5 képesség az online társkeresés világából, ami segíthet a karrierünkben!

2018. szeptember 04. 07:30 - Life Advisor

heart-2280933_640.jpgLehet szeretni sőt gyűlölni az online társkeresők világát. Annak ellenére, hogy sokszor kellemetlen tapasztalataink vannak, pont ezek azok, amelyek hasznosak lehetnek számunkra a karrierünkben. Ha valaha is volt tapasztalatod online ismerkedést követő randival kapcsolatban, akkor tudod miről beszélek. A randik legtöbbje olyan, mint egy interjú az életeddel és a múltaddal kapcsolatban. Vannak akiknek meggyőződésük, hogy az első randi, mindig interjú.

A randi után pedig szintén , akárcsak egy állásinterjú után, elkezdesz gondolkozni a válaszaidon.

Állásinterjú Randi
Jó válaszokat adtam? Miket is válaszoltam?
Én vagyok a legjobb jelölt? Vajon tetszettem neki?
Bejutok a következő fordulóba? Lesz még újabb randi?

 

És nincs, nincs rózsa. Szóval mi lehetett a gond? Elkezded elemezni a helyzetet és megteszel mindent, hogy legközelebb ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Most pedig megnézzük azt az 5 képességet, amelyet megtudsz tanulni ebből a helyzetből. Ha nem is találod meg életed szerelmét, megfogod látni, hogy milyen nagyszerű ember vagy valójában és mennyire szerencsés lehet bárki, aki időt tölthet veled.

Kezdjük tehát azokkal a képességekkel, amelyeket elsajátíthatsz az online társkeresés világából, és hasznosak lehetnek a karriered és az életed szempontjából is.

1. Írás

Ezzel kezdődik minden. Megírsz egy profilt és elküldesz néhány üzenetet. Eltekintve a fotódtól leggyakrabban ez alapján próbálnak téged behatárolni az emberek. Ez alapján már leszűrhető, hogy mennyire vagy kommunikatív személyiség. Az online világban a fotó mellett a tartalom a király.

Hasonlóan az önéletrajzhoz és a kísérőlevélhez, fontos, hogy mindkettő megkülönböztessen téged a többi jelöltől és valamivel kiemelkedj a többiek közül.

2. Eladás

Nem, nem az a fajta eladás...vagyis nem pontosan. Valójában a társkeresés és a munka világában is el kell adnod magad. Mint a legtöbb eladáshoz, itt is elengedhetetlen, hogy ismerd a terméket (jelen esetben önmagad) és a célközönséged. Ahogy az online társkeresőben, a munkahely kiválasztásában is arra kell törekedned, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, ahol mindannyian ugyanazért lelkesültök és egy a célotok, tudtok egymással együtt dolgozni stb.

3. Marketing

Az online világban egy jó fotóval, korrekt közösségi oldalakkal fantasztikus képet tudsz alkotni magadról. Hasonlóan az állásinterjúhoz, ahol szintén figyelned kell a megjelenésedre a cipődtől kezdve a ruhádig minden apró részletre, hiszen ez is sokat lendíthet a pozitív megítéléseden. A ruhát és a kiegészítőket azonban nem elég hordani, meg kell tanulni viselni őket.

Az első benyomás rendkívül fontos, ezért figyelned kell arra, hogy pozitív, bizalmat keltő benyomást nyújts, ha tényleg az a célod, hogy sikereket érj el.

4. Stratégia

Sajnos ez nem olyan könnyű, hogy a legjobb jelölt legyél egy állásinterjúra vagy pedig egy hosszútávú kapcsolatra. Gondosan át kell gondolnod a pozíciót és meg kell kérdezned magadtól : valójában én vagyok a legjobb ehhez a munkához? Akarom-e az értékes időmet ezzel a céggel tölteni? Ha úgy döntesz, hogy megéri és ez a karrier való neked, akkor nézd meg, hogyan tudod elérni ezt a célod.

A vállalatoknál, ugyanúgy mint a randik esetében meg kell értened, hogy mit keresnek és hogy te ezzel képes vagy-e azonosulni. Ha úgy érzed, hogy nagyon szeretnéd az a munkát, vagy partnert, akkor meg kell találnod, hogy mit kell tenned (vagy nem tenned), hogy kitűnt a jelöltek közül.

5 Megküzdeni az elutasítással

Az igazság az, hogy nem való mindenki mindenkihez. Sajnos sokszor előfordul, hogy már a legelején tudja akár az interjúztató, akár a randi partnered, hogy nem vagytok egymáshoz valóak, nem ugyanazt keresitek.

Ez elkerülhetetlen, mindössze annyit tehetsz, hogy röviden értékeled a helyzetet és tanulsz belőle. A lényeg az, hogy az elutasítástól még nem dőlt össze a világ és nincs vége mindennek. A visszautasítás nem kellemes, de soha ne hagyd, hogy átvegye az életed felett az irányítást.

Végezetül pedig, bár tudunk tanulni a folyamatokból, a megfelelő személy megtalálása messze nem egyezik meg a megfelelő munka megtalálásával. Amikor munkát keresünk, stratégiát állítunk fel, megnézzük, hogy mi az, ami fontos számunkra, mit is keresünk valójában, ezt azonban partnerkeresés esetén csak ritkán tesszük meg. Ennek ellenére lehet, hogy jobb lenne kicsit többet invesztálnunk a partnerkeresésbe a fenti módszerek segítségével.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása