7 lépés a saját álomtáblád készítéséhez!

2018. augusztus 22. 07:30 - Life Advisor

questions-2245264_640.jpgHa már láttad a Titok című filmet, bizonyára neked is ismerős az álomtábla (vision board) fogalma. Hatékony eszköz lehet az álmaid megvalósításának. Dióhéjban olyan képeket, szavakat, állításokat teszünk fel rá, amelyek képviselik az álmainkat, vágyainkat, szenvedélyeinket. A tábla segít, hogy bevonzzuk ezeket a dolgokat az életünkbe, pozitív gondolatokat teremtenek számunkra. Fontos azonban, hogy a filmmel ellentétben nem elég megcsinálni a táblát, felakasztani és kész. Ennél több kell, amiben az alábbi 7 lépést javaslom számodra is.

1. Kezdd el!

Vágj ki képeket, szavakat, idézeteket bármit, amit szeretnél bevonzani az életedbe, vagy ami egyszerűen pozitív érzelmeket vált ki belőled. Használhatsz magazinokat, internetet bármit. Bízz magadban és csak olyan dolgokat helyett el rajta, amelyek valóban a te álmaiddal és vágyaiddal kapcsolatosak, ne pedig olyanokat, amelyet mások várnak el tőled.

2. Tegyél ki fotót önmagadról is!

Helyezz el egy fotót önmagadról is a táblára, ami emlékeztet téged arra, hogy csodálatos ember vagy, jár neked és meg is engeded magadnak a boldogságot. A kép segíteni fog, hogy újra és újra átélhesd ezt az érzést, amikor a táblára nézel.

3. Ne nyomorítsd össze a táblát!

Hagyj elég helyet a képek között, hogy az elméd képes legyen fókuszálni a táblán látott dolgokra és ne úgy tűnjön mintha egy tömeg lenne rajta. Minden egyes álmodnak hagyj elég helyet, hiszen megérdemlik.

4. Ne legyél túl specifikus!

A táblán lévő képek azon dolgokat reprezentálják, amelyeket vonzani szeretnél, de nem szabad 100%-ban hozzájuk ragaszkodni. Más szóval, ha például vízparton szeretnél élni, akkor legyen ennyi elég és ne határozd meg, hogy már pedig te kizárólag Balin egy konkrét bungalóba szeretnél beköltözni, amelyet egy korábbi nyaraláson fotóztál, hiszen, ha neked jobb helyed lenne Tahitin mondjuk, akkor a hangsúly azon van, hogy úgy legyen, ahogy neked a legjobb, nem igaz?

5. Hozz létre egy állandó időpontot, amikor a tábládon lévő dolgokra fókuszálsz!

Ez lehet, akár a felkelés után közvetlenül, vagy lefekvés előtt, vagy mindennap miután haza érsz a munkából stb.stb. A reggeli felkelés utáni vizualizációnak az a plusz előnye, hogy már rögtön a napod elejét pozitív gondolatokkal fűszerezheted, de a lényeg, hogy olyan időpontot találj, ami neked a legjobb.

6. Képzelj, képzelj, képzelj!

Ha már megtaláltad a megfelelő időpontot, már csak cselekedned kell. Naponta minimum 4 maximum 10 percet.

7. Engedd, hogy megtörténjen!

Miután létrehoztad az álomtáblád, elképzeltél stb. engedd, hogy az Univerzum tegye a dolgát és együttműködjön veled. Hidd el, hogy az álmaid valóra vállnak. Ne aggódj a hogyan miatt, szerencsére ez nem rád tartozik.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása