5 ok, amiért az emberek nem hisznek benned!

2018. június 02. 07:30 - Life Advisor

girl-1857703_640.jpgAz álmokat okkal hívják álomnak. Hatalmas és merész ötletekről beszélünk az esetek többségében. Az álmaink azok a dolgok, amelyeket mindig is megakartunk tenni az életünkben. Ennek szellemében érthető, ha vannak olyan emberek, akik nem hisznek benned, amikor az álmaidról beszélsz. Ez nagyon szomorú dolog, hiszen valószínűleg a másik személy sem bízik saját magában és hogy bármelyikőtök álmai is megvalósulna. Ennek pedig egyszerű oka van : ők azok, akik soha nem élhetik meg az álmaikat, azért mert nem is dolgoznak érte. Mindig kifogásokat gyártanak, hogy miért nem tesznek semmit az álmaikért, és csak várják a sült galambot.

Amikor arról beszélek, hogy az emberek szeretik várni a sült galambot és reménykednek abban - hamisan - hogy a semmiből lesz valami, mindig eszembe jut az Ízek,imák, szerelmek című film egy részlete :

Van egy jópofa olasz vicc egy szegény emberről, aki minden nap elmegy a templomba, hogy imádkozzon a szent előtt azt kérve : "Kedves szent! Kérlek! Kérlek! Kérlek, had nyerjem meg a lottót." Végül a szobor életre kel, lenéz az előtte térdeplő férfira és azt mondja : "Fiam! Kérlek, kérlek, kérlek tölts ki egy szelvényt!"

Fontos tehát, hogy legyenek álmaink és tegyünk is értük. De akkor miért van az, hogy az emberek nem hisznek bennünk? Nézzük meg az 5 leggyakoribb okot :

1. Nem foglalkoznak álmokkal!

Csak azért, mert ők nem értek el valamit, rögtön azt gondolják, hogy lehetetlen megcsinálni és így te sem leszel rá képes. Ráadásul, ha ők -állítólag - annyira keményen dolgoztak, és mégsem történt semmi, akkor az álmuk rossz. Ez nem igaz!

Ha valamit megcélzol, ha valamilyen álmot kitűzöl magadnak, sok kemény munkával igenis elérheted. Persze ezek az emberek ezt sem fogják elhinni, de ne foglalkozz velük.

 

2. Az álmaid lehetetlennek tűnnek!

Bármi, ami egy "normális" embernek irreálisnak tűnik, hihetetlen és nem is fognak hinni benne soha. Úgy értem, nem sok embert látsz Lamborghiniben, pontosan azt csinálva, amit szeretnek, hacsak nem a neten kutakodsz ilyen emberek után.

A népesség kis százaléka válik csak sikeressé, pedig a siker fogalma jókorát fordulna, ha ez nem így lenne.

Lehetséges, hogy az álmaid irreálisnak tűnnek, de gondolj csak bele. Lehet, hogy más embereknek (ugyanolyan háttérrel) is hasonló álmaik vannak, de ha teszünk értük, megvalósulhatnak. Ha képes vagy dolgozni az álmaidért, akkor bebizonyíthatod, hogy mindenki rosszul tette, hogy nem hitt benned.

Egyébként meg, nem inkább az irreális, hogy azt hisszük, hogy az álmaink elérése lehetetlen?

 

3. Már sokszor hallották ugyanezt a történetet!

Te az egyike vagy azoknak az embereknek, akik már szétkürtölték a barátaiknak,családjuknak, hogy sikeresek lesznek és megvalósítják az álmaikat, mégsem csináltak semmit?

Még akkor is,ha valaki az első alkalommal hisz neked, de nem történik semmi változás, mert nem teszel érte semmit, akkor igenis elbizonytalanodnak.

Ha tényleg szeretnéd, hogy az emberek higgyenek benned, akkor a legjobb, ha már csak akkor beszélsz az álmaidról, amikor már kőkeményen dolgozol értük. Sőt a legtöbbször ilyenkor már nem is kell mondanod semmit. Egyszerűen látni fogják rajtad, hogy valami megváltozott.

 

4. A saját világukban élnek!

Vannak akik szerint az életet csak leélni érdemes, nem pedig megélni. Ha más elképzeléseid vannak, ha másképp látod a világot, ha másképp csinálod, mint ők, akkor a barátaid és a családod gyorsan "észhez fog téríteni" mondván, hogy ez nem normális, hiszen nem ilyen az élet.

Ehhez kapcsolódik egy mérgező mondat is, ami ilyenkor gyakran elhangzik : Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Változni nehéz..de néha ugyanolyannak maradni még annál is nehezebb! >>>

 

5. Te sem hiszel magadban!

100%-os önbizalomra van szükség ahhoz, ha azt szeretnéd, hogy mások is higgyenek benned. Ha most még ott tartasz, hogy küzdesz, hogy elhidd, hogy képes vagy rá, hogy megvalósítsd az álmaid, ha még bizonytalan vagy, akkor ezt sugárzod a többiek felé is. A bizalom hiánya pedig nem egy pozitív érték és nem fogja megnyerni a többi embert.

Arról nem is beszélve, hogy ha te nem hiszel magadban, akkor ezt nem várhatod el más embertől sem.

17 tipp az önbizalom és az önbecsülés felépítésére! >>>

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

süti beállítások módosítása