16 dolog, ami megtörténhet, ha gyermekes férfival randizol

2024. május 29. 07:30 - Life Advisor

apukaval_randi.pngAmikor a nők meglátják álmaik férfiját, általában elképzelnek valakit, akivel családot alapíthatnak. Valaki, akivel megházasodhatnak, akinek saját otthona van és akivel együtt nevelhetnek gyereket. De mi történik, ha álmaid férfijának "poggyásza" van? Mi van, ha már apuka? Ezeken a zavaros vizeken még mindig érdemes lehet navigálni, de ha nem állsz készen erre az ismeretlen útra, akkor rossz szolgálatot teszel magadnak. Vannak akadályok a gyermekes férfiakkal való randizásban, amelyek közül néhány előre nem látható. Most áttekintjük azoknak a dolgoknak a listáját, amelyeket figyelembe kell venned, amikor egy ilyen férfival randizol. 

1. Kevés szabadideje van

Függetlenül a különéléshez vagy a váláshoz vezető eseményektől, ha törődik azzal, hogy valódi apa legyen, akkor mindent megtesz, hogy bebizonyítsa gyermekeinek, hogy nem fogja elhanyagolni őket.

Ez azt jelenti, hogy szabadideje nagy részét a gyerekei akkor fogják igényelni, amikor kedvük van hozzá vagy szükségük van rá, neked pedig ezt el kell fogadnod.

Valószínűleg egyébként közös felügyeleti joga van. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek minden második hétvégét és talán még néhány hétköznapot is vele töltenek. Szülőire jár, fogadóórákra, focimeccsekre, iskolai eseményekre stb.

Bár szülőként részmunkaidőben dolgozik, teljes munkaidős apa. Bár alkalmanként te is részt vehetsz ezekben a tevékenységekben, csökkentened kell az elvárásaid azzal kapcsolatban, hogy mit jelent a "szabadidő" egy gyermekes férfi számára.

2. A hármas fogat része vagy te is

Függetlenül attól, hogy már ő a férjed, vőlegényed vagy a barátod, a volt barátnője mindig beleszólhat abba, hogy mi történik a gyermekeivel.

Akár tetszik, akár nem, ki kell jönnöd vele, hogy megvédd a gyerekeket. Hosszú távon a dolgok sokkal könnyebben fognak menni.

3. Bemutat, ha biztos benne, hogy a kapcsolat tartós lesz

Nyilvánvaló, hogy a leendő partner reakciója a gyermekeire megváltoztathatja vagy tönkreteheti a kapcsolatot, de van még valami, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Fontold meg mindezt a gyerekek szemszögéből.

A gyerekei már megtapasztalták egy kapcsolat felbomlását. Miért hinnék el, hogy a veled való kapcsolat tartós lesz? A megtört bizalom vagy a hit elvesztése szinte lehetetlen.

Mielőtt az apuka megragadná a lehetőséget és integrálna téged az életébe, az apának el kell döntenie, hogy érdemes-e kockáztatni az érzéseit. Légy türelmes!

4. Úgy kell viselkedned, mintha te és az apjuk csak haverok lennétek

Ha a gyerekek fiatalok (azaz nem tizenévesek vagy idősebbek) akkor lehet, hogy el kell fogadnod, hogy az apjuk "így-úgy" barátjukként mutat be.

Mivel a gyerekei nem ismernek téged, valószínűleg óvatossággal próbál "eladni" téged. Ha azonnal felhozná a romantikát, az csak trükkös vagy kínos kérdéseket hozna fel, mint például : "Te vagy az új anyukám?" vagy "Miért téged választott anyu helyett?"

5. Örökre te leszel a másodhegedűs

A legtöbb férfi számára gyermekük születése a történelem egyik legemlékezetesebb napja, ha nem a legemlékezetesebb. Ez a nap megalapozta örökségüket, így elsőbbséget élvez minden mással szemben.

Ő olyasvalaki, akiről a gyerekeknek tudniuk kell, hogy mindig számíthatnak rá és aki példaként szolgál.

Tudatnia kell velük, hogy ők a legfontosabbak mindenek felett. Igen, tőled is fontosabbak. 

Ez jelentheti azt, hogy időnként csalódást okoz neked, de mindig emlékezz arra, hogy ez jó célt szolgál. És soha ne felejtsd el, hogy a gyerekei iránti elkötelezettsége az egyik dolog, amit a legjobban imádsz benne.

6. Alkalmazkodj az utolsó pillanatban történő változásokhoz

A gyereke beteg. Iskolai gondok vannak. Az exe túlterhelt és segítséget kér. 

Több okból és bármikor megváltoztathatja a veled szőtt terveit. Nem azért, mert nem akar látni téged, hanem azért, mert a veled való kapcsolat háttérbe szorul, amikor a gyerekeiről van szó. 

Készülj fel minden váratlan fordulatra, utolsó utáni programváltozásra stb. Végül is, ezt is vállaltad.

7, Továbbra is figyelj a párkapcsolati red flagekre

Ha úgy tűnik, túlságosan vágyik arra, hogy megnyerje az exét azzal, hogy "szuper apaként" viselkedik, az figyelmeztető jel lehet.

Más szóval, van esély arra, hogy még mindig úgy gondolja, hogy a kapcsolata megmenthető. Végső soron a házasság és a gyermeknevelés egyszerűbb, mint a társzülőség.

Vagy ez, vagy még mindig vonzalmat táplálhat az exéhez.

Másrészt, ha özvegy, lehet, hogy még mindig minden nap a temetőbe jár az egyetlen igaz szerelméhez, amelyet talán soha nem tudsz kioltani belőle. Nem szabad figyelmen kívül hagynod a figyelmeztető jeleket, ha például azon kapod magad, hogy a férfi állandóan az elhunyt párjáról beszél.

Ha mindketten úgy érzitek, hogy valami nincs rendben, beszéljetek. Jogod van tudni, mi a státuszod ebben a kapcsolatban.

8. A családja a "másik nőnek" tekinthet

A legtöbb család szívesebben látja együtt gyermekei szüleit, függetlenül attól, hogy elhunyt házastársat, vagy volt feleséget helyettesítenek, különösen, ha szerették az anyát.

Még ha ez nem is igaz, sok munkád lesz abban, hogy megfelelj az ideális partnerről alkotott képüknek. 

Ha olyan férfival randizol, akinek gyerekei vannak, valószínűleg olyan körülmények között találod magad, ahol nem érted teljesen a forgatókönyvet. Ennél a pontnál ismét fontos lesz a türelem a részedről.

9. Mostohaanya vagy, nem anya

Soha nem leszel a gyerekei biológiai anyja, függetlenül attól, hogy milyen csodálatosnak hiszed a gyerekeivel való kapcsolatodat.

El kell ismerned a helyed ebben a kapcsolatban és minden tőled telhetőt meg kell tenned, hogy kompenzáld az életükben tátongó űrt. Pofára esés lesz, ha azt hiszed/reméled, hogy egyszer majd anyának fognak hívni.

Gondoskodj róluk és minden meg fog oldódni. Akkor is lehet fantasztikus kapcsolatotok, ha ez nem anya-gyermek kötelék.

10. Időként kényelmetlenül érzed magad

Úgy érzed te vagy a pótkerék a kapcsolatban. Előfordulhat, hogy nem fogod érteni, mi és miért történik. Nincs beleszólásod például abba, hogy a fia eljött-e az apjához, hogy panaszkodjon, miután nézeteltérése támadt az anyjával.

Mivel nem voltál ott és nem vagy az anyja, nem szólhatsz bele.

Tehát ott ülsz, kényelmetlenül és haszontalanul, aggódó mosollyal. Ez nem könnyű.

Hagyd, hogy a párod kezelje a helyzetet, te pedig csak tudasd vele, hogy ha beszélni szeretne róla, te itt vagy és meghallgatod. Ez minden, amit tehetsz.

11. Korán kell meghúznod a határokat

Képes vagy nevelni a gyerekeket? Ha az apjuk elfoglalt, elmennél értük a suliba? Elmennél vásárolni a lányával?

Ezeknek a határoknak a korai megállapítása elengedhetetlen, hogy megértsd a helyed és később elégedettnek érezhesd magad a kapcsolatban. 

12. Tiszteld és támogasd a családi szokásokat

Általában van valami jó, ami megmarad a kapcsolat vége után. Az olyan dolgok, mint a családi szokások, a gyerekeknek, akik valószínűleg úgy érzik, hogy az utóhatások közepén vannak, a normalitás és a rendszeresség érzését nyújtják.

Segítene, ha tiszteletben tartanád a szokásaikat, például későig fennmaradni és társasozni szilveszterkor vagy hogy minden hónapban egy nap teljes apa-fia, apa-lánya nap.

13. Mindig vágyni fogsz a jóváhagyásukra és az apjukéra is

Az emberek társas lények, akik folyamatosan mások jóváhagyását keresik és gyakran egyenlőségjelet teszünk a boldogság és a kedveltség közé.

Bár érthető, hogy azt akarod, hogy szeressenek és elfogadjanak, próbáld meg nem megváltoztatni azt, aki vagy. Végső soron azért választott téged a párod, mert az vagy aki, nem pedig a hamis éned miatt, akit megpróbálsz létrehozni.

14. Legyen vastag a bőr az arcodon, főleg ha a gyerekek idősebbek

Számíts némi ellenállásra, ha tinédzser vagy idősebb gyerekei vannak a párodnak. Gyorsan kifejtik a véleményüket, mivel azt hihetik, hogy a cselekedeteiknek csak apró hatása lesz.

Az apjuk úgyis az ő oldalukon áll, ugye?

Bár lehet, hogy nem ez a helyzet, számíthatsz arra, hogy az irántad érzett ellenszenvük nem marad észrevétlen és az apjuk nem mindig fogja csitítani őket. Sajnos ez megsértheti az te érzéseidet is. Készülj fel!

15. Lehet, hogy anyagilag nincs minden rendben

Egy válás anyagi szempontból is szenvedést okozhatott a párodnak. Valószínűleg egy két hálószobás lakásba költözött egy nagy kastélyból. Vagy jelenleg használt autót vezet, hogy a volt felesége új kocsit vásárolhasson. Ezenkívül pedig ott van a tartásdíj is.

Minden gyermekéről gondoskodnia kell. A körülményektől függően ez pénzügyi felelősséggel jár, ami azt is jelentheti, hogy a párod és a gyermekei igényei, megelőzik a tiédet.

Erőfeszítéseket kell tenned és együtt kell működnötök, hogy te is megkapd, amire vágysz.

16. Adj neki helyet

Lesznek pillanatok, amikor a párod visszavonul. Megpróbálja fenntartani gyermekei boldogságát, miközben gondoskodik rólad, ezért sok mindennel zsonglőrködik egyszerre. 

Ha azt akarja, hogy a kapcsolat sikeres legyen, meg kell találnia a módszer, hogy mindenkit kielégítsen az életében anélkül, hogy bárki bűntudatot érezne. Eltökélt szándéka, hogy elsajátítsa ezt az egyensúlyt. 

Hagyj neki időt, ha úgy gondolod, hogy időre van szüksége a dolgok rendezéséhez. A legjobb módja annak, hogy biztos legyél abban, hogy felajánlja neked osztatlan figyelmét, hogy amikor csak teheted, hagysz neki egy kis időt.

Maga a randizás nehéz lehet, különösen akkor, amikor először ismerkedtek meg egymással. Amikor a gyerekek is érintettek, teljesen új irányelvet kell követned.

Nem csak randizni mész. Családot alapítasz. Meghoztad ezt a döntést, még akkor is, ha lehet, ez nem épp hagyományos.

Azzal a gondolkodásmóddal kezdeni ezt az utazást, hogy készen állsz mindenre, ami jöhet és minden napot úgy tekintesz, mint egy remek lehetőség, csodás hely a kezdéshez. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása