10 jel, hogy mérgező munkahelyen dolgozol!

2018. április 04. 07:30 - Life Advisor

construction-workers-3036598_640.jpgEgy új munkahely minden esetben újdonsággal tölt el minket. Új környezet, új feladatok, új kollégák, új társaság minden az újdonság varázsával hat. Rossz esetben nem sokára meglátod a valóságot és hogy hova is kerültél. Remélhetőleg kevesen estek ebbe a helyzetbe, azonban fontos felismerni, hogy melyik az a 10 jel, amely egyértelműen megmutatja nekünk,hogy mérgező munkahelyen dolgozunk,akár észreveszed őket, akár nem.

  1. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a munkatársaid rengeteget beszélnek arról, hogy mennyire utálják a munkájukat és a főnöküket.

  2. Mindenki akivel dolgozol a háttérben állásvadászatot folytat és gyakran mesélik neked, hogy holnap interjúra mennek vagy hogy péntekig megkapják a visszajelzést egy másik lehetőséggel kapcsolatban.

  3. Van egy titkos mondatod, amivel nyugtatod magad, ha inzultálnak vagy a fejedhez vágnak valamit a munkahelyeden : Ez rendben van, ennek meg kellett történnie. A probléma pedig az,hogy egyáltalán van ilyen titkos mondatod és ezt használnod kell.

  4. Gyűjtöd a hazugságokat,hogy mivel bújsz ki a rád bízott projektek elől, amiről sejted,hogy sok meló lesz vele és egy-két hétvégéd is rámegy. A főnököd pedig az egészet letudja annyival,hogy mindez amit mondtál egyéni szociális probléma és őt ez teljesen hidegen hagyja.

  5. Senki nem beszél a vállalati kultúráról, a csapatmunkáról, a közös célokról és sikerekről. Ellenben folyamatos téma a figyelmeztetések, a szabályozások és hogy kit, milyen módszerekkel tudnak "fegyelmezni".

  6. Fogalmad sincs, hogy mi a vezérigazgató célja és vezetői filozófiája. Csak azt látod,hogy mindenki úgy beszél róla, mint a félelmetes főnök, akinek a szava szent és ha nem úgy alakulnak a dolgok,ahogy ő elvárja, akkor bevált szokás,hogy megfélemlítenek téged.

  7. Rendszeresen részt veszel találkozókon, meetingeken, azonban itt senki sem mer megszólalni. Csak akkor beszélik ki a vezetőket, ha ők nincsenek jelen.

  8. Senki nem törődik a véleményeddel. Évente egyszer kiküldenek egy elégedettségi kérdőívet, amiről aztán senki nem beszél és változásokat sem eszközölnek.

  9. Megszűnt,hogy tisztességesen végzed a munkád és megszűnt a bizalmad a főnököddel szemben, mert már annyiszor pórul jártál.

  10. Gyakran merül fel benned, vagy kapod meg ismerőseidtől a mondatot : Miért dolgozol még ezen a munkahelyen? Miért kínzod magad, mintha minden nap börtönbe járnál?

Felébredni az úgynevezett karrier kómából bizony nehéz. Sok esetben inkább rábeszéljük magunkat, hogy egy rossz munkahelyen maradunk, mert félünk a változástól.

Te viszont felébredtél és remélem mindenki más is, aki mérgező munkahelyen tengeti a munkanapjait.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

süti beállítások módosítása