5 ok, amiért a hála az üzleti életben is segít!

2018. október 05. 07:30 - Life Advisor

razvan-chisu-623946-unsplash.jpgA vállalkozók és az üzletemberek életében mind magánéletben mind pedig szakmai értelemben is nagy előnye van annak, ha képesek alkalmazni a hálát. A hála ugyanis elősegíti a boldogságot, javítja a mentális és fizikai egészséget, pozitív kapcsolatokat hoz létre, növeli a produktivitásunkat és lehetővé teszi,hogy jobban megküzdj a kihívásoknak. Mindezek pedig segítik a munka-magánélet egyensúly elérését és a sikereid megvalósulását.

1. Egészség és jólét az életedben (is)

Minél egészségesebb a tested és a lelked, annál jobban fogsz tudni teljesíteni a karrieredben. A boldog,nyugodt, kiegyensúlyozott ember produktívabb tud lenni, könnyedebbén kezeli a stresszt és azokat a kihívásokat, amelyekkel mindannyian szembesülünk nap, mint nap. A negativitás hihetetlenül káros a mentális és fizikai egészségünkre, mert egyszerűen csak további negatív dolgokat hoz az életünkbe.

A hálával kapcsolatos gyakorlatok viszont segítenek, hogy azokra a dolgokra összpontosítsunk, amelyekért igenis hálásak lehetünk és hogy ne hagyjuk figyelmen kívül azokat a dolgokat sem, amiket magától értetődőnek tekintünk. Ha arra fókuszálsz, amiért hálás vagy és jó érzésekkel töltöd fel magad, akkor nem lesz időd a kudarcokkal és nehézségekkel foglalkozni.

2. Pozitív kapcsolatokat építhetsz

A boldog és hálás emberek sokkal sikeresebbek pozitív kapcsolatok kialakításában. A jó kapcsolatok megteremtése pedig elengedhetetlen az üzleti életben. A hálának köszönhetően jobban összekapcsolódhatsz az ügyfeleiddel, új ügyfeleket vonzhatsz be magadnak és elősegítheted a gyártókkal, beszállítókkal lévő kapcsolatod.

A megbecsülés és a hálánk kimutatása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy motiváld az alkalmazottaid a keményebb munkavégzésre. Ha az emberek jól érzik magukat, akkor az irányodba történő elköteleződés és hűség is növekedni fog.

3. Inspirálsz másokat

Mutasd meg a saját példádon keresztül hogy mit csinálsz, hogy milyen hatással van az életedre a hála és az emberek követni fognak. Ha folyamatosan stresszelsz és nem vagy hálás, akkor ez a példa lesz az, amit másolni fognak.

Ha azonban megmutatod a hála fantasztikus hatását, a pozitív szemléletet, a boldogságot, örömöt, akkor ezt a példád fog másokra ragadni.

4. Minden a fókuszba kerül

Ha hálás vagy azért, amit eddig elértél, akkor biztos lehetsz benne, hogy a fókuszod végig megmarad a céljaidon, és nem fog elmenni abba az irányba, hogy feladd, ha esetleg nehézségekkel kell szembenézned. A nehézségekből ugyanis - a hála gyakorlásának köszönhetően - tanulni és fejlődni fogsz.

5. Fejlődik a produktivitásod

A hála nem csak a saját produktivitásodat javítja, de a környezetedét is. A köszönet nyilvánítás segít,hogy a környezeted is jobban érezze magát, csökkenjen a stressz és a feszültség és ehelyett inkább mindannyiótok produktivitása és motivációja induljon növekedésnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása