6 lépés, hogy reggelente csodálatos érzéssel kelj fel!

2018. június 07. 07:30 - Life Advisor

chair-1850612_1280.jpgÁltalában felkelés után lassúnak érzed magad, vagy legtöbbször éppen felkelni sincs már kedved? Mindig is nagyon érdekelt, hogy vajon miért történik az, hogy vannak akik már reggel is elképesztő energiával rendelkeznek, látszik rajtuk, hogy élvezik a reggeleket míg mások élő halottként léteznek. Sok dolgot tehetsz annak érdekében, hogy már reggelt csodálatos érzéssel kelj fel. Ebből mutatok most hatot.

1. Kelj fel 1 órával korábban!

Nem létezik ember a világon, aki erre a mondatra jobban forgatná a szemeit, mint én, amikor először hallottam. Miért kelnék 1 órával korábban, amikor imádok aludni és az az egy óra nagyon is fontos, sőt minden másodperc számít.

Aztán gondoltam, hogy teszek egy próbát, és azóta (láthatod) jó szívvel ajánlom mindenkinek. Ez az egy óra, nemhogy elvesz az életedhez, épp ellenkezőleg sokat ad hozzá. Plusz egy óra, hogy felkészülj a napra és mialatt a többiek még alszanak, te már a céljaidért tehetsz.

 

2. Mozgasd meg a tested!

Hozhatnám a reggeli éhgyomorra történő edzés előnyeit, de nem Body Builderek képzése a célom. A testmozgáson van a hangsúly, amellyel nem csak a reggeled és az egész napod fog pozitív irányba változni, de hatalmas lépést tettél az egészségedért is. Ha nincs kedved edzőterembe menni, kiváló idő van a szabadban is végezhető gyakorlatokhoz, vagy akár egy könnyed reggeli kocogást is beiktathatsz. Az eredmény pedig majd önmagáért beszél.

 

3. Hallgass zenét!

A zene szintén nagy szerepet játszik az életünkben és a hangulatunk kialakításában. Érdemes olyan zenéket választanod, amelyek motiválnak és feltöltenek már kora reggel. Összeállíthatsz egy saját lejátszási listát is, ahol összegyűjtöd azokat a zenéket, amelyek rád vannak pozitív hatással és meglátod jobban fog telni a napod.

 

4. Kezeld bölcsen az idődet!

Minél jobban elkap a mindennapok rohanása, annál jobban kell rá figyelned. Tegyél lépéseket az időd jobb beosztására annak érdekében, hogy növelhesd a produktivitásod. Ha lehet, még előző nap pakold be a táskád, csomagold be az ebéded, rakd össze az edzőcuccod stb. Ez minden segít, hogy kicsit könnyíts a következő nap elvégzendő feladatokon.

 

5. Legyenek hosszútávú terveid és cselekedj!

Mindannyian boldognak érezzük magunkat, ha vannak céljaink és érezzük, hogy minden egyes nap közelebb kerülünk hozzájuk. Végtére is,ha van egy terved, amiért teszel is, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami csodálatos dolog fog történni veled.

Ha még nincsenek céljaid, akkor reggel erre is szánhatsz időt, nevezetesen átgondolhatod, leírhatod, megtervezheted őket.

 

6. Tanuld meg élvezni az életet!

Ne aggód túl a dolgokat. Rengeteg olyan dolog miatt aggódunk az életünk során, amiért tök felesleges. Még akkor is, ha folyamatosan a céljaidon és az álmaidon pörögsz, ne feledkezz meg arról, hogy a jelenben is kell élned és élvezned, amid már most van.

 

Ez a 6 dolog biztosan segíteni fog, hogy csodálatos érzéssel ébredj minden nap. Szóval mire vársz? Láss hozzá!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása