Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem, a testi intimitás nem hal meg a házasságban

2024. július 01. 07:30 - Life Advisor

hazassag_halal_szexre.pngA minap láttam egy szalagcímet arról, hogy a házasság az a hely, ahol a szex meghal. Mint sok más, a házassággal foglalkozó téma, ez is egy mítosz. Ez nem azt jelenti, hogy a szex, az intimitás és a szeretet gyakran nem problémás. A szex és a pénz körüli kérdések a két leggyakoribb téma a házasságokban. De nem a házasság az oka. Valójában arról van szó, hogy mennyire személyes ez a két téma és milyen nehéz eligazodni bennük. 

A kutatások azt mutatják, hogy a házas emberek többet és jobban szexelnek, mint az egyedülállók. De ez a rendelkezésre állás függvénye lehet. És ha nem vagy elégedett a szex és az intimitás mennyiségével vagy minőségével a házasságodban, nem számít, mint mondanak a kutatások.

Az egyik legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy mi történik, ha a "szerelem" jelenségének hatása alatt állsz. Amikor téged és a párodat elárasztják a hormonok és a neurotranszmitterek a kapcsolat ezen ideje alatt, a szex gyakran gyakori és szenvedélyes. Hihetetlenül magasra kerül a léc.

És ha ezt a mércét használod a házasságod hátralévő részében, elkerülhetetlenül csalódni fogsz. De ez nem jelenti azt, hogy a szenvedélynek és az intimitásnak meg kell halnia.

Számos oka van annak, hogy a dolgok megváltoznak. Az egyik legnagyobb az, hogy ketten már nem töltötök elég minőségi időt együtt. Amikor először vagy a szerelem hálójában, sok minőségi időt töltetek együtt. De idővel hagytátok, hogy ez kevesebb legyen. Hagyjátok, hogy más dolgok élvezzenek elsőbbséget és megpróbáljátok valahova a szexet is beilleszteni. Természetesen az együttlétetek minősége fogja látni a kárát ennek.

A szerelem időszakának másik hatása az, hogy a vágy szintje magas. Mivel mindketten annyira benne vagytok, nem kell sok ahhoz, hogy örömöt okozzon nektek. Ismét, mint az élet stresszorai és az életkorral és a gyermekvállalással járó változások, mind a vágy, mind a szex élvezetéhez szükséges változások eltolódnak.

A legtöbb szexuális interakció orgazmussal végződik a férfiak számára. ez nem mindig igaz a nőkre. Míg a nőknek van egy speciális testrészük, amelynek egyetlen célja az élvezet (a csikló) gyakran van egy rés, amikor az orgazmusról van szó. Minél nagyobb a szakadék kettőtök között, annál nagyobb az esélye annak, hogy a feleséged ambivalens lesz az "elfoglaltsággal" kapcsolatban.

Ott van még a szexuális vs. nem szexuális érintés kérdése is. Ha csak akkor érinted meg a feleségedet, amikor szexet akarsz, akkor arra tanítod, hogy leállítson. Ha a nap folyamán feltétel nélküli szeretetet is szórsz rá, tudtára adod, hogy törődsz vele és nem csak azért, hogy lefeküdjön veled.

Tudom, hogy a férfiak többet akarnak a feleségüktől, mint csak a szexet. A szeretet és a kapcsolat számukra is fontos. Több ügyfelemnél a szeretet hiánya fájdalmasabb volt, mint a szex hiánya. Mindkettő fontos az egészséges, teljes házassághoz.

Az, hogy képesek vagytok beszélni arról, amit mindketten szerettek, időt szakítani arra, hogy rendszeresen együtt legyetek és a kapcsolatotok egyéb kérdéseivel is foglalkozzatok, mind kulcsfontosságú a nagyszerű intim élethez. Ha több szenvedélyt és intimitást szeretnél a házasságodban, foglalkoznod kell ezekkel a dolgokkal. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása