Ha bízol ebben a 7 emberben, azonnal tönkreteheted az életedet

2024. június 21. 07:30 - Life Advisor

rossz_emberek_het_jele.pngEbben a posztban 7 olyan jelet mutatok be, ami miatt az életedben lévő személy elpusztíthatja az életedet. Hogyan? A bizalom elárulásával. Néhány dolog az életben jobban fáj, mint az árulás. Ahogy mindig mondom, amikor ilyen cikkeket írok, ne használd ezeket a jeleket mások megítélésére. Keress egynél több jelet és következetes viselkedési mintát, ne pedig alkalmi hibákat. Ennél is fontosabb, hogy ne használd ezt a posztot a bizalom fogalmának elvesztésére. Vannak olyan emberek, akikben megbízhatsz és meg is kell bíznod. Ne feledd, hogy azok, akik mindenkiben bíznak, naivak. De azok, akik senkiben sem bíznak, nem jobb emberek. Valójában ez az első jel, amelyet megmutatok. Szóval vágjunk is bele.

1. Azok, akik másoknak hisznek, megbízhatatlanok

Hajlamosak vagyunk pletykálni és rosszat mondani másoknak és nagyon bizalmatlannak lenni mindenkivel szemben.

Ironikus egy ilyen cikket ilyen jellel kezdeni, de olvass tovább, hogy megértsd, mire gondolok. Jó oka van annak, hogy léteznek idézetek, mint például: 

"Nem olyannak látjuk a világot, amilyen. Olyannak látjuk a világot, amilyenek mi vagyunk."

Azok, akik azt mondják, hogy mindenki hazug, maguk a hazugok. Azok az emberek, akik azt mondják, hogy ne bízz senkiben, maguk is megbízhatatlanok. Az "először leszúrlak" hitrendszerből működnek. És ezt azzal fogják igazolni, hogy megvédik magukat.

Nos, a világ nem tökéletes. Nem bízhatsz (és nem is szabad) megbíznod senkiben. És bizalmat kell adni azoknak, akik megérdemlik. Azonban azt hinni, hogy mindenki megbízhatatlan, többet mondd arról a személyről, aki így gondolja, mint a körülöttük lévő emberekről.

2. Akik nem undorodnak könnyen

Egy tanulmány szerint kapcsolat van az undor és az erkölcs között. Azok az emberek, akik könnyen undorodnak, valószínűleg magas erkölcsi normákkal rendelkeznek és fordítva.

Tehát, ha valaki teljesen közömbös egy baleset, véres jelenet vagy undorító fénykép láttán, nagy esély van arra, hogy ez a személy jobban képes sértő viselkedésre.

Ne feledd azonban, hogy például az orvosok hozzászoktak a vér látványához és a rendőrök, valamint a tűzoltók is. Tehát ne ítélkezz gyorsan! Értsd meg, hogy összefüggés van az undor és az erkölcs között.

3. Emberek, akik túl kedvesek

Túl kedvesnek lenni nem erény. Valójában éppen az ellenkezője. Ez a becstelenség álcázása : "Nem akarom megbántani az érzéseidet!".

Azok az emberek, akik túl kedvesek, tisztességtelenek, segítők és képtelenek az igazi intimitásra.

Tisztességtelenek, mert nem azt mondják, amit valójában mondani akarnak. Ők igen-emberek. Azt mondják neked, amit szerintük hallani akarsz. Ezt meg fogják mondani, hogy megadd nekik, amit akarnak. Vagy elmondják neked ezeket a szép dolgokat, hogy ne idegesítsenek téged és/vagy magukat, mert nem tudják elviselni a kényelmetlenséget.

Azért támogatnak, mert hagyják, hogy rosszul viselkedj, miközben azt mondák, hogy rendben van, ahelyett, hogy azt mondanák, hogy menj a pokolba, vagy hagyd abba azt a szart, amit csinálsz.

Képtelenek az igazi intimitásra, mert nem azt mondják, amit valójában gondolnak.

Nem támaszkodhatsz rájuk. Először is, nem mondják el az igazat. Másodszor, hazudnak, mert túl gyávák vagy hátsó szándékaik vannak.

4. Emberek, akik elismerik szörnyű tetteiket, de semmi rosszat nem látnak a hibáikban

Azok az emberek, akiknek az a meggyőződésük, hogy a hibáik, amelyeket elkövettek, egyáltalán nem rosszak, elpusztítják azt, ami megválthatja őket.

Azok az emberek, akik igazolják hibáikat, gyengítik lelkiismeretüket. Felhatalmazzák önmaguk legrosszabb változatát.

A fő diszfunkcionalitás itt a felelősség megtagadása. Szó szerint azt mondják, hogy nulla felelősséget vállalnak bármilyen hülyeségért, amit okoztak. Neked pedig csak annyi a dolgod - szerintük - hogy bármilyen szar kifogással is állnak elő, elfogadd azt.

Az ijesztő rész ismét az, hogy ezek az emberek végül elhiszik azokat a szar kifogásokat, amelyeket másoknak mondanak. Elérik azt a pontot, amikor már el sem hiszik, hogy mérgezőek. Tehát mélyen legbelül azt hiszik, hogy ők tökéletesek.

Nulla öntudat. Zéró elszámoltathatóság. Nulla változtatási lehetőség. És 100% kár (maguknak és neked). 

5. Bölcs pesszimisták

Itt van egy fontos dolog a negatív emberekkel kapcsolatban. Tudják, hogyan kell úgy csavarni a dolgokat, mintha tudnák, miről beszélnek. Intelligensnek, bölcsnek, sőt néha ésszerűnek tűnnek.

A veszélyes dolog itt az, hogy meggyőzhetnek arról, hogy a te értékedet tartják szem előtt (vagy, hogy megpróbálnak megvédeni téged). 

De a valóságban ez egyáltalán nem érdekli őket. Csak igazolni akarják kudarcukat, tétlenségüket, negativitásukat, neheztelésüket és gyávaságukat. 

Azzal, hogy fellépsz és teszel valamit, arra kényszeríted őket, hogy szembenézzenek azokkal a felelősségekkel, amelyeket elkerülnek. Rávilágítasz a hiányosságaikra és arra, hogy nem hajlandóak tenni valamit ellenük.

Ezek az emberek nem csak pesszimisták. Lehetsz pesszimista, de tartsd csukva a szád. Ezek az emberek tele vannak irigységgel és nehezteléssel. Annyi neheztelést/irigységet táplálnak, hogy nem tudják magukban tartani, hiszen ez kvázi élve felfalja őket. Tehát, hogy csökkentsék, cselekszenek és megpróbálnak mindenkit maguk körül tartani (ahelyett, hogy vállalnák a szer életük felelősségét). 

Ne bízz bennük! Ne higgy nekik! Minden, amit mondanak, azon az ördögi vágyon alapul, hogy másokat leromboljanak.

6. Önközpontú emberek

A gyereke azt hiszik, hogy ők a világ közepe. Azt hiszik, hogy a világ körülöttük forog.

Néhány felnőtt is ilyen. Sohasem nőttek ki az önfontosság eme gyerekes hiedelméből. Ezt érzelmi éretlenségnek nevezik és egyik fő összetevője az énközpontúság.

Emberként bizonyos mértékig mindannyian énközpontúak vagyunk. Végül is ki kell elégítenünk igényeinket és gondoskodnunk kell magunkról. Ez a természetes tendencia azonban kicsúszhat az ellenőrzés alól.

Az énközpontú emberek önző módon cselekszenek és csak a szükségleteiket veszik figyelembe. Elmondasz nekik egy szörnyű dolgot, ami veled történt, ők pedig arra a szörnyű dologra emlékeznek, ami velük történt. Megmondod nekik, hogy mit akarsz tőlük (jogosan) barátjukként/partnerükként/munkatársukként, ők pedig igényes bunkóként néznek rád.

Konfliktusban csak a győzelemre vagy a védekezésre gondolnak és amikor rossz napjuk van, vagy rossz kedvük, nem látnak semmit, csak magukat, a problémáikat és a fájdalmukat.

De vajon gonoszak?

Néhány énközpontú ember gonosz. Nem látnak problémát abban, hogy valaki mást eltapossanak azért, hogy kielégítsék önző szükségleteiket.

Másrészről, néhányan túlságosan megszállottjai önmaguknak (anélkül, hogy rosszindulatú szándékukban állna másokat bántani). Az énközpontúság azonban még mindig érzelmileg elérhetetlenné teszi őket, és képtelenné arra, hogy mások igényeit kielégítsék, ami megnehezíti a velük való kapcsolatot. Nem a te érdekedet tartják szem előtt, mert nem is veszik figyelembe.

Az énközpontúság megnyilvánulásának egyik módja.....

7. Fukar emberek

Van egy oka annak, hogy a nők utálják a fukar férfiakat. Sok tulajdonságot jelez, mint például a gyávaság és az énközpontúság.

És ez még csak nem is a pénzről szól. A fukar emberek általában fukarok minden erőforrásukkal - idővel, érzelmekkel, segítséggel, ...- stb.

Gyakorlatilag nem számíthatsz a fukar emberekre, és nem számíthatsz arra, hogy ott vannak neked, amikor szükséged van rájuk. Akkor is felhalmozzák az erőforrásaikat, ha bőven van belőlük. 

Miután közel kerülsz hozzájuk, elkezded látni a mögöttes tulajdonságokat a fukarságuk mögött. Észre fogod venni a gyávaságot és a visszahúzódást azokban a helyzetekben, amikor fel kell lépniük. Úgy fogod érezni, hogy semmi és senki más nem érdekli őket, csak saját maguk. 

Röviden, a fukarság sokat elárul az ember (negatív) kapcsolatáról olyan alapvető értékekkel, mint a bátorság, a nagylelkűség, a bőség és a kedvesség. Tényleg meg akarsz bízni valakiben, aki ezeknek a tulajdonságoknak az ellenkezője? 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása