A sikerhez farkasnak kell lenned farkas ruhában!

2018. november 14. 07:30 - Life Advisor

adeolu-eletu-24999-unsplash.jpgAz üzleti élet bizony nem mindig fenékig tejföl. Rengeteg a kihívás, a fejtörést okozó feladat, a küzdelem, a nehézség, a megpróbáltatás. Határidők, beosztottak, vezetőség. Mindannyian ismerjük a mindennapjaink során ezeket a helyzeteket, amelyeket bizony nem mindig tudunk a saját magunk elvárásainak megfelelő minőségben kezelni. Természetesen ami a karriert és a munkát illeti, ugyanúgy vágyunk a sikerre és az elismerésre, ahogy ez az életünk többi területén is jellemző. Ahhoz azonban, hogy sikeres lehess farkasnak kell lenned farkas ruhában. Mutatom, hogy miért!

Három különböző módon élhetsz a munkád tekintetében :

1. Lehetsz bárány, farkasnak öltözve

Ez az a típus, aki megpróbál gúnyosan szépnek, kedvesnek és barátságosnak mutatkozni, valójában azonban nem az. Úgy tesz, mintha valaki lenne, pedig valójában senki. Ártatlan, kedves és nagylelkű felajánlásaikkal próbálnak behálózni másokat, de ez csapda, hiszen hátsó szándékok vezérlik a tetteiket. Amikor ilyen személlyel találkozunk egy állásinterjún valószínűleg a következőket fogjuk hallani : "Én igazi csapatjátékos vagyok és szeretném a tudásomat és a képességeimet a cég javára fordítani." A valóságban azonban mindent megfog tenni annak érdekében, hogy inkább kárt okozzon, mint hasznot.

2. Lehetsz bárány, báránynak öltözve

Ez az a típus, aki elvesztette az életét, az önbizalmát és az irányítást nemcsak a karrierjében, de ahogy említettem az életében is. Minden a kétségbeesésről, félelemről, veszteségről szól. Ő az, aki soha nem néz a szemedbe, mindennel egyetért, mivel soha nem vállalná fel a saját véleményét. Kezdetben jó befektetésnek tűnhet egy ilyen személy alkalmazni, hiszen megfogja csinálni, amit mondanak neki, nem fog visszabeszélni és még fizetni sem kell neki semmit. Ez azonban naív gondolkodás. Nem szabad ugyanis figyelmen kívül hagyni a bárányok gonosz képességeit. A bárány ugyanis folyamatosan rosszakat mond a feletteseiről, természetesen azok háta mögött, ami bizony lehetőséget teremt a pletykák elindítására is. Egyszerűen szadista örömüket lelik abba, hogy egyre több munkatársukkal hitetik el, hogy az élet, a munka, a cég, a vezetőség és egyszerűen minden szar.

3. Lehetsz farkas, farkas ruhában

Ez az a típus, akit nem érdekel semmi és aki megbízik saját magában. Ne érts félre, nem egoista emberekről beszélek. Azokról van szó, akik tudják mit akarnak és nem félnek lépéseket tenni a céljaik érdekében. Bíznak önmagukban, de tisztában vannak a gyengeségeikkel is. Nem értenének veled egyet csak azért, hogy csatlakozzanak a bárányok csapatához.

Amikor előre szeretnél lépni és/vagy fejlődni a karrieredben, akkor alkalmazd a farkas-farkas ruhában módszert.  Itt vannak azok a tulajdonságok, amelyekkel ezek az emberek rendelkeznek :

  • Ahelyett, hogy mindenért másokat hibáztatnának, ismerik a gyengeségeiket és folyamatosan fejlesztik magukat.
  • Ha úgy érzi készen áll és letett valamit az asztalra, tisztelettel fog a feletteséhez fordulni, hogy miért ő a legalkalmasabb egy előléptetésre, projektre, fizetés emelésre, több felelősségre stb.
  • Soha nem adja fel, hogy megbeszélje és elmondhassa az ötleteit, véleményét a felettesének.
  • Ha világossá válik, hogy a munkáját nem értékelik és a felettese sem tett semmit, akkor nem fog habozni, hogy továbbálljon.
  • Ha úgy érzi, hogy a fejvadász, akivel együtt dolgozik, nem megfelelő számára, addig keres, amíg meg nem találja azt a szakembert, aki segít elérni a céljait.
  • Mivel nem használják a közösségi médiát, személyesen keresnek fel fejvadászokat és döntéshozókat, ha új pozíciót és elfoglaltságot szeretnének.
  • Társaságban gondolkoznak. Hasonló emberekkel veszik körbe magukat, hogy egymást is motiválják és segítsék a karrier fejlesztésében és az új lehetőségek megtalálásában.
  • Nem félnek segítséget és tanácsot kérni.
  • Amikor nem kapnak visszajelzést egy interjú után, udvarias nyomon követést alkalmaznak

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása