6 módszer, hogy az első naptól komolyan vegyenek a munkahelyeden

2018. november 28. 07:30 - Life Advisor

hermes-rivera-471868-unsplash.jpgEgy új munkahelyen vagy munkakörben bizony időbe telhet, amíg komolyan vesznek téged. Függetlenül attól, hogy te vagy a legfiatalabb, a legkevesebb tapasztalattal rendelkező vannak olyan helyzetek, amikor bizonyítanod kell. A munkahelyen való bizonyítás és a képességeid minél korábbi bemutatása hozzájárul a karriered sikereihez. Ne várj arra, hogy a többiek felfedezzenek. Használd ki a lehetőséget és kezd el kivívni az emberek tiszteletét. Íme 6 módszer, ami segíthet, hogy már az első naptól komolyan vegyenek a munkahelyeden.

1. Legyél felkészült

Az emberek észreveszik, ha felkészült vagy. Készülj fel minden találkozóra, értekezletre. Ismerd meg az embereket, a résztvevőket és a helyzetet is. Olvasd el a híreket is, hiszen a mai világban ezekkel is illik képben lenni.

Ha megérted és ismered a környezeted, amelyben élsz akkor lehetőséged lesz arra, hogy versenyképes maradj. Amikor pedig mások is észreveszik, hogy képes vagy átlátni komplex helyzeteket,mint egy vezető, akkor tovább nősz mások szemében.

2. Öltözz fel megfelelően

Ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, akkor ezt még azelőtt el kell kezdened, hogy kinyitnád a szád. Győződj meg róla, hogy az öltözéked illik hozzád és az adott helyzethez. Ne jelenj meg gyűrött, vasalatlan ruhában, hiszen a vizuális kisugárzásod ugyanolyan fontos.

3. Figyelj a testbeszédedre

Gondolj arra, hogy te hogy érzed magad, amikor egy vezető, akire felnézel, belép az irodába. Ez a személy valószínűleg bizalmat sugároz, nem igaz? Az igazi vezetők soha nem járnak lehajtott fejjel. Kemény kézfogással üdvözölnek mindenkit, nyitottak mindenki felé, így mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy beszéljenek velük.

4. Beszélj nyugodtan és határozottan

Ha nyugodt vagy kevésbé leszel hajlamos gyorsan beszélni és elharapdálni a szavakat. A szavaknak óriási erejük van, ez tény. A nyugodt beszéd nem zárja ki, hogy szenvedéllyel beszélj, ugyanis a valódi személyiséged így fog igazán ragyogni.

Figyelj a hangsúlyodra is. Itt elsődlegesen arra gondolok, hogy bizony az én környezetemben is van olyan ember, aki minden mondat végén felemeli a hangsúlyt, mintha kérdést tenne fel. Erről pedig eszembe jut egy kis Family Guy epizód, hogy hogy NE csináld :

5. Kérdezz és hallgass

Beszélj, de engedd meg a másiknak, hogy többet beszéljen, mint te. Amikor valódi érdeklődést mutatsz mások iránt, akkor látni fogják, hogy komolyan veszed őket. Kövesd az aranyszabályt : bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd,hogy veled bánjanak.

6. Legyél kezdeményező

Kínálj megoldást. Mutasd meg az embereknek azokat az ötleteidet, amelyekkel javíthatod a meglévő munkafolyamatokat, pénzt takaríthatsz meg vagy pénzt csinálhatsz. Kezdeményezz. Légy probléma megoldó! Az emberek nem a problémákat szeretnék hallani, hanem a megoldásokra kíváncsiak, arra az emberre pedig még inkább, aki képes megoldást javasolni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása