Úgy érzed esélytelen vállalkozó vagy? Íme 5 ok, amiért nincs igazad!

2018. október 31. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-568381-unsplash.jpgA világ egy olyan hely, ahol minden eszméletlenül gyorsan változik. A digitális korszaknak hála, könnyebben teljesülhetnek a vágyaink. Legyen szó rugalmas irányelvekről, az információ könnyű elérhetőségéről, mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabban dolgozzunk a céljainkért. Ugyanez a helyzet, ha vállalkozókról beszélünk. Nem mindenki van arra beállítva, hogy vállalkozó legyen, ez tény. Manapság azonban sokkal több vállalkozó van, mint pár évtizeddel ezelőtt. Hogyan is történt mindez?

A vállalkozó szellemű emberek próbálják a sikereiket és a szerencséjüket. Mindenkinek jó hullámot biztosít mindez, legyen szó a fogyasztóról vagy akár az eladóról. A kereslet-kínálat viszonya hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozók képesek legyenek a saját kis korlátaikon kívül gondolkozni és nagyokat álmodni. Növekszik az a vágy, hogy a megfelelő társadalmi változás megtörténjen a vállalkozásuk hatására.

Kik azok az esélytelen vállalkozók valójában?

Elsősorban azokról beszélek, akikről nem gondolnánk, hogy képesek lesznek sikereket elérni egy tehetséges és erős csoporton belül. Azokról van szó, akikről nem hisszük, hogy valaha a nyertes oldalt fogják erősíteni.

A gyengébbnek tűnő vállalkozók azonban manapság más megvilágítást kapnak, ugyanis pont amiatt, mert nem érnek el gyorsan látványos eredményt, megbízhatóbbak, körültekintőbben dolgoznak, képesebbek erősebben és magabiztosabban fellépni kemény helyzetekben.

Íme 5 olyan ok, amiért hosszútávon mégis az esélytelen vállalkozók lesznek sikeresek :

1. Az üzletük egyik szegmensét sem tekintik biztosnak és magától értetődőnek

A kevesebb tapasztalat miatt sokkal szkeptikusabbak. Minden üzletet és ajánlatot komolyan vesznek. Legyen szó akár a számlák kezeléséről, vagy egy új befektetővel való találkozásról, mindkettőt egyforma fontossággal kezelik.

2. Sokkal bátrabban vállalnak kockázatokat

Bár szkeptikusak, de a múltban többször is elbuktak már és tudják, hogy milyen érzés a kudarc. Ezekben a nehéz időkben is képesek voltak motiváltak maradni, amely hatalmas előnyhöz juttatták őket. Mernek kockáztatni, mert tudják, hogy csak jobbat kapnak majd.

3. Nem csak beszélnek, cselekszenek is

Ezen típusú vállalkozók olyan emberek, akiknek a munkájukat a tettek bizonyítják nem pedig a szavak. Nem beszélnek feleslegesen a sikereikről, nem kell órákat beszélni a munkájukról, hiszen a jelentős fókusz a cselekvési tervükön van. A cselekedetük és a tetteik önmagukért beszélnek.

4. Nem dobozban gondolkodnak, nem a megszokott mintát követik

Gondolkoznak, kísérleteznek. Nem félnek, így képesek nem szokványos lépéseket tenni. Tudják, hogy a világ változik és ők teljes mértékben nyitottak ezekre a változásokra.

5. Kivételes képességekkel rendelkeznek

Nagyon fontos tulajdonságuk, hogy képesek beszélgetni az emberekkel és nem egy személytelen márkát próbálnak piacra dobni. Sokkal inkább az embereken van a hangsúly, együtt ötletelnek velük és felvillanyozza őket, hogy az üzletükhöz szükséges kapcsolatokat kiépítsék. Sokkal jobban képesek tisztelni az ügyfeleiket, mint a versenytársaik. Jobban megértik az emberi érzelmeket és értékeket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása