10 módszer, hogy profitálj a legnagyobb félelmeidből!

2018. június 14. 07:30 - Life Advisor

balance-2034239_640.jpgA világ egyik leggazdagabb embereként ismert Warren Buffet, a 20 század legsikeresebb befektetője volt. Legnagyobb félelme a nyilvános beszéd és már a főiskolán is olyan kurzusokat választott, ahol nem követelték meg a nyilvános beszédet és előadást. 21 éves volt, amikor elkezdte a saját befektetési pályafutását és hamarosan rájött, hogy ha igazán sikeres akar lenni, akkor le kell győznie a legnagyobb félelmét és tovább kell haladnia előre a céljai felé.

Ha önmagad jobb, nagyobb és sikeres kiadása szeretnél lenni, azaz fejleszteni szeretnéd önmagad, akkor bizony neked is szembe kell nézned a félelmeiddel és nem szabad elszöknöd előlük. Amikor konfliktus adódik a legtöbb ember inkább elmenekül, ahelyett, hogy harcolna.

Pedig a siker ekkor következik be, nem pedig akkor ha a komfortzónánkon belül mozgunk. Amikor szembenézel a félelmeiddel az megadja neked a erőt és a bizalmat, amiről eddig azt hitted, hogy soha nem volt meg benned.

Ha tudod, hogy a félelmed a te jobbik énedet célozza meg, akkor képes leszel arra, hogy profitálj a félelmeid legyőzéséből. Íme 10 olyan módszer, amely számodra is hasznos lehet :

 

1. Adj teret a lehetőségeknek!

Ha ezt a cikket olvasod, akkor már tudatában vagy annak, hogy rengeteg lehetőséget csupán a félelmeid blokkolnak. A félelem pedig - ha tévesen értelmezik - megakadályozza a fejlődést. A félelem által vezetett gondolatok és cselekedetek mindig elmaradnak a pozitív lehetőségektől.

Mindannyian végtelen lehetőséggel rendelkezünk, így adj nekik teret és ne engedd, hogy a félelmeid akadályt jelentsenek.

 

2. Legyél gyorsabb a legnagyobb félelmednél!

Ne felejtsd el, hogy a félelem mindig ellentmondásos tevékenységet akar veled csinálni. Sürget, hogy előrelépj, amikor úgy érzed, hogy meg kellene állnod. Azonban pont ez lesz képes arra is sarkallani, hogy cselekedj.

Amikor azon kezdesz gondolkozni, hogy ha egy újabb lépést teszel, akkor biztosan elbuksz, akkor elkezdesz félni a félelemtől. Ekkor kell gyorsabbnak lenned, mint a félelmed.

 

3. Használd a félelmet arra, hogy előre lépj!

Amikor csak úgy elvagy a magán életedben, vagy az üzleti életben, elkezded gyengének és kevésbé magabiztosnak érezni magad. Ilyenkor viszont késlelteted a saját életed fejlődését.

Ha azonban megragadod a félelmeid, de nem hagyod őket nyerni, akkor elkezded magabiztosabbnak érezni önmagad. Ha pedig leküzdöd a félelmeid, akkor minden egyes lépéssel növelheted az önbizalmad.

 

4. Félsz? Elemezz!

A félelem, amit érzel, soha nincs ok nélkül. Elemezd ki, hogy mitől és miért félsz valójában. Ha időt szentelsz a félelem elemzésére, akkor megadhatod az esélyt, hogy megválaszolj néhány megválaszolatlan kérdést és, hogy a negatív gondolatokat pozitív irányba fordítsd.

 

5. Használd a félelemet biztonsági övként!

Ne feledd, hogy a félelem gyakran a szövetségesed!

Ha félelmet érzel valamivel kapcsolatban, akkor az arra ösztönöz, hogy az a dolog nagyobb figyelmet kapjon tőled. A félelem vagy azt mondja hogy most vagy soha, vagy azt, hogy aludj rá egyet. A félelem néha visszahúz, hogy megállj, átgondold, tárgyalj és megtervezd a következő lépést.

 

6. Szerezz pozitív energiát a félelemből!

Ne felejtsd el, hogy minden, amire szükséged van a félelem másik oldalán található.

Ha a félelmet más érzésként kezeled, tehát például egy új lehetőségként, ami pozitív élmény, akkor sok pozitív energiát gyűjthetsz be a továbblépéshez.

 

7. A félelem, a bölcsesség lépcsője!

Amikor olyan dolgokat csinálsz, amelyektől korábban féltél,a félelem valójában új dolgok megtapasztalására kényszerít téged, amelyektől bölcsebbé válsz és fejlődni fogsz.

A félelem kapcsolódhat az ösztöneidhez is. Legtöbbször nehéz a jó érzésekre hallgatni, de ha a félelmet érzed, akkor itt az ideje cselekedni.

 

8. Önmagad lehetsz!

Teljesen normális, hogy félsz más emberek előtt. A legtöbb ember maszkokat visel és teljesen máshogy viselkedik a munkahelyén mint otthon.

Az igazság az, hogy a hiteles emberek sokkal nagyobb társaságot vonzanak. Tehát itt az ideje, hogy te is önmagad legyél, amely téged szintén új szintre emel majd, főleg, ha a körülötted lévő emberek hamisak.

 

9. Lehet a védjegyed is!

Csakúgy, mint az IT világban megjelenő kisebb hibák, megjelenhetnek védjegyként is a termékekben, alkalmazásokban, ezt a félelmeiddel is megteheted. A félelem lehet a karizmád része és nem szabad szégyellned.

Természetesen ez nem az összes félelemre igaz, de az erős és sikeres emberek teljesen együtt tudnak élni például azzal a félelmükkel, hogy például van egy szellem a szekrényben, vagy éppen a teljes sötétségtől való félelmükkel is. Illetve ne feledkezzünk meg Warren Buffetről, aki, mint említettem a nyilvános beszédtől félt.

 

10. Társaságot építhetsz!

Ténylegesen léteznek olyan klubbok és társaságok, ahol például a magasságtól félők találkoznak egymással heti rendszerességgel.

Mi ebben a jó?

  • Társasági élet, szórakoztató
  • Lehetsz vezető, moderátor, szervező
  • Olyan emberek jönnek össze, akiknek ugyanaz a félelme, számos érdeklődéssel és tapasztalattal.
  • Segíthetsz másoknak és magadnak is, hogy legyőzzétek ezt a félelemet, közösen, sőt még barátságokat is köthetsz.

 

Válaszd ki azt a módszert, amely a gyengeséged erős tulajdonsággá változtatja és hidd el, hogy még a legnagyobb félelmedből is profitálhatsz.

Neked mi a legnagyobb félelmed? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása