15 dolog, amit mindenkinek meg kell fontolni a 20-as éveiben, hogy sikeres legyen a 30-as éveiben!

2018. július 30. 07:30 - Life Advisor

young-man-2939344_640.jpgA 20-as éveid valószínűleg az életed legszebb időszakát jelentik, hiszen korlátlanul élvezhetsz mindent anélkül, hogy bármennyi vagy a legtöbb felelősség rád nehezedne. Ez tehát a megfelelő időszak arra, kísérletezz és megtapasztalj dolgokat. Ami viszont probléma, hogy ebben a korban nem igazán látjuk még át, hogy a cselekedeteinknek mekkora hatása lesz majd a jövőnkre. Ezért íme 15 dolog, amire mindenképpen figyelned kell a 20-as éveidben.

Lásd a teljes képet!

Tény, hogy nagyon fontos a jelenben élni, de nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a távoli jövőre is gondoljunk. Próbáld meg elképzelni a sikeres életedet 5-10 év múlva és ennek megfelelően hozz létre terveket, célokat, amiket el szeretnél érni. Ha bizonytalan vagy, akkor csak a stressz fog a hatalmába keríteni. Nem muszáj teljesen pontosnak lenniük a céloknak, de szem előtt kell tartani az az irányt, ahova szeretnél eljutni.

Képzeld el, hogy mit szeretnél!

Próbáld meg elképzelni magad a jövőben. Hogy fogsz kinézni, mit fog csinálni, milyen készségeket fogsz majd birtokolni és milyen ember leszel? Fókuszálj arra, hogy milyen készségekkel és személyiségjegyekkel kell rendelkezned, hogy odaérj, így arra is rájössz, hogy mi az, amit el kellene engedned.

Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Te egy egyedi személyiség vagy, saját egyéni úttal és célokkal. Soha ne hasonlítsd magad másokhoz. Az önbizalom törvénye alapján : bárkihez hasonlítom önmagam, mindig fogok találni nálam jobbat, vagy rosszabbat, de arra a feladatra, amelyre születtem, egyedül én vagyok a tökéletes.

Arra használd az időd és az energiád, ami a legfontosabb!

Sem az időd, sem pedig az energiád nem végtelen, ezért ne pazarold őket olyan dolgokra, amelyek csak visszatartanak vagy fenntartanak a siker felé vezető úton. Ez lehet egy rossz kapcsolat, egy üzleti projekt, ami nem megy vagy pedig a közösségi médiában töltött időpazarlás. Szabadulj meg ezektől a szokásoktól és olyan dolgokra összpontosíts, amelyek segítik az önfejlesztésed és előre viszik az életed.

Arra fókuszálj, ami számít!

Olyan korban élünk, ahol mindenhonnan zavaró tényezők vesznek minket körül. Mindez persze nehezebbé teszi, hogy a céljaid felé vezető úton maradj. Fókuszálj arra, ami számít neked, ami örömet okoz és tedd meg azokat a dolgokat, amelyekre szükséged van a céljaid eléréséhez.

Tanuld meg elfogadni a bizonytalanságot!

Az életben nem minden megy a terveknek megfelelően és ezt a bizonytalanságot el kell tudnunk fogadni, mert akár álcázott lehetőség is lehet és lehetőséget adhat arra, hogy meglásd a lehetséges kimeneteleket.

Merj változtatni a céljaidon, ha szükséges!

20 évesen, rengeteg energiád, ambíciód és lehetőséged van és a kifejezés, hogy mindent megteszünk, amire gondolunk, nem csak egy kifejezés. Ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy kitaláld, mi a megfelelő számodra, ezért menj és próbálj ki különböző munkákat, kövesd a szenvedélyed és folytasd a céljaid felépítését még akkor is, ha lehetetlennek tűnik.

Ragadd meg a lehetőséget!

Bár a 20-as években még nem kell aggódni a kihagyott lehetőségek miatt, tudnod kell, hogy ha egyszer elengedsz egy lehetőséget, akkor eredeti formájában biztos, hogy nem fog újra megjelenni. Ezért meg kell tanulnod alaposan megvizsgálni az esélyeid, majd el kell döntened, hogy érdemes-e kihasználnod. Ha úgy érzed, hogy egy jó lehetőséggel állsz szemben, akkor ragadd meg úgy, mintha az életed függne tőle.

Építs kapcsolatokat!

A legtöbb 20-as éveiben járó ember nem igazán látja át azt, hogy mennyire fontos a megfelelő minőségű emberi kapcsolatok kialakítása. Ezek az emberek ugyanis a jövőben is lehetőségeket fognak számodra kínálni legyen szó munkáról, szakmai fejlődéséről vagy éppen további hasznos kapcsolatok kialakításáról.

Tanuld meg kezelni a pénzt!

Függetlenül attól, hogy milyen keményen dolgoztál, a pénz rendkívül könnyen eltűnhet a zsebedből vagy a bankszámládról, ha nem tanulod meg, hogy takarítsd meg vagy tegyél hatékony befektetéseket. Bár normális dolog bulizásra pénzt költeni, de el kell kezdened gondolkodni önmagadról, a pénzügyi terveidről. Nyugodtan kérheted pénzügyi tanácsadó segítségét is, de engedd meg, hogy megosszam veled az én saját kezdő módszeremet : a havi jövedelmed 10%-át tedd félre egy megtakarítási számlára. Egyszerűnek tűnik, de nem mindig az, ennek ellenére már ezzel az apró dologgal mérföldnyire lehet az átlag emberektől.

Keress további jövedelemforrásokat!

Ezt a tippet, szinte minden sikeres ember megoszt a közönségével. Ahelyett, hogy csak és kizárólag a teljes munkaidős munkádra koncentrálnál, hozz létre olyan mellékprojekteket, amely szintén plusz profitot termel. Ez lehet bármi a szabad úszástól a startup indításáig.

Tudd elfogadni a kritikát is, nem csak a dicséretet!

A dicséret jónak tűnik, de hosszú távon a kritika segít abban, hogy jobb felnőtté válj. Mindenki, aki fejlődni szeretne és sikereket akar elérni, meg kell tanulni elfogadni az építő kritikát és javítani a kritikának megfelelően. Ha pedig a kapott kritika csak irigységből származik, az csak szimpla megerősítés számodra, hogy a munkád megéri és jól csinálod, amit csinálsz.

A hibák hozzátartoznak a sikerhez!

Csak azért mert valami nem sikerül, nem azt jelenti, hogy fel kell adnod. A hibákból tanulnod kell, amely pontosan megmutatja, hogy mi az, amin változtatnod kell, mi az, amit másképp kellene csinálnod. Utána pedig igenis neki kell állnod újra. Kovácsolj tehát előnyt a hibáidból.

Figyelj az egészségedre!

Bár azt hiheted, hogy ebben az életszakaszodban legyőzhetetlen vagy, minden okod megvan arra, hogy azt gondolod, hogy a tested semmi következménytől nem fog szenvedni, függetlenül attól milyen életstílust tudsz magadénak. Azonban, ha nem fordítasz figyelmet az egészségedre, fizikai állapotodra, akkor a 30-as éveidben már komoly problémákra számíthatsz. Kezdj el rendszeresen edzeni minden nap, figyelj az étkezésedre és az egészségi állapotodra. Hidd el, ez a jövőben biztosan kifizetődik majd.

 

A sikerre való felkészülést soha nem lehet elég korán kezdeni. Természetesen fontos, hogy élvezzük az életet, de ez nem mehet a jövőd rovására. Kövesd a cikkben leírt tanácsokat és törekedj a sikerre már ma!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása