5 kevésbé népszerű, de hatékony módja a sikernek!

2018. szeptember 28. 07:30 - Life Advisor

linkedin-sales-navigator-402866-unsplash.jpgNagyon sokan írtak már a sikerről. Az emberek az mondják, hogy próbáld ki ezt, csináld azt, vedd meg ezt a tanfolyamot, vegyél részt ezen a workshopon, mert akkor sikeres leszel. Az igazság az.....Nos, az igazság rendezetlen, népszerűtlen és olyan valami, amit nem akarunk hallani. Pontosan ezért kell hallanunk róluk, mert a mézes-mázos példák nem vezetnek sikerhez. Nézzünk meg 5 kevésbé népszerű,de hatékony módját a sikernek.

1. A konzisztencia mindenre kiterjed

Nem arról van szó, hogy hétfőtől-vasárnapig 0-24-ben dolgozz, hiszen soha nem is szólt erről. A konzisztencia mindenre kiterjed és ez ugyanúgy igaz a sikerre. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha fókuszálsz a sikerre és teszel is érte, akkor nem is fog kimaradni az életedből.

Ha továbbra is a megfelelő dolgokat teszed a siker érdekében, akkor végül meg is találod. De a "trükk" vagy még inkább az igazság az, hogy ezt mindennap meg kell tenned. Senki sem egy nap alatt lett sikeres. Sok évnyi következetes munkát igényel a siker elérése és ez az igazság.

2. Csinálj ma kevesebbet, hogy többet érj el 1 év alatt!

Cal Newport mindennap 17 órakor kikapcsolja a laptopját, hazamegy a 3 gyerekéhez és a feleségéhez és nem kapcsolja be a gépét másnap reggel 9:00-ig. Nem dolgozik a hétvégén, soha.

Cal ezt a rendszert követte az elmúlt 15 évben, mialatt megírt 5 könyvet, amiből 3 beststeller lett, felesége és 3 gyereke van és a Georgetown University professzora. (Mellesleg "még csak" 36 éves.)

Soha nem dolgozott 0-24-ben, tartotta a megszokott 9:00-17:00-ig munkanapokat, hétvégi munkavégzés nélkül, viszont mint olvashattad, már 15 éve így csinálja.

3. Hozz létre egy célt, de dolgozz a folyamaton!

Célokat létrehozni egyszerű. Leülsz, gondolkodsz az életeden és puff megvan a cél. De mi történik a cél létrehozása után vagyis ami ténylegesen számít? Mindenki álmodozik, vannak céljai, de csak kevesen valósítják meg őket.

Ez azért van, mert a célok önmagukban használhatatlanok. Azt a folyamatot kell követned, amin naponta dolgozhatsz.

Vállalkozó akarsz lenni? Kezdj el dolgozni az üzleteden mindennap legalább 1 órát. Kocka hasat szeretnél? Menj el mindennap edzeni. Könyvet szeretnél írni? Kezdj el írni 1 oldalt mindennap.

Minden egyes célt támogatni kell azzal, hogy dolgozol a folyamatokon, különben csak álom marad. Amikor pedig a folyamaton dolgozol, a cél gondoskodni fog önmagáról.

4. Kövesd nyomon a haladásod, mintha egy egyszemélyes cég lennél!

Azt csináljuk, amit csinálnunk kell. Azt tudjuk javítani, amit mérünk. Kezd el kezelni magad, mint egy céget. Rendszeresen készíts áttekintés, hogy hogyan haladsz a célod felé.

Ezek az áttekintések lehetővé teszik, hogy komolyan vedd magad és elkötelezett legyél a céloddal szemben. Ráadásul folyamatosan tudni fogod,hogy hol tartasz a fejlődésben.

5. Minél sikeresebb leszel, annál keményebben kell dolgoznod!

Ez is egy olyan dolog, amit a legtöbbünk szeme nem lát meg, amikor sikeres emberek életét vizsgáljuk. Azt hisszük, ha sikeresek vagyunk az élet nem szól másról, mint pihenésről a pálmafák alatt.

Valójában az élet keményebbé válik. Minél nagyobb a sikerük, annál nagyobb a felelősségünk, a problémáink és annál többet kell dolgoznunk.

A sikeres emberek sokkal keményebben dolgoznak, mint azelőtt, amikor sikeressé váltak, de a kemény munkáról alkotott fogalmuk teljesen megváltozott. A munka, most már csak egy része a folyamatnak.

A sikerrel kapcsolatos igazságok újra és újra visszavethetnek minket. De ha igazán szeretnénk sikereket elérni - és azok, akik a LifeAdvisor Blogját olvassák, igazán szeretnék ezt - akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy mire van szükségünk a siker érdekében.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása