A hála 6 hihetetlen hatása az életedre!

2018. július 14. 07:30 - Life Advisor

hala_sziv.JPGHacsak nem egy lakatlan szigeten éltél, bizonyára te is hallottál már a hála fontosságáról. Napi ötpercnyi összpontosított hála, az életminőség javulását sőt fizikai és lelki pozitív változásokat is eredményez. Mi is a hála valójában? A hála a boldogságtól eltérő érzelem, mert gyakran reagál a másik ember nagylelkűségére. Az egyszerű hálával járó gyakorlatok végrehajtása, mint a hála napló vagy a hála leírása olyan lenyűgöző egészségügyi eredményeket hozhat, amelyek gyakran a hála kifejezése után is folytatódnak.

  1. Fizikai előnyök

Azok a személyek, akik tapasztalják és kifejezik a hála érzését, úgy érzik, hogy egészségesebbek, mint más emberek és kevesebb fájdalmat élnek meg. A napi hálaadás csökkenti a depressziót, a szorongást és javítja a vérkeringést és csökkenti a szívproblémákat.

Íme tehát egy ingyenes egészségmegőrző tipp mindenkinek. Fogj egy tollat, és tölts el mindössze 15 percet azzal, hogy leírd azokat a dolgokat, amelyekért az adott napon hálás vagy és hidd el, hogy jobban fogsz aludni. Nemcsak az életed minőségét de a mennyiségét is növelni fogja.

  1. Növeli az érzelmi bankszámlád egyenlegét

Egyszerű a történet. A pozitív érzelmek feltöltik a negatív érzelmek lehúzzák az egyenleged. Sok pozitív és kevés negatív pedig nagyobb érzelmi egyensúlyt eredményez. Egy egyszerű cselekedet elég, hogy növeld ezt az egyenleget. Mondj köszönetet valakinek, aki megáldott téged és akitől inspirációt,empátiát és optimizmust kaptál. A hála nemcsak a jólétet és a boldogságot növeli, de leállítja a mérgező érzelmeket például az irigységet,haragot,frusztrációt,bűntudatot.

A hála egy olyan pénznem, amelyet mi magunk tudunk megteremteni és nem kell félnünk a csődtől.

  1. Erősebb kapcsolataink lesznek

A hálás emberek kedvesebbnek és érzékenynek tűnnek, ami növeli a mások iránti bizalmunkat és befolyásolja őket, hogy kötődjenek hozzánk. A kényelmi zóna terjesztése pedig növeli a pozitív emberek megtalálásának esélyeit.

A hála azonban a jelenlegi kapcsolataidat is megerősítheti.  Ez hatalmas társadalmi haszonnal jár.

  1. Jobb munkahelyi környezet

A hála hatása a munkakörnyezetet is javítja. Egyszerű napi gyakorlat, hogy bizonyítsd a munkatársaidnak,hogy hálás vagy és értékeled őket. Ezzel a munkával kapcsolatos stresszt és kiégést is csökkentheted.

  1. Feltölti a szellemet

A hála szellemre való hatása varázslatos. A hála segít az önbecsülés javításában, ami az optimális teljesítmény és az életcél elérésének alapvető eleme. Ezáltal nyitottá válasz a körülötted lévő emberek számára is, sőt képes leszel olyan eseményeket megtapasztalni,amelyek szintén a siker felé vezetnek téged.

  1. Erőt ad az agyadnak!

Még mindig szkeptikus vagy? A hála hatására az agyad jó hangulatú hormonokkal töltődik fel, amely arra késztet téged, hogy ez sugározd tovább magadból. Ezenkívül a hála aktiválja a hipotalamuszt is, endorfint szabadít fel és csökkenti a stresszt. Fejleszti a memóriát és a koncentráció képességet is.

Te miért vagy ma hálás? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása