Egyetlen kérdés, amit meg kell válaszolnod a boldog és teljes élethez!

2018. június 24. 07:30 - Life Advisor

hitcher-1536748_640.jpgAmikor szenvedéllyel teli és boldog embereket látsz a magánéletben, az üzleti életben, oktatásban, vagy vallásban, akkor meglepődve kérdezheted, hogy vajon, honnan származik mindez. Folyamatosan követjük minden mozdulataikat és tanulunk minden egyes szavukból. Ezek az emberek ugyanis szenvedélyt és lelkesedést sugároznak.

A szenvedély, azonban nem jön csak úgy magától, tenni kell érte. Azonban, aki ismeri a szenvedélyét, két okból jár el : egyrészt mert megtalálta az élete mögött húzódó célt, másrészt féktelenül csakis erre a célra összpontosít.Mindezt pedig kívül állóként szenvedélynek látunk.

Minden percért, amit mérgelődéssel töltesz, elvesztegetsz 60 másodpercnyi boldogságot.

A coachingok során számos hatékony, de érzelmileg boldogtalan és elégedetlen emberrel találkoztam. Hatékonyságuk oka, hogy sok pénzt kerestek, szerették ezt az életmódot és céltudatosnak érezték magukat, amikor akár önmagukat, akár családjukat támogassák. A boldogtalanságuk oka viszont, hogy olyan helyzetben vannak, amelyek nem egyeznek meg az életben tervezett céljaikkal.

Más szóval, valami más szeretnének csinálni. Ugyanakkor csapdába estek, amely az életük minden területén kifejti a hatását. Ismerek olyan ember, aki a mérnöki pálya miatt adta fel az ígéretes gitár karriert, illetve olyat is, akinek bár mindene volt a tanítás, szülői nyomásra inkább könyvelő lett. Mindkét személy hatékony volt a munkájában, elégedett volt az élettel, de alapvetően boldogtalanok voltak, mert nem törekedtek az életük nagy álmára és vágyára.

Körülbelül 6 évtizeddel ezelőtt Earl Nightingale azt mondta, hogy képes bármely embernek segíteni abban, hogy megkapják, amit akarnak. A legnagyobb probléma viszont az, hogy az emberek nem tudják, hogy mit is akarnak.

Furcsa, hogy közel fél évszázada még mindig ugyanez a helyzet.Nem tudjuk, mit akarunk. Mi ennek az oka? Kevésbé fájdalmas, ha nem gondolunk rá.

Szóval van számodra egy kérdésem. Néhány napot igénybe vehet, amire választ kapsz rá. Minden esetben a boldogság, a kiteljesedés és a jólét kérdése függ a választól.

Mi az életed egyetlen igazi célja, ami teljes boldogságot és kiteljesedést hoz,ha nap mint nap képes leszel ezt a célt követni?

Egyszerű kérdés, ugye? Nem, nem azt akarom sugallni, hogy egyszerű lesz a válasz, de a boldogság kiteljesedéséhez nélkülözhetetlen, hogy választ adjunk rá. Amikor azt csinálod, amit szeretsz, akkor minden más ehhez fog alkalmazkodni.

1. Lépés : Vedd le a bírói talárt!

Ne kritizáld önmagad és ne korlátozd magad olyan gondolatokkal, hogy mi miatt nem teheted meg, amit szeretnél. Ha úgy gondolod, hogy "ez hülyeség" vagy "nem teheted" vagy "túl fiatal,gazdag,szegény,okos,buta stb. vagy", hagyd ezeket a gondolatokat abba, mielőtt elkezded a gyakorlatot.

2. Lépés : Kérdezd meg magadtól olyan őszintén, ahogy csak lehet : Mi az,ami megdobogtatja a szíved?

Légy őszinte. Hegymászás? Autóverseny? Stand up comedy? Multinacionális vállalat vezetése? Nem számít hogy mi az, az egész ugyanis rólad szól.

A legtöbb ember körülbelül annyira boldog, amennyire boldog akar lenni!

3. Lépés : Megtudsz élni szíved vágyából?

Más szóval lesz belőle bevételed? Ha a válasz nem, akkor ez egy egyszerű hobbi, ha viszont a válasz igen, akkor most már döntést kell hoznod.

4. Lépés : Szeretném befektetni az időm, az erőfeszítéseim és a pénzem, hogy az álmom megvalósuljon?

Megéri a kockázatot? Ha a válasz nem, akkor ne szomorodj el, hiszen ez csak arra ad választ, hogy még át kell gondolnod, hiszen nem akarsz fejjel a falnak menni. Ha a válaszod igen, akkor gondolkodj, hogyan tudod minimálisra csökkenteni a kockázatot.

5. Lépés : Készítsd fel magad! Ne rohanj esztelenül!

Elég sok pénzt is időt takaríthatsz meg, ha felkészülsz és tervezel. A tervezés segít alapköveket is lerakni, ami folyamatos kapaszkodót nyújthat neked.

Nos tehát itt van. Válaszolj a fenti kérdésre és láss neki az álmaid megvalósításának! Ez tényleg olyan egyszerű? Igen! Ez tényleg olyan könnyű? Ez tőled függ!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása