Ne kezd 2018-at 2017 problémáival!

2018. január 21. 08:00 - Life Advisor

silhouettes-812125_640.jpgÚj év, új kezdetek, tartja a mondás. Bizony sokunk számára az újév első napjai érezhetően többet jelentenek. Ilyenkor még tele vagyunk vágyakkal, álmokkal, tervekkel és úgy érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk.
Aztán, ahogy az újévi fogadalmaink kezdenek elkopni, úgy hagy alább a lelkesedésünk is, és sokan abba a hibába esünk, hogy egy teljesen újévben próbáljuk visszahozni az elmúlt év problémáit. Íme, 5 tipp, hogy ezt elkerüld!

  1. Legyenek világosak és reálisak a céljaid, terveid!

Egyre többen vannak, akik az újévre, célokat és terveket állítanak fel. Ez nagyszerű, azonban fontos, hogy ezek az álmok világosak és reálisak legyenek. Ezenkívül pedig hasznos tud lenni, ha emlékeztetjük magunkat arra, hogy miket is terveztünk. Bizonyára te is hallottál már az álomtábláról, amelyet bárki elkészíthet otthon, és amely remek célja, hogy sose veszítsd el a fókuszt a céljaidról.

  1. Értsd meg végre, hogy ami elmúlt, az elmúlt!

Nagyon sok embernek van problémája ezzel, így erre egy külön cikket szánok a későbbiekben. Ami a lényeg, hogy még az év első napjaiban (ha év közben olvasod a cikket, ne habozz és csináld meg most) csinálj egy úgynevezett gondolat nagytakarítást. Bizarrul hangzik igaz…nos az elengedő szertartás szerintem még sejtelmesebb. Fogj egy lapot, egy tollat és írj fel minden olyan dolgot, amelyről úgy érzed, hogy nincs szükséged rá, de mégis akadályoz az előrelépésben. Érdemes úgy csinálni, hogy 2-3 napig gyűjtögeted ezeket a dolgokat, tapasztalatom alapján még eszedbe juthat olyan, amire nem gondoltál azonnal. Ha úgy érzed teljesen kész vagy, akkor égesd el a listát.

  1. Elég a jó tanácsadókból!

Szülők, testvér, jó barát, nagymama tele jobbnál jobb tanácsokkal és véleménnyel arról az életről, amely egyébként a tiéd. Mindent jobban tudnak, és ezt örömmel éreztetik is veled. Ismerős a helyzet ugye? Szimpla dolog, hogy felelősséget vállalsz a saját sorsod alakulásáért és nem hagyod, hogy beleszóljanak az életedbe.

  1. Légy hálás az új lehetőségeknek!

A hála rendkívül hasznos dolog az életünkben és a mindennapokban. Írj most is egy listát 15 olyan dologgal, amiért jelen pillanatban hálás vagy.

  1. Legyél befogadó és engedd meg magadnak a pozitív változást!

Sokan vagytok, akik a Life Advisor Facebook oldalán (ITT tudsz csatlakozni) meséltek arról, hogy bizony terveztek és tudatosan készen álltok a jövőre. Viszont sokatoknál lemarad, hogy meg is engeditek magatoknak, hogy a változás beköszöntsön az életetekbe. Ne gondolj nagy dologra, egyszerűen csak mond ki, hogy megengedem magamnak a boldogságot.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása