Miért van negatív hatással az önfejlesztésre az állandó elfoglaltságod?

2018. július 04. 07:30 - Life Advisor

multi-tasking-2840792_640.jpgGyakran az emberek sokkal elfoglaltabbnak találják magukat, mint amennyit valójában kezelni tudnak. Ez pedig bár aggasztónak számít, sokan szerencsés dolognak tartják, hogy nem érnek rá semmire. Így nyugodtan mondhatják, hogy annyira elfoglaltak, hogy nincs idejük enni, aludni, társasági életet élni. Túl sok ember esik abba a csapdába, miszerint ha az életünket mindentől elzárjuk, az jó dolog. Bár kezdik egyre többen felismerni, hogy ez rossz dolog, és mindenkinek szüksége van én időre. Az elfoglaltság és a stressz negatív hatással van a testedre és a lelkedre, valamint az életedre is. Íme 5 dolog, ami miatt a túlzott elfoglaltság káros hatással van a fejlődésedre.

1. Gyilkolja a kreativitásod!

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy ez nyilvánvaló, de tény, hogy a túlzott elfoglaltság gyilkolja a kreativitásod. Kutatások is kimutatták, hogy azok az emberek akik folyamatosan elfoglaltak, kevésbé tudtak kreatívak lenni az életükben.

Ha túl sok minden van a fejedben és állandóan elfoglalt vagy, megakadályoz abban, hogy jelenlegi életedet továbbfejleszd és pozitív irányba tereld. Ha továbbra is előre akarsz lépni az életedben, akkor a kreativitás elvesztése pusztító hatású lehet.

2. Rossz prioritások!

Ha túl elfoglalt vagy, az megakadályozhatja hogy előrelépj az életben. Mivel annyira elfoglalt vagy, hogy a kreativitásod sincs már a toppon, ez ahhoz vezethet, hogy rosszul rangsorolod a dolgokat az életedben. Ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy gondolkodj, akkor nem fogod tudni mi folyik jelenleg az életedben.

Emiatt rosszul priorizálsz és olyan dolgokkal fogsz foglalkozni, amelyek csak további káoszt teremtenek az életedben.

3. Nincs időd a nyomon követésre!

Az elfoglaltságod azt is elfojthatja, hogy lásd hol tartasz jelenleg. A céljaink felé vezető úton vannak mérföldkövek, amelyek segítenek téged az úton, de ha túl elfoglalt vagy, akkor nem leszel képes meglátni ezeket az állomásokat.

Ideális esetben minden olyan lépést, amelyet az életedben a sikereidért teszel, arra kell, hogy rávilágítsanak, hogy ezek fejlesztenek és közelebb visznek a céljaidhoz. Ha viszont túl elfoglalt vagy, akkor úgy érezheted, hogy kénytelen vagy meglátni, hogyan érheted el a terved következő lépését.

4. Nem adsz bele annyit, mint amennyit tudsz!

Amikor nagyon elfoglalt vagy, megfogod látni, hogy egyszerűen csak az egyik feladatról a másikra ugrálsz, mert egyszerűen nincs időd arra, hogy 100%-ot adj bele a feladatokba. Amikor az emberek elfoglaltak nincs idejük arra, hogy extra energiát fordítsanak a munkájukba.

Az állandó elfoglaltság és munka nem jó. Akkor csinálod jól, ha van időd lélegezni és jut idő önmagadra is. Megfogod látni, hogyha lassabban haladsz, de 100%-ot beleadsz, akkor többet fogsz tudni letenni az asztalra.

5. Veszélybe sodrod az egészséged!

A kemény munka rossz irányba sodorja az egészséged. Ha keményen dolgozol és állandóan elfoglalt vagy, akkor össze-vissza eszel, iszol, fáradt leszel és nincs időd társasági életre sem.

Nagyon fontos, hogy ne őrülj bele, hiszen egyszer csak azon kapod magad, hogy teljesen túlpörgetted az életed és kiégtél. Ne hagyd, hogy az élet mutassa meg, hogy lassítanod kell.

Így kerüld el a Burnoutot! >>>

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása