6 tipp a jövő zsenijeinek!

2018. január 25. 07:30 - Life Advisor

light-bulb-2356171_640.jpgA tudomány hosszú ideje igyekszik megtalálni azokat a tényezőket,amelyek elengedhetetlenek a kiemelkedő teljesítményhez. Rengeteg kutatást,felmérést végeztek, hogy megleljék a válaszokat, azonban amivel mindenki egyetértett nem más mint, hogy a szorgalmon múlik a legtöbb. Íme 6 tipp a jövő zsenijeinek és azoknak,akik kiemelkedő teljesítményt szeretnének elérni.

A kiemelkedő teljesítmény hallatán egyből a sportolók,művészek,zenészek,vállalkozók életútja villan be a tudatunkba. Amit pedig rögtön ezután hozzákapcsolunk, hogy ezek az emberek különlegesek és mi a közelükbe sem érhetünk, pedig nem így van.

A sikerrel foglalkozó tudósok egyhangúlag kijelentették, hogy hosszú évek kitartó és fegyelmezett munkája szükséges ahhoz,hogy valaki professzionális szinten kiművelje képességeit. Azonban azt is fontos tudnunk, hogy nem feltétlenül kell "zseninek" lennünk ahhoz, hogy rendkívüli teljesítmény produkáljunk.

Remélem te is azok közé az emberek közé tartozol,akik kézben tartják a saját életüket és mindennap szentelnek időt arra, hogy fejlesszék saját magukat,készségeinket. Az ilyen emberek tulajdonképpen mindennap túllépnek önmagukon, ami már önmagában hatalmas érték.

És mik azok,amire érdemes figyelned :

  1. Tűzd ki a nagy célt, de azt világos és rövid távú célokon keresztül valósítsd meg!
  2. Mindig legyen visszajelzés arról,amit csinálsz. Fontos,hogy tudd,hogy éppen hol tartasz a célodhoz vezető úton.
  3. Folyamatosan emeld a lécet és fejleszd a készségeidet.
  4. Új készségek gyakorlása során korrigáld a hibákat és tanulj belőlük.
  5. Teljes mértékben fókuszálj arra,amit csinálsz, ne engedd,hogy bármi megzavarjon.
  6. A nagy célok eléréshez nagy áldozatokat is kell hoznod,amit leginkább úgy érhetsz el, ha örömödet leled az utadon a cél felé.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása