Jut is, marad is, avagy hogyan gazdálkodj az időddel?

2018. január 24. 07:30 - Life Advisor

time-488112_640.jpgHa néha úgy érzed, hogy rá nézel a mosatlanra, vasalni valóra, a be nem fejezett munkákra az íróasztalon vagy éppen egy filmet sincs kedved megnézni, netalán tanulni is kéne.. Akkor ez a cikk most neked szól!

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy mekkora kincset kapnak minden reggel. Természetes dolog: felkelünk, elvonszoljuk magunkat a melóba vagy éppen a suliba aztán amilyen gyorsan csak lehet, sietünk haza.

Pedig minden nézőpont kérdése. A sikeres emberek 80-90%-a rengeteg minőségi időt tölt a családjával, gyermekeivel, barátaival és remekül helyt áll a munkájában úgy, hogy azt be is fejezi. Sőt! Az önmagával töltött órákat is élvezi és nincs bűntudata.

Mindezt egy nap. Ugyanazon a napon mikor Neked is, Nekem is és Bill Gates- nek is 24 órája van. Tapasztalatok mondják, hogy a következő gyakorlatok segítenek, ennek az időtartamnak a leghasznosabb eltöltését. Gyakorlás! Gyakorlás! Gyakorlás!

  1. Nem elég hangsúlyozni, hogy legyen célod!

Legyen az akár több pici, vagy egy nagy de tudd, hogy mit vársz el magadtól az nap. Tudatosítsd magadban a végeredményt. Ez a motivációhoz szükséges.

  1. Írd is le ezeket a célokat!

Ha vizualizálod is, az elvégzésnél akár 5-10 percet is nyerhetsz. (Én a mostanában híressé vált, Bullet Journal-t szoktam használni nap mint nap. Később erről is írok.)

  1. Készíts listát!

Az előző este a legjobb időpont erre. Mert amíg alszol a tudatalattid mivel már látta a papírodon, elkezdi gondosan összerakni.

  1. Fontossági sorrend!

Az agyad mindent elkövet azért, hogy ami neked a legelső helyen szerepel, bárhogyan is, de ha neked fontos akkor azt elérje. (Pl.: 10 dologból áll a listád de van, hogy az első 2 fontosabb mint a többi 8 összesen) Próbáld meg úgy kialakítani a sorrendet, hogy ha az elsőket elvégezted akkor tudd, hogy IGAZÁN TETTÉL VALAMIT! Nem mellesleg ez fantasztikus érzés lesz.

  1. Koncentráld az erődet!

Ha bele kezdtél, ne hagyd abba! Minden sikeres nő és férfi addig csinál EGY dolgot, amíg az nincs kész 100%-ig.

  1. Ne halogass semmit!

Mert ez az életedet és az idődet is rabolja. Hajtogasd a következőt, naponta többször: " CSINÁLD MOST" "CSINÁLD MOST" "CSINÁLD MOST". Hidd el hatásos.

  1. Tarts egyensúlyt!

Igyekezz időt szánni azokra akik szeretnek téged. Gondold át az értékeidet. Mi az amiben hiszel, mit és miért csinálsz. A napod ne csak munkából és ne csak játékból álljon. Legyen egy láthatatlan mérleged.

Ha ezeket követed akkor garantált az eredmény. Nem könnyű új dolgokat rutinná alakítani a már megszokott dolgok után, de van amit megéri. Szerintem ez pont olyan. Még énis a közepén tartok a folyamatnak de elég pozitív hatással van az életemre.

Kérdezd csak meg Te is magadtól: "- Mi az, amire most a legjobban használhatom fel az időmet?" És most az idő-t, helyettesítsd be azzal a szóval, hogy ÉLET!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása