Hogyan hangold magad sikerre minden reggel? Ez az 5 tipp segíthet!

2018. július 27. 07:30 - Life Advisor

superhero-2503808_640.jpgA karrierünkben elért sikerekhez a világos döntések, a gyors felfogás és a saját személyiségünk, együtt kellenek. Ezzel szembesülni azonban nem mindig egyszerű és sokakban felmerül a kétely, hogy egyáltalán képesek-e rá. Most bemutatok 5 olyan tippet, ami nem csak abban fog segíteni, hogy elégedettebb légy önmagaddal, vagy hogy jobban nézz ki, hanem hosszútávon teljesen áthangol a sikeres gondolkodásra is.

1. Ne kapj azonnal a telefonodhoz!

Nagy a kísértés azzal kapcsolatban, hogy közvetlenül felkelés után a telefonunkhoz nyúljunk, ellenőrizzük az e-mailjeinket, a közösségi oldalakat, megnézzük a híreket stb.stb. Adj magadnak azonban legalább 10 zavartalan percet reggel arra, hogy átgondold az előtted álló napot, anélkül, hogy a telefonodhoz nyúlnál.

Sőt, a mobiltelefon sikeresen veszi el tőled a fókuszt és a figyelmet az igazán lényeges dolgokról. Hogyan? Úgy, hogy miközben a kedvenc weboldalad, vagy épp a közösségi média felületeit nézegeted, folyamatosan új információ halmazokat kapsz, legyen szó figyelemfelkeltő cikkekről, célzott hirdetésekről stb. Valójában egy fülsüketítő információs fal ellen harcolsz.

2. Mozogj!

Nincs is jobb módja beindítani egy napot, mint a testmozgás. A saját terveid szerint lehet akár egy egész órád a reggeli edzésre, de már 15 perc is nagyon hasznos és hatásos lehet.

Bármilyen mozgásformát választhatsz, legyen szó futásról, jógáról, sétáról, kerékpározásról. A reggeli mozgás nemcsak a napodat és az anyagcserédet indítja be, de kitisztítja a fejedet is. Sokan úgy gondolják, hogy az edzés a leghatékonyabb módja annak, hogy a mindennapok által okozott stresszel megtudjunk birkózni. Próbáld csak meg te is.

3. Nézz szembe önmagaddal!

Itt most elsősorban éppen nem mély lelki gyakorlatokra gondolok. Arra gondolok, hogy minden nap magabiztosan és frissen kell érezned magad.

Miközben készülődsz, valahányszor meglátod magad a tükörben, dicsérd meg önmagad és merd kimondani önmagadnak, hogy mennyire jól nézel ki, mennyire szereted önmagad és mennyire büszke vagy magadra.

Szánj időt arra, hogy kiválaszd ma milyen ruhát viselsz, milyen kiegészítőket használsz és ha elkészültél, ismételd meg a fenti "rituálét" újra, mielőtt elhagyod a lakásod.

4. Tervezz!

Igen, nemcsak a jövőnket tervezzük (jobb esetben), hanem a mindennapjainkat is. Ehhez a mai világban már rendelkezésre állnak különböző applikációk is, de a régi ám bevált napló módszer is nagyon hatékony tud lenni.

A tervezés segít abban, hogy ne csak úgy belezuhanj egyik feladatból a másikba, hiszen így az egész napod produktivitása is kárba mehet, ráadásul a pozitív eredmények is elmaradnak.

Ezenkívül a tervezés segít abban, hogy a zavaró tényezőket leküzd. Ha egyértelmű célokat határozol meg, akkor könnyebben el is érheted őket, hiszen a folyamatok egyre csak célorientáltak lesznek.

A tervezést egyébként sokan már előző este lefekvés előtt megteszik, mások a reggelt választják, vannak, akik pedig azután terveznek miután beértek az irodába, de még nem kezdték el a munkát. Mindegy, hogy mikor, csak tervezz.

5. Reggelizz!

Biztos vagyok benne, hogy már milliószor hallottad, de a reggeli a legfontosabb étkezés. Ébredés után a szervezetnek kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű reggeli bevitel.

A reggelinek elegendő energiát és tápanyagot kell tartalmaznia. Azok például, akik a reggeli edzést választják, kiemelten fontos, hogy a reggelit ne hagyják ki, hiszen így nem fogja leszívni teljesen az energiájukat a reggeli testmozgás.

Választhatod a keménytojást, a rántottát, a zabkását, gabonaféléket, a lényeg, hogy soha többé ne hagyd ki a reggelit. Megfogod tapasztalni, hogy a szervezeted nagyon is hálás lesz érte.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása