Aggódsz a jövőd miatt? Nem kellene.

2018. február 15. 07:30 - Life Advisor

sea-2915187_640.jpgEgy gombóc van a torkodban, amikor a jövődre gondolsz? Mindig olyan gondolatokon és beszélgetéseken töprengsz, amelyek még nem történtek meg? Vagy megpróbálsz pozitívan a jövő felé nézni, de mindig van valami ami félelemmel tölt el, hogy vajon tényleg úgy lesz-e? A jövő egy olyan illúzió, amire szívesen gondolunk. Hova megyünk nyaralni? Mikor találunk új munkahelyet? Hogy fog telni a holnapi napunk?

Ha valaki megkért volna 15 évvel ezelőtt, hogy mond meg, hogy hogyan fogod élni ma az életed, valószínűleg sok pontban mellé lőttél volna. A jövő bizonytalan, emiatt sok ember számára nem tetszik és inkább aggodalmat vált ki belőlük. A bizonytalanság kezelése érdekében megpróbálunk lefesteni önmagunk számára egy jövőképet és ehhez terveket készítünk, habár teljesen beláthatatlan, hogy minden így alakul-e ahogy elterveztük.
Természetesen hozzá állhatunk pozitívan a dolgokhoz és elképzelhetünk magunknak egy pozitív jövőt, de ez a legtöbb ember számára akkora nyomást okoz, hogy hiába a nagy célok kitűzése, ha nem sikerül, akkor csalódottak és elkeseredettek leszünk.

A jövő nem fog boldoggá tenni, boldogság kizárólag a mostban van. Ha elégedetlen vagy az az elmúlt órák,napok,hetek,hónapok,évek eredménye. Ha az szeretnéd, hogy a jövőben jobb legyen, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásod. Most azonnal.

A mostani viselkedésed meghatározza a jövővel kapcsolatos elégedettséged. Ne függj egy olyan múlttól, amely soha nem létezett és egy olyan jövőtől, amely soha nem fog létezni. A gondolataid és az érzelmeid nem mások, mint két illúzió közötti feszültség eredménye, erre a feszültségre és aggódásra pedig nincs szükséged.

Az elménk a legértékesebb fegyverünk és a legrosszabb ellenségünk egyben. Meg kell tanulnod használni és irányítani az elméd, így csodás jelent teremthetsz magadnak. A jövővel kapcsolatos aggodalmaidat engedd el és legyen az a mottód, hogy minden úgy alakul, ahogy neked a legjobb.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Kövess minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása