Íme 8 tipp, amivel elengedheted a stresszt az életedből!

2018. január 12. 07:30 - Life Advisor

man-742766_640.jpgÁllandóan rohanni, azon aggódni, hogy vajon mi fog történni és hogyan tudnál mindent egyszerre a kezedben tartani, bizony rengeteg energiát felemészt. Mutatok 8 olyan tippet, amivel elengedheted a stresszt az életedből.

1. Tényleg engedd el!
Ne rágódj rajta, ne tartsd magadnál. Ha már megtörtént, akkor felesleges tovább energiát adni a negatív dolgoknak. Engedd, hogy távozzon az életedből és kívánj neki jó utat.

2. Lélegezz!
A légzésterápia a stressz levezetésében is segíthet. Végezd el az alábbi gyakorlatot:

  • Lélegezz mélyen be majd lassan fújd ki. Ezt ismételd meg 5-ször egymás után.
  • Képzeld el, hogy minden kilégzésnél a testedet elhagyja a stressz és megkönnyebbülsz. Ha szeretnéd, emeld fel a kezeid és fizikailag is told el magadtól.
  • Mosolyogj! Nehéz lesz ilyen helyzetben mosolyt csalni az arcodra, de tedd meg! Mosolyogj újra és újra és újra!

3. Lazítsd el magad!

Stressz közben az izmaink és az ízületeink megfeszülnek és merevvé vállnak. Vizsgáld meg az állkapcsod, a vállaid, a nyakad, és ha szükséges kissé masszírozd át őket, hogy ellazuljanak.

4. Lassan rágj!

Le kell lassítanod az asztalnál is. Az, hogy magadba tömöd az ételt nem segít, sőt azt éred el vele, hogy sokkal többet eszel, mint amennyire szükséged van. Rágd meg jó alaposan az ételt és élvezd az ízeket. Hagyd magadnak időt arra, hogy a szervezeted megeméssze a bevitt táplálékot. Ne bámuld folyton az órád evés közben, koncentrálj inkább arra, hogy milyen finom az a falat, amit éppen rágsz és élvezd a finom ízeket, illatokat.

5. Élvezd az utazást a célod felé!
Sokszor kell tudatosítanunk magunkban, hogy egy csodálatos utazáson vagyunk, miközben haladunk a kitűzött célunk felé. Azonban, ha megrögzötten csak az elérendő célra összpontosítasz, hamar kimerülsz. Élvezz minden egyes megtett lépést és újabb mérföldkövet, miközben a célod felé haladsz.

6. Gondolj a jövőre!

Ha legközelebb stresszes helyzetben találod magad, nézz fel az égre és kérdezd meg magadtól. Fog ez számítani a következő héten/hónapban/évben?
Legtöbbször feleslegesen stresszelünk dolgokon, ezzel saját magunknak okozva kellemetlen perceket.

7. Ne ostorozd magad azzal, hogy nem vagy tökéletes!

Egyikünk sem az. Mutass nekem egy embert, aki azt állítja magáról, hogy tökéletes és bebizonyítom, hogy hazudik. Senki sem tökéletes és ez pont így van jól.

8. Gyakorold a türelmet minden nap!

  • Legközelebb, amikor elmész a boltba, állj be a leghosszabb sorba!
  • Tegyél egy hosszú sétát egy szép parkban!
  • Ha átszaladsz az utca túloldalára, használd a zebrát és várd meg, amíg zöld lesz a lámpa.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása