A 15 legjobb inspiráló film, amit mindenkinek látnia kellene!

2018. június 17. 07:30 - Life Advisor

coach_carter.jpgManapság már nem tudom azt mondani, hogy van időm arra, hogy leüljek és sok-sok filmet végignézzek. De ha mégis kapok egy ilyen lehetőséget, szeretem az inspiráló filmeket előtérbe helyezni. Bizonyára sokat láttál már te is, de ezekből sosem lehet elég. Az inspiráló filmek egyik legfontosabb feladata, hogy motiválják a nézőt, lehetőséget ad, hogy olyan embereket láss, akik talán ugyanolyan helyzetben voltak, mint te vagy jelenleg. Kapsz egy új nézőpontot, energiát, motivációt és sokszor megoldásokat is. Valószínűleg neked is fel fog tűnni, hogy a lenti listán szereplő filmek nagy többsége valós történeten alapul. Talán ezért is ilyen inspirálóak, nem gondolod? Íme a 15-ös lista!

A boldogság nyomában

A boldogság nyomában egyértelműen ezen a listán kell, hogy szerepeljen. Chris Gardner igaz történetét követi, aki egyedülálló apaként küzd azért, hogy jobb életet teremtsen a gyerekének. Chris hajléktalanként küzd, miközben próbálja befejezni szakmai gyakorlatát egy tőzsdei cégnél. Chris bízik abban, hogy jókedvvel és szeretettel minden nehézséget leküzdhetnek.

 Sose hátrálj meg!

A Sose hátrálj meg az egyik olyan film, amit újra és újra elő tudok venni, bármikor is legyen szükségem motivációra, egyszerűen megunhatatlan és tényleg kb. már 1000-szer láttam és bármikor megnézem újra.
A film a fiatal tinédzserről Jake Tyler-ről szól. A fiatalember belekeveredik az illegális küzdelembe, amelyben különböző küzdősportok képviselői mérik össze erejüket. A harcban nincsenek szabályok, csak az számít, ki nyer. Bár Jake alulmarad az összecsapásban, nem engedik kiszállni. Ettől a pillanattól kezdve a film tele van motivációval és inspirációval, Jake ugyanis egy veterán harcostól tanulja meg, hogyan teheti magát jobbá fizikailag és szellemileg illetve hogy kell valóban az érzelmeivel foglalkoznia.

 Rocky

Mindenki szereti a Rocky filmeket, nem? Őszintén szólva a sorozat minden része inspiráló. Rocky Balboát Sylvester Stallone alakítja, aki profi bokszolóként próbálja ki magát és mindenkinek megmutatja, hogy képes is rá. Kötelező megnézni mindenkinek!

 Ali

Az Ali című film is igaz történeten alapul, méghozzá Muhammad Ali életét mutatja be, akit a filmben Will Smith alakít. A film bemutatja, hogy hogyan lett Aliból profi bokszoló. Pályája csúcspontján kellett szembenéznie a legnagyobb próbatétellel: a vietnami háború idején besorozhatóvá vált. De Ali, bár nem a harc sűrűjébe került volna, mégis megtagadta a szolgálatot. Nagy árat fizetett érte: amíg az ellene indított eljárás tartott, nem bokszolhatott sehol az országban. Eztán kemény harc kezdődött a visszatérésért, ami után örökre beíródott a neve a sport történelemkönyvébe. 

 Pénzed vagy életed!

Nos ez a film talán nem a legszívmelengetőbb módon nyújt inspirációt, de azért nem szabad megfeledkezni róla. A film 50 cent a híres rapper életét mutatja be, akinek édesanyját 50 évesen meggyilkolták, édesapját pedig sosem ismerte.Fiatalként drogkereskedőként próbált meg boldogulni, de mindig is arra vágyott, hogy híres rapper legyen. Ez azonban ahhoz vezetett, hogy körülbelül 9-szer lőtték le őt olyan emberek, akiknek nem tetszett amit csinál. Az a tény, hogy 9 lövés után helyreállt, majd világhírű rapper lett nagyon is motiváló tud lenni.

 8 mérföld

Hasonlóan a Pénzed vagy életed című filmhez, a 8 mérföld is egy híres rapper életét mutatja be. Jelen esetben Eminemről van szó,aki Detroit lepusztult munkásnegyedében él és egy présüzemben dolgozik. Szabadidejében rap csatákon méretteti meg magát.Ő volt az egyetlen fehér rapper aki megmutatta, hogy legalulról kőkemény munka árán milyen magasságokba lehet eljutni.

 Millió dolláros bébi

A film egy női bokszolóról szól, akinek edzőjét Clint Eastwood alakítja. Maggie gyakran járt le az edzőterembe és eltökélt célja volt, hogy profi bokszoló legyen. Amikor megkérdezi az edzőterem tulajdonosát, hogy lenne-e az edzője, akkor folyamatos elutasításban részesül, de egy napon az edző igent mond neki. Mester és tanítványa hol kimerítik, hol inspirálják egymást, és ráébrednek, hogy közös bennük a küzdőszellem, mely legyőzi múltjuk fájdalmát és veszteségeit. Megtalálják egymásban azt a fajta családi kötődést, amit oly régen elvesztettek. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez. 

 Forrest Gump

Mindannyian kedveljük Forrest Gumpot igaz?  A film egy egyszerű emberről szól, nem túl nagy IQ-val, de mindig minden cselekedetét a jó szándék vezérli.A "Forrest Gump" egy megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

Az egyik kedvenc idézetem pedig kétségtelenül szintén a Forrest Gumpból való :

"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon : az ember nem tudhatja, mit vesz ki belőle!"

Minden héten háború

Mindegy, hogy ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb. Erre döbben rá az idősödő Tony D'Amato, a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezetőedzője. Élet-halál harcok és azok vezetői is megjelennek a filmben. Al Pacino ebben a filmben is zseniálisat alakít.

 A harcos

Micky Ward és féltestvére Dicky Eklund boxolók igaz történetét mutatja be, akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket. Vicces, hogy hány inspiráló film foglalkozik a boksszal.

 Carter edző

A Carter edző című film szintén igaz történeten alapul. Ken Carter korsárlabda edzőként tevékenykedik a régi iskolájában, ahol az edző szigorú szabályokat alkalmazott azért, hogy javítson játékosai életmódján. A filmből kiderül hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is. 

 Legyőzhetetlen

Vince Papale 30 éves helyettesítő tanár és csapos, aki mindenét elvesztette. Később azonban a szerencse rámosolyog, hiszen a Philadelphia Eagles edzője nyílt válogatást hirdet. Amikor mások már a visszavonulást fontolgatják, Vince végre lehetőséget kap, hogy valóra váltsa az álmát. 

 Számkivetett

Chuck Noland repülőgép balesetet szenvedett és valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában éli életét.Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt tud magának építeni és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. 

 A bakancslista

Két egymástól teljesen különböző férfi Edward és Carter életében világossá válik, hogy rákos betegek. Egyikük egy vállalati milliárdos, másikuk egy szerelő, de mindketten úgy döntenek, hogy elhagyják a kórházat, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak. 

A film mindenkinek javasolt, aki úgy érzi, hogy már túl késő, hogy bármit is tegyen az álmaiért.

 Az igenember

Carl életéről szól, aki mindenben csak negatívitást lát. Egy kollégája tanácsára elmegy egy motivációs szemináriumra, hogy legyőzze a negatív életmódját. A szemináriumon pedig megesküdött, hogy mindig igent mond és megragad minden lehetőséget.

A film mindenkinek segíthet, aki ma még Carl-ként éli az életét, azaz mindenben csak a negatív dolgokat látják. Segít megadni a kellő motivációt, a negatív gondolatok leküzdéséhez.

 Íme tehát az én személyes listám azokról a filmekről, amelyekhez akkor fordulok, ha inspirációra van szükségem.

Te melyik filmet tennéd még hozzá? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

süti beállítások módosítása