Nincs életcélod? Elkerülhetetlenül sodródsz a bizos kudarc felé!

2018. április 07. 08:30 - Life Advisor

colors-2203720_640.jpgSokan mondják, hogy az élet célja, az élet értelme mindig kicsúszik a kezeik közül. Én mindig úgy éreztem, hogy az élet célja és értelme az, hogy boldog legyél, hogy örvendj az életednek, hogy elérj oda, ahonnan nem akarsz megint máshova eljutni. Annyian élnek küszködve, hiszen próbálnak elérni oda,ahol nincsenek, de valahogy soha nem érkeznek meg. Te megtaláltad már az életcélod?

Az életcél megtalálásának fontos része,hogy megismerd a természeted. Az életed első 9 hónapjában a fogantatásod pillanatától egészen a születésedig minden el volt intézve neked. Nem volt semmi feladatod. Nem emésztetted magad a szemszín vagy a testsúlyod miatt. Ezt mind elrendezték neked. Te csak magadat adtad.

Így születtünk és amikor szülőként ránézünk a gyermekünkre azt mondjuk, hogy Istenem micsoda tökéletes munka. Köszönöm. Mostantól átvesszük. Amikor ezt kimondjuk, akkor veszed ezt a tökéletességet és kirekeszted a Teremtőt. Ezt nevezi az angol úgy,hogy Edge God Out! Észrevetted a kiemelt betűket? (EGO)

Az EGO az a részünk, amely elkezdi azt mondani, hogy nem egy tökéletes isteni teremtés vagy, nem Isten része akiből jöttél. Ehelyett azt mondja : Az vagy,amid van! Ez kezdődik a játékainkkal, aztán jön a bankszámla, majd minden vagyonunk. Észre sem vesszük és a vagyonunkkal azonosítjuk önmagunkat. Elkezdjük azt hinni, hogy minél több mindenünk van, annál értékesebbek vagyunk. Tehát a gyerekeinknek olyan jövőt adunk, amely nagy hangsúlyt fektet a TÖBB-re! Ez szinte az ego mantrájává válik. Szerezz minél többet! Ezzel csak az a baj, hogyha azonosulsz a vagyonoddal és az eltűnik, akkor az önazonosságod is eltűnik.

Képzeljétek el, hogy egy bizonyos pontig mindannyiunknak ugyanaz az életcélja. Végigjárni az utat a születéstől a halálunkig, a körülményektől függetlenül, boldogan!

Az életcél megtalálásához egyébként ugyanolyan hasznos a coaching tanácsadás is.Ilyenkor szoktak ugyanis elmenni tanácsadókhoz mások, még olyanok is jönnek hozzám és én is megyek,akik egyébként tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, mert a saját érzelmeink és a saját életeinket úgy éljük meg, ahogy a magyar közmondás is leírja : nem látod a fától az erdőt. Mert olyan közel állsz a saját problémádhoz és érzelmileg benne vagy. Na most személy szerint én nem érzek együtt senkivel, mert például a sebésznek sem az a fontos, hogy azt a fájdalmat érezze, hanem, hogy teljesen semlegesen és jól csinálja és tudjon segíteni a másiknak. A tanácsadások során én is kívülről ránézek és megtudom mondani, hogy mit kell, hogy megváltoztasson,hogy neki boldogság legyen.

Az életcélod megtalálásához segítségül hívhatod a Teremtőt, a Jó Istent, az Őrangyalod, az Univerzumot, a Sorsot, attól függ, hogy a te hited és neveltetésed alapján kinek hívod. Ne feledd,hogy odaátra nincs zseb a koporsón. Tehát mindent próbálj ki,vidd el, jutalmazd meg magad, utazz el, ne spórolj, mert mit érsz vele, hogy benne lesz a ládafiába hány százezer vagy millió forint, de közben nem jutottál el a Bahamákra,ahova mindig is szerettél volna?

Hasznos életcélt találni és azt kitartóan megvalósítani - ez az egyik titka minden olyan életnek, amelyet érdemes megélni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása