3 gyors tipp, hogy soha többé ne felejts el egy jó ötletet sem!

2018. augusztus 31. 07:30 - Life Advisor

write-593333_640.jpg"Sajnálom Bence, elvesztettem az összes jegyzetemet a tegnapi megbeszélésünkkel kapcsolatosan." Így kezdte a beszélgetést egy ismerősöm, még tavaly év végén, amikor egy kiadós brainstorming nap után voltunk. Ahelyett, hogy forrongtam volna a dühtől, rájöttem, hogy mennyire értékes leckét kaptam tőle.

 

Ki kell alakítanom egy olyan rendszert, ahol ezeket az információkat biztonságosan tárolni tudom. "De mi lesz a tegnap készült jegyzetekkel?" - kérdezte továbbra is teljes kétségbeeséssel. "Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbre még emlékszem, ezért felírom azokat, amelyek most eszembe jutnak és újra átbeszéljük őket." - válaszoltam. Látszott az ismerősöm arcán a megkönnyebbülés. Ezt a történetet csak azért meséltem el, hogy lásd, az ötletek elvesztése időről-időre mindannyiunkkal megtörténhet és ez komoly veszéllyel járhat, vagy akár teljes pusztulást is eredményezhet. Nézzük mit tehetsz, hogy ne felejtsd el többé a fontos ötleteket?!

1. Mindig legyen nálad valami, amire jegyzetelhetsz!

Szerintem már te is észrevetted magadon, vagy legalábbis hallottál már róla, hogy a legnagyobb ötletek akkor születnek, amikor a legkevésbé számítunk rá. Sétálsz a parkban, utazol a vonaton, iszod a kedvenc kávéd és egyszer csak bumm! Azonban ha nincs nálunk semmi, amire leírhatjuk, akkor kénytelenek vagyunk az emlékeinkre hagyatkozni. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy az emberi emlékezet nem mindig megbízható.

A tanácsom, hogy mindig legyen nálad valami, amire jegyzetelhetsz. Egy kis jegyzettömb és egy toll, ami elfér az autódban, a táskádban, kabátodban. Vagy ha okostelefonod van, használd a különböző jegyzetelős alkalmazásokat.

2. Gyorsan írd le az ötleteid!

Ha egyszerre sok ötlet jut eszedbe, akkor csábító lehet, hogy elkezd őket rendszerezni :

  • Melyek a legfontosabbak számomra?
  • Melyek hoznak számomra több pénzt?
  • Melyeket a legkönnyebb megcsinálni?
  • stb

Miközben tény, hogy értékes dolog az ötleteket rendezni, nem feltétlen szükséges ezt azonnal megtenned. Ehelyett sokkal fontosabb, hogy minden ötleted gyorsan leírj, mielőtt kimennének a fejedből.

3. Készíts másolatot felhőbe is!

Itt most a felhőalapú alkalmazásokra gondolok. A papírra és jegyzetfüzetbe leírt ötletek bizonyára hasznosak, azonban ha szeretnéd valóban biztonságban tudni őket, vagy egyszerűen arra is szükséged van, hogy könnyen elérhetővé és megoszthatóvá tedd másokkal, akkor mindenképpen javaslom a felhő alapú alkalmazásokat, mint :

  • Box Notes
  • Evernote
  • Google Keep
  • OneNote

Ezek az alkalmazások/weboldalak lehetővé teszik ugyanis a jegyzetek könnyű tárolását és megosztását. Emellett bárhol is legyél, mindig hozzáférhetsz a jegyzeteidhez.

Ha elkészítesz ide egy másolatot, akkor bármi is történjen a papíralapú jegyzettel (ráöntesz valamit, elveszíted, vagy ahogy én jártam : a takarítónő kidobja) az ötleteid biztonságban maradnak.

Szóval, írd fel ezt a 3 dolgot, nehogy elfelejtsd a jó ötletek megtartását a jövőben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása