Ez a 7 legjobb időszak, ha célokat akarsz kitűzni magadnak!

2018. augusztus 10. 07:30 - Life Advisor

office-3295556_640.jpgMi a legalkalmasabb időpont a céljaink elérésére? Mikor kell nekiállni tervezni? Hányszor kell felülvizsgálni a kitűzött célokat? Itt a blogon is már többször írtam arról, hogy mennyire fontos, hogy legyenek terveink, hiszen enélkül nem tudunk elindulni és boldogulni az életen, csupán sodródunk a tengeren. Arról viszont eddig még nem esett szó, hogy mi a legalkalmasabb időszak, ha célokat akarunk kitűzni magunknak? Most azonban ez is kiderül.

1. Ha új eredményeket szeretnél

Newton I. törvénye az életünkben is alkalmazható :

"Minden test megtartja nyugalmi állapotát, vagy megmarad az egyenes vonalú egyenletes mozgás állapotában míg más test mozgásállapotának megváltoztatására nem készteti."

Ha rájössz, hogy az életed különböző területein képes vagy változtatni, ha valamivel esetleg nem lennél elégedett, akkor bizony lépéseket is kell majd tenned. Szereted a munkád? Boldog vagy, amikor felébredsz a partnered mellett? Ha belenézel a tükörbe, tetszik, amit látsz? Nem feltétlenül kell abbahagynod a munkád, vagy szakítani a pároddal, viszont változtatásra szükség van. Írd le a céljaid, nézd meg honnan, hova szeretnél eljutni és eldöntheted, hogy a jelenlegi helyzeted tetszik jobban, vagy az új céljaid.

2. Amikor valami váratlan dolog történik

Minden tökéletes, de hirtelen kapsz egy telefont, vagy egy levelet, ami felforgatja és megváltoztatja az életed. Rájössz, hogy többé már semmi nem lesz ugyanaz. Nem feltétlen kell, hogy a váratlan dolog negatív legyen és kérlek, hogy ne is erre fókuszálj első körben.

3. Amikor mélyponton vagy

Néha úgy érezzük, hogy olyan élethelyzetben vagyunk, ahol egyáltalán nem akarunk lenni. Ahogy Einstein is mondta :

"Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket."

 Valójában egész életünkben az ellen küzdünk, hogy ne kerüljünk mélypontra, de sokszor pont ez a helyzet jelent nekünk egy óriási ébresztőt, hogy végre kezünkbe vegyük az életünket és neki álljunk célokat kitűzni magunk elé.

4. Az iskolában vagy az egyetemen

Amikor megkérdezel egy gyermeket, hogy mi szeretne lenni,ha felnőtt lesz, rengeteg inspiráló választ hallhatsz. Ezek az álmok azonban sűrűn változhatnak így érdemes az oktatást alakítani a céljainknak megfelelően, hogy ezek is támogassák a mihamarabbi megvalósulást.

5. Egy kudarc után

Lehet, hogy minden teljesen lendületesen halad az életedben és akkor egyszer csak bumm : a lámpa pirossá vált. Bár mindannyian reménykedünk, hogy nem fog semmi rossz történni, végül kudarcot vallunk. Sok ember számára pedig ez pont elég, hogy bedobja a törölközőt. Azonban a célok kitűzése pozitív hatással van a kitartásodra és a nehézségek leküzdésére. Egy kudarc után kétségtelen, hogy meg kell változtatnod a terveid, de nem azt jelenti, hogy mindent sutba kellene vetned. Nem a kártyákról van szó, hanem arról, hogy hogyan játszol velük.

6. Nagy nyeremény után

Miután az összes konfetti a földre hullott, a másnaposság elhalványult, a gratulációk elfogytak, mi következik? Gyakran, amikor elérjük a céljainkat, teljesen megfeledkezünk arról, hogy mennyi erőfeszítést tettünk ennek érdekében és elfelejtjük igazán megünnepelni a sikereinket. Ez az alkalom viszont kiváló időszak arra, hogy új kihívásokat és új célokat tűzz ki magadnak. Hiszen bizonyítottad, hogy képes vagy elérni őket.

7. Újévkor

Szerintem erre a pontra mindenki számított. Több ezer statisztika létezik már mindenféle elemzésekkel, hogy miért buknak el az újévi fogadalmak és miért nem érdemes ilyenkor célokat kitűzni, ám ez egyáltalán nem igaz. Ilyenkor lehetőségünk van ugyanis megvizsgálni az elmúlt év eseményeit és cselekedeteit és ennek megfelelően felállítani új célokat és terveket.

Íme tehát a 7 legjobb időszak, ha célokat akarsz kitűzni magadnak. Nagyon fontos, hogy ne feledkezz meg arról, hogy bár kitűzöd a célokat, de rendszeresen szánj időt arra, hogy megvizsgáld hol tartasz jelenleg, esetleg szükség van-e kisebb,nagyobb változásokra, hogy biztosan elérhesd a célod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása