Csalódottságból (karrier) lehetőség? 3 tipp, hogyan csináld!

2018. május 19. 10:17 - Life Advisor

man-2037255_640.jpgA csalódás az élet része. Soha nem tudjuk elfogadni ezt az érzést, de elkerülhetetlen. A csalódás érzése abból fakad, hogy valaki megkapott valamit, amire te vágytál, vagy pedig valami olyasmi lett a tiéd, ami nem felel meg az elvárásaidnak. Az igazi vezetők tisztában vannak azzal, hogy amíg nem tudod elkerülni a csalódást, addig képes vagy befolyásolni, hogyan reagálsz rá. Éppen ezért minden csalódásban lehetőséget látnak. Íme 3 tipp, amivel te is képes leszel lehetőséget kovácsolni a csalódásból és ezáltal a karriered is megváltozhat.

1. Gondolj a jövőre és összpontosítsd a végcélra!

Ha csalódott vagy és negatív érzéseid vannak, sokszor összpontosíthatod a gondolataid arra, hogy mit érzel jelen pillanatban. A nehéz időszakokban fel kell kellened a földről, fel kell emelned a fejed, a szemed és az energiád pedig a hosszabb távú dolgokra összpontosítanod.

Vegyék például azt a példát, amikor megtudod,hogy egy nálad sokkal kevésbé motivált és tapasztalt kolléga kapja azt az előléptetést és pozíciót, amivel te szemeztél korábban.  Ne vesztegess időt arra, hogy rájöjj miért történt ez és mit tehettél volna másképp. A karrieredre összpontosíts ne pedig a pozíciókra. Fókuszálj hosszú távra és arra, amit szeretnél.

2. Szerezz barátokat, ne ellenségeket!

A csalódás érzése néha bénuláshoz vezet. Úgy érezheted mintha nem tudnád, mit kellene tenned, nem látod a következő lépést. Vagy pedig bekerülsz egy sötét helyre és elkezded közvetíteni a negatív érzéseid mások felé. Ne hagyd, hogy a csalódás megakadályozzon a stratégiai gondolkodásban és abban, hogy jobbá tedd az életed.

Tegyük fel, hogy olyan csapatban vagy aki második lett egy versenyen. Ahelyett, hogy negatív érzelmeket közvetítenél, gondolkodj azon, hogy hogyan tudnátok együttműködni és olyan erőfeszítéseket tenni, amelyek mindkettőtök számára előnyökkel jár.

3. Ismerd meg a fájdalmat!

Bár fontos ez előrelépés, de ne aggódj, ha nem teheted meg azonnal. Ne szégyelld, ha egy kis időre most nincs pozitív változás. Előnyt tudsz kovácsolni a csalódottság érzéséből, hiszen jobban fogod majd értékelni ha a dolgok ismét jóra fordulnak.

A kutatások is kimutatják, hogy a csalódás elismerése segítségünkre lehet. Segít átértékelni a megszerzett tapasztalatokat és ezáltal tisztább képet kaphatsz a sikerhez vezető út következő lépéséről.

Soha ne keresd a csalódást, de mindig keres a lehetőséget. A következő alkalommal, amikor csalódottságot érzel, ne rejtsd el az érzéseid, hanem a fenti tippek segítségével fordítsd a csalódottságot lehetőséggé.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása