Neked van titkos életed?

2018. április 05. 07:30 - Life Advisor

És ha van, álmodod vagy éled azt?

walter.jpgNem tudom mennyire ismert, "Walter Mitty titkos élete" c. film, de engem meg ihletett az biztos. A sztori röviden annyi, hogy a főhősünk a való világból kitérve (és ezt elég sűrűn), szívesebben látja magát más szerepében és élet helyzetekben. Mintsem, egy ötleteit elszipolyázó főnök irodistájaként. Sőt, olyan házasságra készülve és kényszerítve amit semmilyen porcikája nem kíván...

Ellenben vízióiban, előszeretettel ölt: örök nyertes, lázadó és nem mindennapi tettekért felelős hős képet. Emellett, természetesen szíve hölgye is epekedik utána szüntelenül. De hát, ez akár bármelyik mai ember álom képe is lehetne!

A csavar a dologban, most is a rossz akarókon, kritikusokon és az Őt becsmérlőkön van. Mint persze a való életbe is, mindig Ők azok akik a galibát fonják bele, majdnem tökéletes életünkbe. Mindezt Mitty tűri, tűri és tűri. Nap nap után. Egyszerűen ki nem állhatják, mikor elmélázik vagy elmereng. Szerintük semmi hasznuk és még fura dolog is. De főhősünk kitart mellette a végsőkig. Egyszerűen ott érzi magát jól! És reménykedik, hátha egyszer valóra válik... 

A vége persze az, hogy megpróbálják vele elhitetni különféle módokon, hogy Ő bizony elmebeteg és már nem tudja megkülönböztetni a valóságot az ábrándjaitól. És milyen igazuk van! 

  • Mitty annyira bele élte már magát. mind annyi jó szerepébe,
  • Mitty annyiszor és még annyiszor gyakorolta ezt,
  • És Mitty akárhányszor ott volt, reménnyel és lelkesedéssel tért vissza.

A happy-end nem is lehetne más mint, hogy valóban eljött az amire és akire számított. A kaland az életébe és a hűn áhított szerelme is.  És vajon a kétkedők miért nem vették észre azt amit Ő? Miért nem éltek ők is a lehetőséggel? Hogy teremtsenek valami újat? Nyilván azért mert nem magukra koncentráltak..

De nekünk a tanúság, Mitty már nem is olyan titkos élete. És az Ő erős vágya, kitartása és a napi többszöri 1-2 perces víziói. Mert ez nem csak a filmekben végződik jól. Merjünk álmodozni nagy és nagyobb dolgokról. És várjuk csak ki a végét!

Gondolunk csak bele! Vajon aki az Űrhajót álmodta meg, csak a realitás talaján mozgott?

Nem hinném.

Szép álmokat!

Szerző : Christine

Tetszett  cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása