7 áldozat, amit sikeres emberek hoztak!

2018. május 26. 07:30 - Life Advisor

destroyed-houses-2663558_640.jpgNem lehet sikert áldozatok nélkül elérni. Ha olyan könnyű lenne a sikert elérni, akkor mindenki gondolkodás nélkül cselekedne, hogy minél előbb elérje azt. Minden sikeres ember áldozatot tett ugyanis azért, hogy sikert és ezzel együtt hatalmas vagyont építsen fel magának. De nem egy áldozatról beszélek, hanem többről is. Íme 7, amelyet a leggyakrabban hoznak a sikeres emberek.


1. Biztonság

Nem a személyes, testi biztonság lemondásáról és áldozatáról beszélek. Arról van szó, hogy lemondasz a munkahelyed által nyújtott biztonságról és arról, hogy örökké valaki másnak dolgozz. Persze, munkahely mellett egy vállalkozás indítása meglehetősen nehéz feladat, sőt gyakran lehetetlen.

Tehát fel kell áldoznod a biztonságot, hogy valami nagyszerűbb felé haladj. Ez egyaránt nehéz és kockázatos is, hiszen lehet, hogy szűkösen fogsz kijönni a jövedelmedből, de készen kell állnod, hogy feladd a jót, hogy megkaphasd a nagyszerűt.

2. Szabadidő

Igen, a legtöbb sikeres ember arról beszél, hogy a szabadidő nagyon fontos és tény, hogy így van. Az is igaz, hogy előbb-utóbb el is kezdenek mindent megtenni annak érdekében, hogy szabadidőt csináljanak maguknak.

Kezdetben viszont - bizonyára hosszú időre - feláldozzák a szabadidejüket, hogy több órán keresztül építsenek valamit, amire büszkék lehetnek. Minden alkalommal, amikor csak a tv-t bámulod, fel kell adnod a szabadidőd és újra nekiállni dolgozni.

Amint belépsz az üzleti világba, a versengés egyre jobban emelkedik és meghatározó tényezővé válik a sikered elérésének érdekében.

Ha azt látod, hogy a versenytársaid naponta 15 órákat dolgoznak, te pedig alig súrolod a 8-at, akkor íme egy verseny számodra. Hozd te is ezt a szintet, különben nem fogsz győzni.

3. Pénz

Van, akik azt mondják, hogy azok az emberek, akik hitelből kezdenek el vállalkozni, nem éppen normálisak.

Az induló hitel megszerzése rövid távon stabilitást eredményez ugyan és emiatt nem is szükséges, hogy feláldozd a saját spórolt pénzed, ha már van hitel lehetőség. Viszont tény, hogy a pénz is szerepel a listán, amivel kapcsolatban áldozatot kell hoznod.

Félre téve a kölcsönöket, a vállalkozás indítása mind rövid, mind hosszú távon költséges folyamat. Készítsd fel magad arra, hogy egy olyan vállalkozást hozz létre, amelybe bizony a megtakarított pénzed is belekerül és ahol nem kell a költségeken spórolnod.

4. Alvás

Az alvás már többször előkerült - itt a blogon is - a sikerrel és a vállalkozással kapcsolatban. Ennek az az oka, hogy az alvás jelentősége megjelenik a vállalkozási tevékenységben, az egészségünk szempontjából is lényeges, nem beszélve az önfejlesztés és a siker területről.

Ha elkötelezed magad a siker mellett, akkor egyszerűen nem lesz időd azzal foglalkozni, hogy mennyi időt töltesz alvással. A sikeres emberek tudják, hogy az alvásról való lemondás felszabadít nekik időt, például a reggeli testmozgásra, meditációra, és a napi felkészülésre.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljes mértékben mondtak le az alvásról, hiszen az egészségüket nem fogják kockára tenni és te se tedd.

5. Birtoklási vágy

Ezt a pontot szeretném ketté szedni. Az első dolog, hogy ha az induló vállalkozásodhoz szeretnél tőkét, akkor eladod azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükséged és a vállalkozásodba invesztálod. Legtöbbünknek ugyanis nincs erős és főleg pénzes családi háttere az elinduláshoz. Az eladáshoz viszont az kell, hogy képes legyél lemondani ezekről a dolgokról.

A másik dolog pedig, hogy nem feltétlen kell, hogy eladj egy-két dolgot, lehet, hogy arra jutottál, hogy elég, ha a havi bevételed egy részét különíted el, a leendő vállalkozásod indításához. Ilyenkor viszont arról kell lemondanod, hogy megvedd a felesleges és (egyenlőre) szükségtelen dolgokat. Most még biztosan nélkülözheted őket!

6. Kényelem

Biztosan hallottad már, hogy a sikeres emberek kilépnek a komfortzónájukból. Nem véletlen, hiszen a kényelem az utolsó dolog, amivel a siker felé vezető úton számolhatsz. Korán kell kelni, keményen kell dolgozni, teljesen magadra maradsz, így a kényelem, nem pont olyan lesz, mint amilyenre számítasz.

Próbálj meg tehát új rutinba kerülni olyan feladatok elvégzésével, amelyek kívül esnek a komfortzónádból.

7. Társasági élet

A lista utolsó helyén a társasági élet található. Ha vállalkozó vagy, akkor a társadalmi életed kezd megcsappanni, de nem szabad teljesen feladnod, de áldozatokat kíván.

Például, ha sikeres szeretnél lenni és üzletemberként előre lépésre vágysz, akkor talán nem lesz nehéz csökkenteni a heti kocsmában töltött órák számát. Itt jött el az ideje, hogy szelektálj a társasági életedben is.

Szerinted milyen áldozatot hoz még egy sikeres ember? Írd meg kommentbe!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása