5 ok, amiért 50 felett randizni tökéletes!

2018. július 02. 07:30 - Life Advisor

old-couple-2313286_640.jpgA randizgatás inkább a fiatalok "játékának" számít, ezért a legtöbb idős ember fél a visszatéréstől, miután túlléptek egy bizonyos kort. Bár lehetnek egyértelmű különbségek egy 20 éves és egy 50 éves illető randija között, de fontos tudni, hogy van jó néhány oka annak, ami miatt 50 felett randizni egyszerűen tökéletes.

A coachingok során kortól és nemtől függetlenül beszélgetek a hozzám fordulókkal. Nagyon sok 40, 50+-os nő és férfi van, aki párkapcsolatot és szerelmet szeretne, amikor azonban a randizás és a társkeresés kerül szóba, legszívesebben a falnak mennének. Természetesen minden ember más, így a coachingok során egyénileg segítek mindenkinek, mégis úgy éreztem, hogy ezt a cikket most azoknak kell megírnom, akik szintén - az ügyfeleimmel hasonlóan - úgy érzik, hogy nekik már befellegzett egy jó párkapcsolat lehetősége és hogy az ő korukban a randizás hülyeség.

Mutatok 5 okot, amiért nincs igazuk!

1. Romantika az első helyen!

Amikor fiatal vagy, a randizás és a társkeresés más irányba terelődik, minthogy csak a romantika domináljon. Persze szereted a partnered, de olyas valakit keresel,akivel családot tudsz alapítani és valakit, akivel jól érzed magad.

Egy bizonyos életkor után azonban, megvan az az előnyöd, hogy ezeket remélhetőleg már átélted. Nem akarsz új családot alapítani és pénzügyileg is megállsz a saját lábadon. Élvezheted a másik ember társaságát és semmi mást nem kell tennetek, mint a romantikának élni.

2. A pénz jelentősége 50 felett!

A pénz természetesen fontos, függetlenül attól, hogy mennyi idős vagy, de a legtöbb 50+-os személy számára nem annyira bír nagy jelentőséggel, mint egy fiatalabb életében. Azok a dolgok ugyanis, amelyekre sok pénzt költünk, egy bizonyos kor után már indokolatlannak tűnnek.

A pénz kevésbé terheli a kapcsolatot, hiszen nem számít, hogy az illető mennyi pénzt hoz a partnere asztalára. 50 éves kor felett, már stabil anyagi helyzettel kell rendelkezned és biztosan nem kell aggódnod amiatt, hogy el kellene tartanod a partnered. Nem csak a szeretetet hozza egy 50 feletti a kapcsolatba, de egy teljesen felnőtt életet is, amelyről később beszélünk.

3. Élettapasztalat!

A fiatalok esetében rengeteg olyan helyzet felmerül egy kapcsolat alatt, amelyet nem tudnak megfelelően kezelni, hiszen nincsen benne tapasztalatuk. Sok kapcsolat emiatt fel is bomlik és megszakad.

Az élettapasztalat azonban azt jelenti, hogy te már tudod, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket és a másik személyt is. Ez mindkét fél számára tökéletes, hiszen kevesebb a kellemetlen helyzet és pillanat az életükben és nagyobb bizonyossággal állíthatják, hogy a kapcsolatuk szépen fejlődik.

4. Megismerkedhetsz egy új világgal, miközben randizol!

A szerelmed nem csak a szerelmed, hanem a társad is az életben. Fiatalként még tapasztalatlanok vagyunk, nem tudjuk hogyan dolgozzunk együtt, sőt állandóan a jövőnkön kattogunk.

50 éves kor felett azonban ez már nem jelent problémát. Nem azt mondom, hogy nem kell a jövőt 50 év felett tervezni, de ilyenkor már más a prioritás. Lehet, hogy rengeteg randid volt már, de tény, hogy randizni valakivel, aki elmeséli, hogy milyen dolgokat csinált meg az elmúlt 40-50 évben felemelő élmény lehet és sokat meríthetsz belőle te is. Sőt,ha úgy alakul vele együtt.

5. Az ok, hogy változtass!

Ahogy öregszünk, egyre kevésbé valószínű, hogy megváltoztatunk magunkon vagy akár az életünkön bármit is. Nagy lökésre van szükség ahhoz, hogy bármit is másképp csináljunk. A szerelem azonban segíthet a változásban, rossz szokásaink leküzdésében vagy akár abban, hogy egészségesebb életet kezdjünk.

Sok olyan dolog lehet ilyenkor az életedben, amely megoldatlan maradt, de lehet, hogy éppen a társkeresés és a szerelem lesz az a motiváció, amely megadja a kellő energiát a változáshoz.

Az is előfordul persze, hogy azt mondod, hogy kinek kellenél már 50+-osan. Ilyenkor szintén motiváció lehet egy partner, aki miatt összeszeded magad, változtatsz és boldogan éltek. Teljesen felpezsdítheti az életed.

 

A fenti 5 dolog, tipikusan olyan, amelyet valószínűleg 50+-ként nem igazán tudsz elképzelni, de igenis lehetséges. A legfontosabb emlékezni arra, hogy bármennyire is fiatal vagy idős vagy, még mindig csak ez az egy életed van, amelyet érdemes lenne megélni, nem pedig a pálya szélén várakozni. Randizásra fel!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

 

 

komment
süti beállítások módosítása