Tudod, mennyi időd van még?

2018. február 21. 07:30 - Life Advisor

time-2974785_640.jpgMa reggel, amikor az ébresztő megszólalt elkapott az érzés, hogy még szívesen aludnék 1-2 órával többet. Az ébresztőóra azonban érzelemmentes és kötelességtudó. Vegyem elő a saját hozzáállásom? Elég nehéz, főleg ha még ahhoz is fáradt vagyok, hogy kinyissam a szemeim. A reggel sokak számára csak egy reggel, ugye? Vagy mégsem? Tudod,hogy mennyi időd van még?

Sokan élnek úgy, mintha soha semmi nem változna és rengeteg idővel rendelkeznének. Nem a jelenben élünk, bolhából csinálunk elefántot és sokan egész életünkben egy olyan boldogságot kergetünk, amely soha nem jön el. Mivel a boldogság nem kívülről jön, hanem belülről kell, hogy induljon és kiteljesedjen.

Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi életük csak egy próba. Ezután még lesz jópár, ahol természetesen mindent másképpen fognak csinálni. Ha folyamatosan csak egy próbaidős életet élsz, mikor fogsz elkezdeni élni igazán?

Sok ember csinálja évről évre ugyanazt folyamatosan és ezt életnek hívja. Gondoljunk azonban például a kisgyerekekre, akik sokak taníthatnak nekünk. Számukra nincsen múlt és nincsen jövő. Maximálisan a jelenben élnek. Te például észreveszed a vízcseppeket zuhanyzás közben?

Sokan fejezik be az életüket kórházakban. Gyakran szembesülünk olyan tragikus hírekkel, hogy valaki sajnálatos módon 30-40 éves korában halt bele egy súlyos és egyenlőre gyógyíthatatlan betegségbe.

Talán hallottál már Bronnie Ware-ről, aki 8 éven keresztül dolgozott hospice-palliatív ellátás keretében nővérként. Amikor megkérdezte a pácienseit, hogy mi az, amit a legjobban sajnálnak, vagy mi az,amit másképp csinálnának az alábbi 5 dolog merült fel a legtöbbször :

  1. "Bárcsak lett volna bátorságom azt az életet élni, amit szerettem volna, ahelyett, hogy olyan életet éltem,amit elvártak tőlem."
  2. "Bárcsak ne dolgoztam volna olyan keményen."
  3. "Bárcsak kimutattam volna az érzéseimet."
  4. "Bárcsak ápoltam volna a kapcsolataim a barátaimmal."
  5. "Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldog legyek".

Szeretném,ha te nem bánnál meg semmit és megélnéd az életedet. Ha nem csak tervezgetnéd, hogy majd valamikor elutazol valahova, vagy valamikor megcsinálod,amit terveztél. Valamikor csak jön valami. Te megérkeztél már az életedbe?

Személy szerint nem hiszek az újjászületésben. Egy életünk van és ha jól csináljuk ez pont elég. Kezd el végre megélni az életed. Velem tartasz?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Kövess minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása