Rád is néztek már furán ezért?

2018. február 07. 07:30 - Life Advisor

Nézzük mi történik, ha kilógsz abból a bizonyos sorból? 1.rész

book-1421097_640.jpgEzt a cikket nem mellesleg azért is írom meg, mert nemcsak, hogy elgondolkodtató, de még mosolyt is csal az arcomra. Neked is ismerős a helyzet, mikor mondjuk a villamoson, buszon utazol vagy éppen egy gyorsétteremben ülsz és valaki bámul? Jó ez így lehet furán hangzik. De amiért ezt teszik, meg még furább. Te pedig semmi mást nem csinálsz csak olvasol.

Nem a mobilodon, nem a laptopodon és nem is tableteden. A görgetést felváltja a lapozgatás, felugró reklámok helyett tarthatsz egy kis szünetet és nem kell aggódni amiatt, hogy lemerül. Ennyi előny mellet is viszonylag kevesen használják a jó öreg, barátunkat a KÖNYV-et.

Néha, már-már zavarba ejtően vizslat néhány gyerek, tinédzser vagy éppen felnőtt, hogy néha tényleg elhiszem magamról, hogy Ufó vagyok. ☺ És szinte a kérdéseiket is hallom, ami a fejükben lejátszódik. Vajon mit forgathat? Mi van benne? Miért nem a telefonján játszik vagy chatel?

A mai emberek kevese olvas el egy olyan irodalmat, amit maga választott ki. Pedig ennél nagyobb szabadságot nem is kaphatnánk. Mit is értek ez alatt?

  1. Ha heti/havi egy könyvet be tudunk iktatni életünkbe, megsokszorozzuk az előnyünket a sikerre.
  2. Bármiben szakértők lehetünk. 5 évnyi szakkönyvek elolvasása egy témában, garantáltan hozzáértővé tesz.
  3. Bármelyik világnyelvet megtanulhatjuk, magunktól.
  4. Személyes kedvencem, Önfejlesztő könyvek. Olyanokká válhatunk általuk, amit eddig csak elképzelni tudtunk. Remek gyakorlatokkal.
  5. Sorra kiolvasva, gyűjtve őket olyan kinccsé vállnak, amihez semmi nem fogható.

És nem nehéz függővé válni. Nézzük csak az én példámat. Tavaly novemberében megkérdezték Tőlem, hány könyvet olvastam el eddig? Hát a válaszra abszolút nem voltam büszke. Ezért kitűztem célul egy kerek három jegyű szép számot. Most már elmondhatom, hogy a polcaim nagy részét, kemény fedelesek teszik ki.

Kicsit nyomasztóan hangzik a „kötelező olvasmány” kifejezés. Ami kötelező azt már egyből összekötjük a „nem szeretem” szóval. De ha rá jövünk mennyi izgalom, kaland, utazás és felfedezni való van akár egyetlen kötetben, nos a csoda nem marad el.

Légy büszke arra, ha olvasol! Ezzel fejleszted a szellemedet. Mesélj a barátaidnak a kedvenc íródról, kötetedről, tartsatok könyv klubot. Hidd el, a lapok közelebb hozzák az embereket.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása