Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Utolsó kommentek:

Etniez 2020.05.30. 11:52:02

@axolotl77: arra az álomra emlékszel, ami közben felébredsz. Ez általában rossz álom, a stressz felébreszt.

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

tatárfejű kutya 2020.05.30. 11:52:00

@Etniez: a szó, ami nem jut eszedbe: humor. Ez egy idézet, az ország leggazdagabb emberétől.

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

axolotl77 2020.05.28. 11:08:17

Én nem azt mondanám, hogy a rossz álmokra emlékezünk, hanem inkább azt, hogy az álmok elég nagy része furcsa. Amire nem feltétlenül emlékszünk vissza szívesen.

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

tatárfejű kutya 2020.05.28. 10:01:11

@Etniez: "És maga ezt miből számolta ki? Matematikus ön?! Vagy miből számolta ki? Ne vicceljen már!"

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

John Doe3 2020.05.28. 08:33:13

"Ha képes vagy rá, akkor viszont meg tudod állítani ezeket a gondolatokat" -- ez egy szép tautológia, ugyanis itt a képesség és a cselekvés nem különül el. Úgyhogy ilyet kár leírni, csak a helyet tölti ki. Az elektroszmog felvetése helyes, de a probléma ennél jóval komplexebb.

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

Etniez 2020.05.27. 17:18:18

Tudományosan bizonyított tény, hogy az emberek túlnyomó többségének napi 7-9 óra alvásra van szüksége.

A négyes pont egyáltalán nem igaz sajnos...

Ami kimaradt, hogy az elmaradt alvást be kell-e pótolni: igen. De nem az egészet, hanem az 1/3-át. Tehát ha 3 órával kevesebbet alszol, elég +1-et hozzárakni a következőhöz.

Bejegyzés: A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

midnightcoder2 2020.05.19. 15:53:32

Estefelé járt. A halász épp hazatért a csónakján, amikor találkozott egy piackutató szakemberrel, aki épp arrafelé dologozott. A piackutató megkérdezte a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász erre azt felelte, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról. – …és egyébként mivel tölti a szabadidejét? – kérdezte a szakember. – …például játszom a gyerekeimmel. Amikor nagy a forróság, lepihenünk. Este együtt vacsorázunk. Öszejövünk a barátainkkal, és zenélünk egy kicsit – felelte a halász. A piackutató közbevágott: – Nézze, nekem egyetemi diplomám van, és tanultam ezekről a dolgokról. Segíteni akarok magának. Hosszabb ideig kellene halásznia! Akkor több pénzt keresne, hamarosan egy nagyobb csónakot tudna vásárolni, és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudna tenni egy több csónakból álló vonóhálos flottára. – És azután? – kérdezte a halász. – Azután ahelyett, hogy viszonteladókon keresztül árulná a halait, közvetlenül a konzervgyárnak tudná eladni, amit fogott, vagy beindítana egy saját halfeldolgózó üzemet. Akkor el tudna innen menni, Párizsba, New York-ba, és onnan irányítaná a vállalkozást. Még azt is fontólóra vehetné, hogy bevezesse a tőzsdére az üzletét, és akkor már milliókat kereshetne. – Mennyi idő alatt tudnám ezt elérni? – érdeklődött a halász. – Úgy 15-20 év alatt – válaszolta a piackutató. – És azután? – Akkor kezdene érdekessé válni az élet! – magyarázta a szakember – nyugdíjba vonulhatna. Otthagyná a városi rohanó életformát, és egy távoleső kis kedves faluba költözhetne. – És azután mi lenne? – kérdezte a halász. – Akkor volna ideje halászgatni, játszani az unokáival, a nagy forróság idején lepihenni, együtt vacsorázni a barátaival, zenélgetni egy kicsit…

Bejegyzés: Gyors kielégülésre vágysz? Sose leszel sikeres.