Nincs jobb dolog a határidőknél! Tényleg nincs.

2018. október 06. 07:30 - Life Advisor

girl-3041391_640.jpgBárki, aki dolgozott már értékesítéssel foglalkozó üzletben, vagy bárhol máshol, találkozott már a határidők hatalmas erejével. Vagy épp,ha csak az én blogbejegyzéseimet olvasod a célkitűzésről, tervezésről biztosan találkozol a határidő fontosságával. Beleszerettem a határidőkbe és bizton állítom,hogy így maradok produktív.

 

Határidő nélkül haszontalanul töltöd az időd, nem vagy produktív

Had mondjak egy példát. Ha van határidő az életemben, akkor kétszer annyi blogposztot készítek el. Jelenleg 3 hetem van befejezni egy együttműködésből születendő kampányt, ami azt jelenti, hogy mindennel, amivel most dolgozom gyorsnak kell lennem.

A múlt hétvégén arra gondoltam,hogy teljesen off hétvégét csinálok magamnak, nincs találkozó, nincs buli, nincs telefonálás, nincs coaching, nincs semmi, csak és kizárólag az írás. Ehelyett, csak ültem, néztem a YouTubeot, görgettem a Facebookot és elolvastam egy-két cikket. Más szóval, az egész napomat szabaddá tettem valamiért, amiből semmi nem lett. (Szép munka,Bence!)

Ugyanez van azokkal az emberekkel is, akik például a nyugdíj közelében vannak. Úgy gondolják, hogy majd ha nyugdíjasok lesznek megcsinálják ezt vagy azt, többet utaznak és mindenre több idejük lesz. Amikor ténylegesen elérkeznek a nyugdíjas évekhez a felét sem csinálják meg annak, amit elterveztek.

Csak azért eltolni feladatokat, hogy majd a jövőben valamikor megcsinálod, teljesen értelmetlen és felesleges. Szükség van egy határidőre különben soha nem jutsz el a célodhoz,feladatodhoz,álmodhoz stb.

Betartom a határidőket! Nagyon keményen!

Van egy trükk, amit nagyon szívesen alkalmazok, hogy betartsam a határidőimet.

A szombat az írónapom. Ez az a nap, amikor azért dolgozom, hogy annyi hasznos cikket hozzak el neked, amennyit csak tudok, teljesen ingyen, szép képekkel, amelyek további inspirációt nyújthatnak.

Ez bizony kemény munka. Ahhoz, hogy ezt elérjem határidőt szabtam a nap végére.

Megígértem egy barátomnak (akivel hétköznaponként lehetetlen találkozni), hogy minden szombaton este 6-kor együtt megyünk vagy futni és/vagy edzeni, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 5 órára készen kell lennem mindennel. Ha elmulasztom ezt a határidőt, akkor borítékolom a barátom általi halált, aki soha nem hagyná,hogy kifogást találjak a közös programunk elhalasztására.

Ez a határidő nemcsak egy hatásos megálljt parancsol az írásban, de reményt is ad, hiszen várom a közös programunkat. Megéri az összes fájdalmat és verejtékezést. Ez az,ahogyan én ünneplek.

Rendszeresen tegyél valami programot a határidőd (az elérni kívánt cél) után. Olyan dolgot válasz, amiből nem tudsz csak úgy - kellemetlenségek, mint esetemben a barátom általi "halál" nélkül - kikeveredni.

A szabadidő illúziója

A legjobb szokás, amit csinálhatsz, ha arra koncentrálsz, amit tenned kell, nem számít hogy az év melyik napján, hónapjában vagyunk.

A pillanat, amikor határidőt kell szabnod, akkor jön el, amikor már érzed,hogy semmi sem történik, semmi sem változik és újra összefutsz rég nem látott barátoddal a halogatással.

Amikor szabadidőnk van, úgy gondoljuk, hogy az egész napot elpocsékolhatjuk. Ez azonban gyorsabban pusztít el egy egész napot, mint én egy cappuccinot.

Legközelebb,amikor azon kapod magad, hogy majd megcsinálom a szabadidőmben, akkor jusson eszedbe ez a cikk és gondold át,hogy mit mondtál.

Minden az elménkben dől el!

A céljainkhoz vezető harcok legtöbbször a fejünkben zajlanak. A határidők mindössze egy kis trükkök lehetnek annak érdekében, hogy az elméd és a gondolataid ne ellened, hanem érted dolgozzanak.

Az ilyen technikák ugyanis képesek arra,hogy az elménk arra összpontosítson, amit szeretnénk elérni. A mi több millió éves agyunk nem visz minket önként sikerre, a határidők használatával azonban, tudjuk programozni, hogy segítsen nekünk nyerni.

A határidők csodásak!

Amíg nem kezded el őket használni, nem fogod meglátni a szépségüket úgy,mint én. Azért szeretem őket, mert egyszerű életjobbító trükként használhatók. Egyszerű és gyönyörű!

Gyakran szembesülünk azzal, hogy amit elterveztünk vagy amit szeretnénk elérni egyszerűen lehetetlen. Nos, amikor elkezdesz ilyen kis trükköket alkalmazni, mint a határidő, akkor egyre jobban elkezd a lehetetlen lehetségessé válni.

Soha nem gondoltam volna, hogy lesz elegendő affinitásom, képességem, tudásom, történetem ahhoz, hogy blogger legyek. Mindig rendkívül nehéz dolognak hangzott.

Ezután elkezdtem használni a határidőket, szokásokat és rengeteg energiát, hogy a saját céljaim érdekében blogoljak. Nagyon is megható dolog, amikor látod, hogyan működik a világ olyan eszközök segítségével, mint például a határidő.

A határidők működnek!

Nyerhetsz az életben.

Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egy célt, kitűzöl mellé határidős cselekvéseket, amely felülmúl és segít legyőzni mindennemű halogatást. Adj egy esélyt a határidőknek!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása