatnak is megmutatják és elismerik, hogy ez bizony közös eredmény.

8. Hisznek magukban

Rendületlenül és megállíthatatlanul. Bíznak magukban és nem törődnek más emberek véleményével. Tudják, hogy csak és kizárólag saját maguk felelősek az életükért és a sikerekért.

9. Arra ösztönöznek, hogy merd kifejezni önmagad

Szándékosan olyan mélyreható kérdéseket tesznek fel neked, amelyek arra ösztönöznek, hogy kifejezd magad. A karizmatikusság kevésbé szól rólunk. Sokkal inkább arról van szó, hogyan érzik magukat mások.

10. Nagylelkűek

A karizmatikus emberek rendkívül önzetlenek és nagylelkűek. Szívesen adományoznak és segítenek másoknak anélkül, hogy bármilyen viszonzást elvárnának cserébe.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása