Miért adják fel az emberek, a céljaikért való küzdelmet?

2018. július 23. 07:30 - Life Advisor

street-workout-2628893_640.jpgMindenki szeretne sikereket elérni, ennek ellenére alig csak egy maréknyi embernek sikerül. A siker felé vezető út elején még lelkesek, motiváltak vagyunk, majd pedig, amikor rájövünk, hogy a sikerért dolgozni kell, a legtöbben inkább feladják. Ebben a cikkben a miértekre kerestem a válaszokat.

 

 

1. Alázat

Az alázatosság elengedhetetlen a sikerhez. Ha bármiben sikereket szeretnénk elérni, akkor meg kell tanulnunk alázatosnak lenni. Sok vállalkozó megemlíti, hogy a kezdeti szakaszban sokszor házról-házra eladásokból és üzletkötésekből kezdtek el élni, mielőtt megérkezett volna az átütő siker.

Annak ellenére, hogy az alázatosság fontos, sokan feladják, amikor rádöbbennek, hogy a kezdeti szakaszban két lábbal a földön kell maradni. A mai egocentrikus világban ugyanis, a legtöbb ember szégyenli, hogy alázatos legyen.

2. Rendkívül nehéz munka

A siker fáradhatatlan és kemény munkát igényel. Elon Musk, Bill Gates például napi 16 órákat is dolgoznak. A kemény munka magabiztossághoz, önbizalomhoz és szerencséhez vezet.

Habár az átlag ember inkább lustálkodni szeret. Napi 8-10 órát dolgoznak, aztán kikapcsolódnak és ölbe tett kézzel várják a sikert. Az átlagember feladja, amikor rájön, hogy a siker érdekében bizony el kell hagyni a komfortzónát és keményen kell dolgozni éjjel-nappal.

3. Kockázatvállalás

 A siker felé vezető úton bizony személyes és pénzügyi kockázatokat is vállalnunk kell. Nézz meg bármely sikeres embert, megfogod látni, hogy mekkora kockázatokat vállalnak. 

Az átlagos ember azonban nem képes a kockázatvállalásra, inkább feladják és visszahúzódnak a komfortzónájukba és megállnak a siker felé vezető úton.

4. Kitartás

A kitartás az a képesség, amely segít, hogy akkor is keményen dolgozzunk a céljainkért, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy vártuk. Sokan persze fel is adják, amikor kudarcokkal szembesülnek.

5. Türelem

A türelem hiánya az egyik legfontosabb oka annak, hogy sokan feladják az álmaikat. Legalább 5-10 év szükséges ahhoz, hogy ténylegesen elérjük azt a sikert, amire vágyunk.

Sokan azonban lemondanak a sikerről, ha nem érik el 1-2 hónap alatt a kitűzött céljukat. A mai világot az azonnali kielégülés iránti vágy jellemzi. Mindent azonnal akarunk, nem tudunk várni és nem is akarunk várni. Mivel azonban ez a siker esetében nem megvalósítható, a legtöbben jobban látják feladni az egészet.

6. Optimizmus

Egyértelműen kimutatható, hogy az optimizmus hiánya bizony akadályoz minket a siker elérésében. Az optimizmus a konkrét célunk várható pozitív kimenetelére utal, amivel kapcsolatban az út kezdetén még bízunk is, de ahogy akadályokkal és problémákkal szembesülünk, a hit és az optimizmus csökkenni kezd. Az átlag ember pedig itt jut el arra a pontra, hogy inkább feladja.

A sikeres emberek viszont a problémák ellenére képesek optimistán tovább haladni a céljuk felé, mert bár történjen bármi, rendületlenül hiszik, hogy a siker ott van a következő sarkon.

7. Önbizalom

Azok, akik az életben sikereket érnek el, hisznek a képességeikben, készségeikben és önmagukban is. Ezenkívül hisznek abban is, hogy a felmerülő problémákat képesek lesznek megoldani. Az önbizalom tehát biztosítja a folyamatos motivációt és inspirációt a céljaink felé vezető úton.

Ha nem rendelkezel önbizalommal, akkor a legkisebb probléma felbukkanása esetén megriadhatsz és lemondhatsz az álmaidról. Emellett az önbizalom hiányos emberek sokkal inkább hoznak érzelmileg labilis döntéseket, félnek az akadályoktól egyszerűen azért, mert nem hiszik el, hogy képesek lennének leküzdeni és megoldani azokat.

Te ismersz valakit, aki feladta a siker felé vezető úton? Miért adta fel? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása