6 tipp, hogyan maradj boldog, körülményektől függetlenül!

2018. május 29. 07:30 - Life Advisor

audience-868074_640.jpgÚgy gondoljuk, hogy a boldogságunk a külső körülményektől függ. Várjuk, hogy valami mágikus dolog jöjjön az életünkbe, boldoggá téve azt. Néhányan valódi szeretetre vágynak, mások remek munkát szeretnének. A kívánságaink listája óriási. Elképesztő, hogy álmokat,kívánságokat,vágyakat kergetünk, hogy az életünk kiteljesedjen. Azonban az élet itt és most történik, ezért nem érdemes várni, hogy majd egyszer ránk talál a boldogság. Nem fog megtörténni. El kell kezdened élni, itt és most!

 

Hogyan maradj boldog a körülményektől függetlenül?

Nincs semmilyen hókusz-pókusz. Ez valójában az életünk. Számos elmélet született arról, hogy miért születtünk meg és mi az életünk célja. Évekig vitatkozhatnánk rajtuk, de nincs garancia arra, hogy megtaláljuk a választ. Ráadásul arra sincs garancia, hogy ez a válasz segít nekünk.

A legjobb, amit tehetsz, hogy elengeded és elkezdesz a jelenben élni. Érezd a szeretet és a boldogságot. Íme, hogyan maradj boldog, körülményektől függetlenül.

 

1. Ne keresd a boldogságot - sugározd!

Tudom, nehéz boldogságot sugározni, ha szörnyen aludtál, vagy éppen munkahelyi gondjaid vannak. De nézzük másképpen. Talán a pozitív gondolatok hiányából fakad az álmatlanság és a munkahelyi bajok?

Nem tudjuk megállítani a körülöttünk lévő emberek harcait, negativitását egy-egy mosollyal, de megváltoztathatjuk a légkört magunk körül.

Mindenki arra kíváncsi, hogy miért nem mosolyognak az emberek? Ne csodálkozz, tegyél ellene azáltal, hogy te nem tartozol ezen emberek közé.

Töltsd fel az elméd pozitív gondolatokkal, mosolyogj és figyeld meg, ahogy a világ is visszamosolyog rád.

Amikor én elkezdtem sugározni a boldogságot, sokan néztek bolondnak, hiszen egyfolytában úgy vigyorogtam, mint egy hasított virsli. Voltak, akik azt mondták, hogy megzavarodott az elmém, sokan megkérdezték, hogy biztos minden rendben van-e velem. Nos, én azóta is szeretek ilyen bolond lenni és mosolyogni.

2. Ne próbálkozz!

Igen jól hallottad. Hagyd abba!  Hagyd abba, hogy kőkeményen dolgozol, hogy jól nézz ki. Hagyd abba, hogy tetszeni akarsz másoknak! Ne csinálj úgy, mintha valaki más lennél. Fárasztó és haszontalan.

Hagyd magad kipiheni. Ez az őrült küzdelem a jó életért egyszerűen egy tévedés.

Az, hogy ez lenne a normális élet, a társadalom illúziója, amiért légy hálás, hogy felismerhetted hogy ezt abba kell hagynod és erről le kell mondanod.

Sok tanács létezik, most azonban annak jött el az ideje, hogy magadra figyelj. És ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, akkor hagyd abba. Tarts szünetet, fordulj vissza, vagy folytasd, amit csinálsz, de ezúttal realizáld ,hogy az életed MOST történik.

 

3. Élvezd az egyedüllétet!

Ez a tipp szorosan kapcsolódik az előzőhöz. Fontos, hogy a jelenben legyünk boldogok és ez egyáltalán nem egy ijesztő dolog.

A magány ma nem egy elfogadott állapot ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy valami olyasmivel töltsük fel az életünket, amelyre valójában nincs is szükségünk. Csak azért, hogy ne legyünk egyedül.

Rengeteg cikket olvashatsz arról, hogy hogyan találd meg a nagy őt, a lelki társad, hogyan házasodj meg, hogyan találj új barátokat stb. Ez pedig arra kényszerít minket, hogy rosszul érezzük magunkat.

Ha egyedül nem lehetünk boldogok, boldoggá válni valaki mással ijesztően hangzik. Ismerd meg önmagad! Csodálatos vagy!

 

4. Legyél nyitott!

Ne is mond, tudom, hogy kicsit paradox jelenség, de ha egyedül vagy, akkor az segít kinyitni az elméd és önmagad is.

Belemélyedünk a saját gondolatainkba, felfedezzük saját érzéseinket és rájövünk, hogy nem is különbözünk annyira másoktól. Annak ellenére, hogy másképp nézünk ki, más munkahelyünk és hobbink van mégis egyezhetnek a céljaink.

Amint ezt megérted, a külvilág sem fog többé ellenségesnek tűnni.

 

5. Légy hálás!

Néha azt látom, az embereken, hogy élvezik a nehézségeiket és hiányt éreznek, ha nincs éppen valamilyen dráma az életükbe.  Te is ilyen ember vagy? Ne légy!

Légy hálás azokért a dolgokért, amelyeket kapsz : az asztalra kerülő étel, meleg takaró, oktatás, fizetett munka, jogok, lehetőségek, tökéletes egészség stb. Ne vedd természetesnek ezeket a dolgokat.

A kedvességet, a tiszteletet és a jó modort, természetesnek vesszük. Légy hálás, ha benned ez megvan és kitudod fejezni őket. Könnyű feladat, de mégis hatalmas különbséget jelent.

 

6. Fogadd el magad!

Önmagadnak lenni, nem ugyanaz, mint elfogadni önmagad. Kényszerítheted magad, hogy természetes módon cselekedj, ha továbbra is kényelmetlenül érzed magad.

Fogadd el magad. A szeretetet ne csak mások, hanem önmagadban is sugározd. Hagyd hogy hibázz, hozz logikátlan döntéseket, és engedd meg magadnak, hogy kicsit tökéletlen légy.

Mindaz,amit fent leírtam nem azt jelenti, hogy örökké pozitívnak kell maradnod. A melankólia, a rossz hangulat, a harag normális érzelmek és dolgok. Ezek szintén az élet része. Ahogy az élet szépsége is változatos. Csak menj keresztül rajta és koncentrálj a pozitív dolgokra.

A boldogság választás kérdése, szóval csak válassz! Most!

 

Te mit csinálsz, hogy boldoggá válj? Írd meg hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása