10 tipp, hogy sikeres legyen a munkába való visszatérés a vakáció után!

2018. augusztus 12. 07:30 - Life Advisor

coffee-1388139_640.jpgRengeteg napot töltöttél el úgy, hogy későn keltél, nézted a kedvenc műsoraid vagy csak egyszerűen a tengerparton feküdtél. Élveztél minden egyes percet, aztán rájöttél, holnap újra vissza kell térned a munkába. Persze a vakációból való visszatérés a munkába nem lehet olyan esemény, amit örömteli várakozás előz meg, de előbb-utóbb bizony meg fog történni. Íme 10 tipp, hogy sikeres legyen a visszatérés.

1. Takarítsd le az asztalod!

Papírok, iratok, cetlik stb. heverhetnek az asztalodon miután visszatérsz. Ahelyett, hogy ezeket teljes mértékben ignorálnád, kezdj el rendet tenni az asztalodon, különben egész héten nézegetheted ezt a káoszt. Amire nincs szükséged, azt dobd ki, semmisítsd meg, ami pedig fontos elintéznivalót tartalmaz, vedd előre a nap folyamán. A környezeted tisztán tartása, rendezettsége, segíthet a produktív nap megkezdésében.

2. Töröld ki a hangposta és az Out of Office üzeneteid!

Mielőtt belevágnál a munkába, győződj meg róla, hogy letörölted a hangpostádról illetve az e-mail fiókodból az out of office üzeneteket. Rövidesen elárasztanak az apró feladatok, így jó még az elején pontot tenni ennek az ügynek a végére.

3. Fusd át a naptárad!

Régóta szabadságon voltál, így valószínűleg szükség lesz arra, hogy felfrissítsd a jövőbeli időpontjaidat, eseményeid. Tekints át az elkövetkező nap eseményeit, találkozóit, megbeszéléseit. Ennek köszönhetően időben készen fogsz állni, a csütörtök délelőtti meetingre vagy épp a péntek délben történő ügyféltalálkozóra.

4. Ne időrendi sorrendben olvasd az e-mailjeid!

Ahelyett, hogy az e-mailjeid időrendi sorrendbe kezdenéd olvasni, rendezd őket tárgy vagy feladó szerinti sorrendbe. Ezzel a technikával könnyebben átláthatod, melyek azok a dolgok, amelyekkel tényleg foglalkoznod kell, illetve könnyebben szelektálhatod azokat az e-maileket, amelyek már nem relevánsak, törölhetők, archiválhatók.

5. Prioritási lista alapján végezd a feladataid!

Gondold meg, hogy mi volt az a projekt, vagy feladat, amit még a szabadságod előtt elkezdtél, és amivel valószínűleg foglalkoznod kell. Ahelyett, hogy az aznapi első feladattal - ami szembe jön veled - foglalkoznál, gondold át és írd fel azt az 5 dolgot, amivel kiemelten foglalkoznod kell, így a figyelmed nem fog szétszóródni.

6. Egyszerre egy dolgot csinálj!

Vakáció után, kipihenten térsz vissza az irodába és késztetést érezhetsz arra, hogy egyszerre 3 dolgot is megcsinálj. Ez azonban nem a leghatékonyabb megközelítés. Pont amiatt, mert most jöttél vissza egy pihentető nyaralásból, összpontosíts egyszerre csak egy dologra és ne okozz magadnak azonnal kellemetlen és fejet vesztett perceket.

7. Távolítsd el a zavaró tényezőket!

Annak érdekében, hogy a szabadságod után minél előbb újra felvedd a fonalat, ki kell zárnod a zavaró tényezőket, amelyek 5 percenként kizökkentenének a ritmusodból. Kapcsold ki a mobilod, zárd be a közösségi média felületeket,számítógépes programokat,alkalmazásokat.

8. Legyenek terveid, hogy élvezd a visszatérést!

Az,hogy vissza jössz dolgozni, nem jelenti azt, hogy nem teheted a visszatérést élvezetessé. Tervezd meg a barátaiddal való közös ebédet, kávézást, beszélgetést, olvass el egy jó könyvet stb. Bár ez elsőre ijesztőnek tűnhet, mármint, hogy hova fogod ezeket a programokat besűríteni, de mindenképpen tedd meg.

9. Időben menj haza!

Vakáció után hajlamosak vagyunk arra, hogy az első pár napban tovább bent maradjunk az irodában.Csak azért mert szabadságon voltál, nem jelenti azt, hogy túlóráznod kell. Ne játszd a hőst! Győződj meg arról, hogy időben elhagyod az irodát.

10. Ne siettesd magad!

Nyaralás után visszatérni a munkába egy átmeneti időszak. Ne tegyél szemrehányást magadnak azért, hogy mennyi ideig tart, hogy visszatérj és újra felvedd a fonalat.Néhány napig is eltarthat, de ez teljesen normális. Maradj nyugodt és fókuszált!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása