5 jel, hogy súlyos életveszélyben vagy!

2018. június 03. 07:30 - Life Advisor

worried-girl-413690_640.jpgAz élet bizony képes akár keményet is ütni vagy éppen finoman és diszkréten közölni, ha valamit rosszul csinálsz. Valószínűleg a tinédzser éveid alatt arról álmodtál, hogy érettségizel, felvesznek a főiskolára, lediplomázol utána pedig te is a gazdag emberek táborát fogod gyarapítani. Aztán felnőttél és lehet rájöttél, hogy az élet nem egy Disney történeten alapul. Ha mégse jöttél rá, akkor valószínűleg most vált világossá számodra. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg sűrű köd van az életedbe és nem tudod,hogy merre tartasz.

Vessünk véget a kérdéseknek és nézzük meg, melyik az az 5 jel, amely megmutatja hogy az életed veszélyben van, már ha a boldogságról, sikerről és harmonikus életről beszélünk.

1. Túl sokat időt töltesz éber álmodozással!

Az álmodozás egy átmeneti visszavonulás a valóságtól, akár a zuhany alatt, akár hazafelé a vonaton, akár lefekvés előtt tesszük. Bár ez nem rossz szokás, de túl sok fájdalommal jár és azt sugallja, hogy boldogtalan vagy. Ez egyébként egy új pszichológiai rendellenesség, amit maladaptív ábrándozásnak neveznek.

A maladaptív ábrándozás lényege, hogy a páciens éber óráinak 60 százalékát ebben az állapotban tölti. A rendellenességgel küzdők idejük legjavát egyfajta éber álomban töltik, egy képzeletbeli világban élnek.Tisztában vannak azzal, hogy csupán a fantáziájuk működik, és nem veszítik el a kapcsolatot a valóságos világgal,de függnek ettől az álomvilágtól, és egy idő után ezért az átveszi az uralmat az életük felett.  /Forrás : mipszi.hu/

Természetesen az is fontos, hogy miről álmodsz. Tegyük fel, hogy 24 éves pénzügyi tanácsadó vagy, aki arról álmodozik,hogy megnyeri a lottót és 30 évesen nyugdíjba megy. Ebben az esetben ez egy olyan jel, miszerint az életed mentes a fejlődéstől és a hosszútávú céloktól.

Az túlzott álmodozás helyett koncentrálj inkább a hosszú távú célok és módszerek kidolgozására, hogy az álmaid tényleg megvalósulhassanak.

 

2. Elmenekülsz a valóságtól!

Amikor észreveszed, hogy beleragadtál egy mély gödörbe, úgy gondolod, hogy az egész élet szar. Menekülési útvonalak közé pedig sokszor a videó játékok, a tv műsorok vagy akár az animék világa is tartozhat. Sőt még a regények olvasása is menekülésnek tekinthető.

Vannak veszélyesebb dolgok is, mint például az alkohol és a drogok.

Bármit is csinálsz, közben arra vágysz, hogy valamilyen varázslat vagy csoda folytán az összes problémád megoldódjon. Ilyen például, hogy jöjjön el a világvége és megoldódik minden, vagy hogy valójában ez egy rossz álom amiből csak fel kellene ébredned.

Ezzel a meneküléssel azonban csak a saját életedet hátráltatod. Fontos, hogy ne pazarold az időd a menekülésre, találd meg a fókuszod és nézz szembe a jelenlegi helyzeteddel.

 

3. Túl sokat költesz a hobbidra!

A hobbi szórakoztató és remek elfoglaltság, de pusztító is lehet, ha túl sokat költesz rá. Legyen szó akár barkácsolásról, autó szerelésről, videó játékokról, túrákról, sportról stb. Sokszor fel sem tűnik, hogy mennyire befolyásolják az életmódunkat.

Így vagy úgy, de a hobbi az egyik módja annak, hogy elkerüljük a valóságot. Ha képesek vagyunk jól kezelni akkor valójában egy menedékhelyről, egy feltöltődést biztosító dologról beszélünk, ha viszont nem akkor inkább hasonlít egy börtöncellához, amely adósságot és elszigeteltséget jelent.

A legjobb,ha csak mérsékelten teszünk bele pénz, kivéve, ha a hobbink lett a szakmánk, mint például a fotósok, kézművesek esetén.

 

4. Nincs semmilyen megtakarításod!

Jártál már úgy, hogy hitetlenkedve hasonlítottad össze a fizetési papírod és a bankszámlakivonatod? Tegyük fel nagyon jó havi bevételt kapsz, a számládon azonban még sincs semmi megtakarítás. Megdöbbensz és kíváncsi vagy, hova tűnt a pénzed.

Ne felejtesd el, hogy egy megtakarítási számla bizony hasznos tud lenni és a legtöbb bank erre remek lehetőségeket biztosít. Teljesen reklámmentesen, de megjegyezném, hogy én teljesen ingyen nyitottam megtakarítási számlát a saját bankomnál (K&H) számlavezetési díj, havi díj és egyéb költségek nélkül, elég jó kamattal.

Hogy kezdetem anno? A fizetésem 10%-a alapjáraton a megtakarítási számlára került. Apró kezdés, de szerintem így tudod a legjobban elkezdeni te is. Aztán később, ahogy én is tettem változtathatsz rajta, de mindig tegyél félre.

 

5. A prioritások az életedben teljesen zavarosak!

Vagy ami ennél is rosszabb, hogy egyáltalán nincsenek prioritások és fontossági sorrendek az életedben. Ha befejezed a főiskolát, úgy érezheted mintha 90 éves lennél és az első munkahelyednél sem találsz semmi olyan jelet, hogy előre tudnál lépni. Ezen a pontos az életed céltalannak és kilátástalannak fog tűnni.

Noha az első számú prioritás ezen a ponton a pénzügyi stabilitás elérése olyan utakat kell keresned, amelyek segítik előrevinni az életed.

 

Összességében ezek a jelek a főiskolásokra és a 20-as években járó fiatalkora vonatkoznak, de mindenki számára hasznos lehet. Ha úgy gondolod, hogy éppen élet közepi válságban vagy, egyszerűen lépj hátra és lazíts.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 

komment
süti beállítások módosítása