5 gyermeki jellemvonás, amitől te is boldogabb lehetsz!

2018. november 09. 07:30 - Life Advisor

ben-white-197668-unsplash.jpgEmlékszel arra a pillanatra, amikor egy kisgyerek utoljára a szemedbe nézett és rád mosolygott? Ezek a széles és csillogó szemek olyan hatalommal rendelkezik, amely segít elhozni egy hosszan tartó boldogságot és jó érzést, ami az időd nagy részében nincs jelen a mindennapjaidban. Ahogy ugyanis öregszünk az élet által előidézett aggodalmak és félelmek megakadályozzák, hogy úgy élvezzük a boldogságot, mint egy természetes állapot. Az alábbi 5 gyerekektől elleshető jellemvonás neked is segíthet egy boldog életet teremteni.

1. Hihetetlen kíváncsiság

Ha valaha voltál gyerek társaságában, akkor bizonyára téged is használtak már mindentudó felnőttként és vagy millió kérdést kaptál millió különböző dologgal kapcsolatban. A gyerekek az állandó kérdésekkel fedezik fel a körülöttük lévő világot.

A kíváncsiság egyébként közvetlen kapcsolatban van a hippokampusszal (az előagy egy része), amely az információfeldolgozásért és a hosszú távú memóriáért felel. A gyermeki kíváncsiság természete a más emberekkel való konfliktust is csökkentheti. A kíváncsi elme, ellentétben a beszűkült elmével, nyitottabb és szélesebb látókört biztosít, amely boldogabb élethez is vezet.

2. Játékosság

A játékosságnak számtalan olyan előnye van, amelyet a legtöbbünk nem is ismer. A játékosság a kreativitás és az inspiráció elengedhetetlen része. A játékosság növeli a fókuszt, az alázatosságot, a bátorságot és még inkább a rugalmasságot. Segít feltöltekezni pozitív kilátásokkal, amely segít könnyebben venni az életünkben lévő akadályokat.

Emlékszel milyen érzés volt, amikor utoljára játszottál? Nem szeretnéd újra megélni ezt a boldog pillanatot?

3.  Jelenlét

Megfigyelheted valaha, hogy mit csinál egy gyerek, ha feladatot végez? 100%-ban összpontosít arra, amire kell. Nem törődik se a múlttal, se a jövővel, csak a jelen számít. A teljes jelenlétük azt jelenti, hogy a fókuszuk, a figyelmük, a gondolataik és az érzelmeik is az adott feladatra összpontosulnak.

A teljes jelenlét számos embernek nyújt segítséget a szorongás és depresszió leküzdésében és növeli a boldog érzelmi állapotunkat. A teljes jelenlét a legnagyobb ajándék, amit önmagunknak adhatunk.

4. Magabiztosság

Ahogy kezdünk felnőni egyre inkább öntudatossá vállunk, ami sajnos azt is eredményezi, hogy elkezdünk félni mások véleményétől és megítélésétől.  Az emelkedett elvárások miatt nem merünk kockázatot vállalni, önelégültek és lusták leszünk.

A gyerekek életében mindez nincs meg. Nem engedik magukat korlátok közé szorítani, hiszen tudják, hogy minden nehézség őket erősíti, minden hibából lévő tanulás őket fejleszti és ezek együtt vezetnek egy pozitív élethez és az álmaik megvalósulásához. Te is gondolkodj néha gyerek fejjel.

5. Megbocsájtás & Elengedés

Figyeltél már meg gyereket egy büntetés után? Mi történt? Mennyi ideig tartott neki visszatérni a boldog állapotba?

A gyerekeknek remek képességük van arra, hogy szinte azonnal visszanyerjék a boldogságukat egy büntetés után. Nem tartanak haragot, elengedik ezt a helyzetet és elfelejtik azt.

Mint ahogy bármely készség ezt is eltudjuk sajátítani. Lehet,hogy dühösek leszünk, ha megbánt valaki minket, de az esetek többségében feleslegesen cipeljük a haragunkat olyan sokáig.  A legjobb amit tehetsz, hogy elengeded és megbocsájtasz. Átkozódni semmiképpen sem szabad, mert azzal többet ártunk, mint amennyit szerintünk használ. Bocsáss meg tehát és nézd meg, hogy érzed magad.

Biztos vagyok abban, hogy az ok, ami miatt erre a posztra kattintottál, arra is ösztönözni fog, hogy lépéseket tegyél. A fenti alapelvek egyszerűnek tűnhetnek, de nem könnyűek. Azonban az elkötelezettség egy boldogabb életért megér egy próbát.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása