Hallottál már a Digitális Detoxról? Kipróbálnád?

2018. február 17. 08:15 - Life Advisor

Nézzük mi történik, ha kilógsz abból a bizonyos sorból? 2.rész

mobile-phone-1917737_640.jpgMostanában napról-napra azt érzem, hogy szeretnék teljesíteni egy ilyen kihívást. Remélem a cikk után egyre több társam lesz ebben. Máris mondom miről van szó. (Ha pedig lemaradtál volna az első részről IDE kattintva pótolhatod.)

Rengeteg hasznos funkcióval együtt, majdnem ugyanennyi romboló hatása van. Főleg az emberi kapcsolatokra. Ez nem más, mint a telefonunk. Amit szinte már egy percre sem tudunk nélkülözni. Habár a mai okostelefonok főleg a kapcsolatok fenntartásáért működik, valahogy a való életben inkább eltávolít minket. Tömérdek írás szól arról, hogy tudományosan ezt be is bizonyították. Még több cikk pedig arról, hogy a mai fiatalok mennyire függnek tőle. Sőt már különböző appok is léteznek arra, hogy ellenőrizhessük hányszor oldjuk fel, billentyűzetünket. Próbáld ki. Elég elrettentő számok szoktak kijönni. Valakinél ez a 150-et is elérheti. Naponta!

Ami pedig még jobban elszörnyítő lehet, hogy Kínában már külön sávot nyitottak meg a telefonnal közlekedőknek. Biztos vagyok benne, hogy lehetne még folytatni a sort, de az csak időpocsékolás lenne. Ha úgy érzed inkább tennél valamit azért, hogy egy kicsit jobban érezd magad, mint azok az emberek, akik a fenti sorban állnak és az életet élni szeretnéd és nem csak virtuálisan, akkor lássuk miről is szól a 'Detox'.

A függőséget képes megszüntetni és minél gyakrabban alkalmazod, annál jobban építed be a mindennapjaidba így egy boldogabb és minden pillanatot megélő napokban, hetekben lehet részed. A titok egyszerű: NE HASZNÁLD A TELEFONODAT! A közösségi portálokat mindenképpen mellőzd. Ha épp csinálsz valamit használd a repülő üzemmódot, hasznos lehet abban, hogy semmi se zavarja meg a pillanatot, amit még élsz.

Ha a barátaid furcsán néznének rád, vond be őket is nyugodtan. Kérd meg őket, ha együtt vagytok akkor minőségi időt töltsetek el, ne pedig a feltöltött fotók értesítőjét számoljátok. Ha kimozdulnátok akkor pedig az fizesse a számlát, aki hamarabb nyúl a készülékért. Ha pedig kérdőre vonnák, hogy hol voltál pár napig és viccesnek találják a mai világban, kérdezd meg tőlük mi volt az utolsó dolog, amit telefon nélkül csináltak. Még akár jó példa is lehetsz előttük is.

A rossz szokások megváltoztathatóak, ha hajlandóak vagyunk egy kicsit is tenni érte és azt következetesen végig vinni. Lássuk magunk előtt a célt és, hogy miért is fontos ez nekünk és mi lesz a végeredmény. Szerintem ennek csak pozitív.

UI.: Miután megcsináltam, az Én 1 hetes 'Digitális Detoxomat' mindenféleképpen hozom a beszámolót is. Ha pedig kedvet kaptál hozzá és ki is próbáltad várom a hozzászólásodat.

Hajrá!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása