Ez csinálom, ha félek, hogy mit gondolnak mások!

2018. június 30. 07:30 - Life Advisor

lion-1118467_640.jpgNéhány nappal ezelőtt ismét elöntött az érzés, hogy vajon mit gondolnak más emberek? Ha ezt mondom, akkor gyűlölni fognak és lerombolom a karrierem. Ha az igazat mondom, nem fog tetszeni senkinek és tönkreteszem a jövőbeli lehetőségeimet és mi van ha nem tetszik, amit csinálok, mondok, de nem kapok újabb esélyt? Megmutatom mit csinálok én, ha félek attól, hogy mit gondolnak mások.

1. Összehasonlítom a véleményüket az életemmel!

Ez a legfontosabb, szóval kezdjünk ezzel. Amikor úgy érzem, hogy aggódni kezdek amiatt, hogy mit gondolnak mások, és hogy ez hogyan befolyásolhatja az életem és a sikereim, emlékeztetem magam, hogy nem szabad ilyenekre pazarolni az időmet.

Bármit, amit mondani fogok, valószínűleg hamar elfog tűnni, hiszen az emberek annyira el vannak foglalva a saját életük minden gondjával, hogy nem lesz hely a fejükben arra, hogy mindenre emlékezzenek velem kapcsolatba. Tehát, ha az emberek igazából egyáltalán nem fognak emlékezni, akkor mi miatt is aggódom?

Nem beszélve arról, hogy az életünk véges. Ha ezt felfedezed és megérted, akkor nagyon jó motivációt kapsz ahhoz, hogy ne kezdj aggódni más emberek véleménye miatt.

2. Inkább a nagyszerűségre törekszem, mint az aggódásra!

Ha más emberek véleményével foglalkozunk az teljesen megbénít majd minket. Itt arról is szó van, hogy beleragadunk ebbe a helyzetbe és megállunk a céljaink felé vezető úton. Végül próbálsz ugyan kievickélni ebből a helyzetből, de annyira túl aggódnod a dolgokat, hogy már késő lesz.

Lehet, hogy az emberek szeretik amit mondasz, csak elsőre nem sikerült nekik a mondandód valódi jelentőségét feldolgozni. Lehet, hogy tetszik nekik, amit csinálsz, de ők még nem látják ennek az értelmét. Nem is kell.

Nagyszerűséget csak akkor érhetsz el, ha nem foglalkozol mások véleményével.

Ahhoz, hogy mások mit gondolnak rólam, semmi közöm!

3. Az számít, hogy megpróbáltad!

A kritikusaid pedig egyáltalán nem fontosak. A véleményüket úgysem fogják visszatartani, így ezt el kell fogadnod, viszont nem szabad, hogy ezek a vélemények hatással legyenek rád. Ha mégis, akkor olyan lehetőségektől fosztod meg magad, amelyek előre vittek volna.

Bele se merek gondolni, hogy emberek mennyi esélyt szalasztanak el azért, mert állandóan mások véleményével foglalkoznak. Csináld, amit szeretsz és ha az embereknek nem tetszik, ne foglalkozz velük. Ha megcsinálod többet fogsz elérni, mintha semmit nem csinálnál.

4. Megfordul a fejemben, hogy nem élem az álmaim!

Ha az emberek rettenetes véleménye miatt aggódsz, gondolj arra mi lenne, ha nem élnéd az álom életed? Amikor mérlegre kerül az álmom életed és az emberek véleménye, akkor az remek ébresztő lesz számodra, hogy teljesen felesleges velük foglalkoznod, hiszen a saját életedre kell koncentrálnod.

5. Emlékeztetem magam, hogy mit csinálnak a sikeres emberek!

Ha az emberek véleményétől való félelem visszatart engem, átfutom, hogy a sikeres emberek hogyan birkóznak meg ezzel a helyzettel. Ha a sikeres emberek nem engedik meg, hogy mások véleménye megállítsa őket, én sem fogom hagyni.

6. Megnézem, mit csinálok a világgal!

Tökéletes lehetőség, ha megvizsgálod, hogy milyen pozitív hatása van a cselekedeteidnek a világ számára. Ha például mondasz egy hülyeséget egy kollégádnak, akkor vajon az az egész világra hatással lesz?

Ugye, hogy nem. Emiatt mindig gondold át, hogy a cselekedeteid és a szavaid milyen hatással vannak a világra. Biztos vagy benne, hogy a te általad elkövetett hiba nagyobb probléma, mint a többi ember által elkövetett hiba szerte a világon? Valószínűleg nem.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása