Az élet 12 csodálatos igazsága!

2018. augusztus 29. 07:30 - Life Advisor

yoga-2176668_640.jpgEz egy egyszerű kis cikk az élet 12 csodálatos igazságáról. Ha éppen nehéz helyzetben vagy, vagy éppen nem a megfelelő flowban vagy, akkor mindenképpen olvasd el. Jussanak eszedbe, amikor azon gondolkozol, hogy legszívesebben feladnád.

 

 

1. Csak egy életed van!

Nincs újraindítás gomb. Nem lehet visszacsinálni a múltat. Csak annyit tehetsz, hogy próbálkozol, mivel egyetlen esélyed van.

Ezért felesleges aggódnod, ha visszautasítanak, vagy valami nem sikerül. Mindannyiunknak csak egyetlen esélye van, így valószínűleg valami mással kell próbálkoznunk.  Abban a pillanatban, amikor rájössz, hogy az élet nem tart örökké, abbahagyod a sajnálkozást és végre elkezdesz élni.

2. A válaszok ott vannak az orrod előtt!

A legtöbb ember beleesik abba a hibába, hogy folyamatosan válaszokat keres, azonban nem látja őket. Ahogy a mondás is tartja : nem látod a fától az erdőt.

Nagyon fontos, hogy néha megtanuld kívülről szemlélni az életed, illetve ha arra van szükséged tervezni, lecsendesedni, hogy ténylegesen meglásd a válaszokat.

3. A kimondott szónak ereje van!

Erről a legtöbben szintén nem tudunk. A szavakat leírhatjuk, kimondhatjuk, de mindenképpen erejük van és hatásuk bizony nem marad el az életünkben, legyen az negatív vagy pozitív.

Tarts tiszteletben a szavaid! Ismerd a szavaid! Használd a szavaid!

4. Nem a karriered határoz meg téged!

Sokkal többek vagyunk, mint a karrierünk. Bárki, aki ez alapján ítél meg téged (vagy éppen te ítéled meg magad a karriered alapján) téved.

Az,aki vagy és az,ahogyan kezeled az embereket mindig nagyobb jelentőséggel fog bírni, mint a karriered. Nagy tévedés valakit a karrierje és a pénze alapján megítélni, hiszen a halálunk után nem ezekre fognak emlékezni, hanem hogy milyen emberek voltunk, milyen érzéseket,élményeket adtunk másoknak.

5. Bármikor lehetsz a saját hősöd!

Ne töltsd az egész életed azzal, hogy másokat tekintesz példaképnek és imádsz megszállottan. Te is lehetsz az önmagad hőse. Semmi nincs, ami megakadályozna ebben.

6. Egyetlen ember (például te) képes megváltoztatni a világot!

A változás mindig egyetlen személytől indul. Ha valami legbelül azt súgja, hogy változtatnod kell, akkor hallgass erre a belső hangra. Természetesen ez a változás időt vesz igénybe, de megéri és biztos, hogy te is képes lennél rá.

A legtöbb ember, aki nagy hatással volt a világra, kezdetben nem is gondolta, hogy ez lesz az eredménye. Lehet, hogy most még te sem hiszed el, de nem is kell, csak próbáld ki és tapasztald meg.

7. Olyan mint te, nincs még egy!

Ezért, hagyd abba, hogy állandóan másokhoz hasonlítod önmagad. Tudod, hiszen már itt is sokszor olvashattad : Akárkihez hasonlítod önmagad, mindig fogsz találni nálad jobbat, vagy rosszabbat, de arra a feladatra, amire te születtél, te vagy a legalkalmasabb.

8. Semmi baj sincs, az egyszerűséggel!

Fontos, hogy ne becsüld le az egyszerű dolgokat az életben. Legtöbbször ugyanis az apró és egyszerű dolgokból csinálunk komplikált és fejtörést okozó élethelyzeteket.

Ne kérdőjelezd meg az egyszerűséget! Igenis fogadd el, hogy valami képes egyszerűen megoldódni, létrejönni stb.

9. Ünnepeld meg a mai napot!

Felébredtél! Nem mindenkinek járt ez a lehetőség. Sajnos rengetegszer halljuk, hogy emberek egyik napról a másikra meghalnak.  Lélegzel, sétálsz, van fedél a fejed felett, vannak barátaid, emberi kapcsolataid stb. Egészséges vagy és nem egy kórházban ülsz.  Elgondolkodtál már azon, hogy érdemes lenne hálát adni mindezekért a dolgokért és megünnepelni minden egyes napot? Ha nem, akkor kezd el még ma!

10. A válasz általában : sajnálom!

A legtöbb nagy probléma ott kezdődik, amikor nem vagyunk képesek beismerni, ha hibázunk és nem vagyunk képesek bocsánatot kérni. Persze árthat az egódnak, ha neked kell kvázi meghunyászkodnod, de lehetővé teszi, hogy megold azokat a problémákat, amihez csak annyit kell mondani : sajnálom.

11. Egy jó szó rengeteget segít!

Mindannyiunknak vannak problémái, amiről a legtöbb ember nem is beszél. Rengeteget segíthet akár egy kis cetlin hagyott, akár sms-ben küldött üzenet és egyetlen szó. 

Ez a kis apróság nagyon sok esetben megakadályozhatja azt, hogy valaki egy nehéz helyzetben elkövessen valami hülyeséget.

12. Végtelen lehetőséged van!

Ha a dolgok nem működnek, semmi pánik. Mindig kapsz egy második esélyt, hogy az előző kudarcaidból, hibáidból fejlődj, javulj és másképpen valósítsd meg a céljaid. Soha ne hagyd, hogy a kudarc padlóra küldjön. Inkább építkezz belőle, légy erősebb, okosabb, bölcsebb és valósítsd meg a következő álmod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása