5 tipp a pénzügyeid kezelésére, hogy megvalósíthasd az álmaid!

2018. március 15. 07:30 - Life Advisor

money-3219337_640.jpgSzeretnék veled beszélni a K betűs szóról : KÖLTSÉGVETÉS! A pénz nagy szerepet játszik mindannyiunk életében és véleményem szerint minél előbb meg kell tanulnunk jól használni a pénzt. Persze ma már számtalan lehetőségünk van, különböző megtakarítások, házi spórolási tippek, pénzügyi workshopok és pénzügyi szakemberek is segítségünkre lehetnek a tudatos tervezésben és a költségvetés megtervezésében. Én pedig arra teszek most kísérletet, hogy átadjak 5 olyan tippet, ami segít a pénzügyeid kezelésében és hozzájárul az álmaid megvalósításához.

 1. Költs kevesebbet, mint amennyit keresel!
  Nevetségesnek hangzik, ugye? Lehet,hogy az is, de sokan mégse így cselekszenek a mindennapok során.Ha azt látod, hogy átlépted a hitelkártya kereted, az azt jelenti, hogy átlépted a pénzügyi határaidat és csökkenteni kell a kiadásokat. Hosszú idő, de sok kicsi spórolás a végén sokra megy.

 2. Készíts költségvetést!
  Nagyon fontos, hogy megértsük, hogy merre vándorol a pénzünk. Minden elköltött forintnak nyomon követhetőnek kell lennie. Erre a célra tökéletesen megfelel egy füzet, de számtalan applikációt is találsz, amivel rendszeresen áttekintheted, hogy áll jelenleg a pénzügyi helyzeted.

 3. Nézz körül a befektetési lehetőségek között!
  Tudom, tudom, most jön, hogy ez Magyarországon nem éri meg. Márpedig érdemes szétnézni akár az állampapírok, akár a bankok ajánlatai között. Ehhez a ponthoz már mindenképpen javaslom pénzügyi tanácsadó bevonását is, márcsak azért, mert ő képes lesz a számodra legjobb ajánlatot felkutatni. (És nem, nem óriási jutalék fényében!)

 4. Időben kezdj el gondolni a nyugdíjadra!
  Lehet,hogy az életedben jelenleg más élvez prioritást : diákhitel törlesztés, lakás vásárlás/felújítás, házasságkötés stb. a nyugdíjra való felkészülésnek azonban szintén az első helyek között kell lennie. Keress a lehetőségeidhez mért ajánlatot és megtakarítási lehetőséget.

 5. Tekintsd önmagad az életed vezérigazgatójának, a háztartásod pedig egy üzleti vállalkozásnak!
  Fontos,hogy mindig tisztában legyél a pénzügyi helyzeteddel. Ha pedig szeretnél fejlődést és növekedést elérni a pénzügyek terén, akkor vállald a felelősséget és tegyél lépéseket, hiszen csak így érhetsz el változásokat.

Te milyen módszert használsz a pénzügyeid kezelésére? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása