4 dolog, amit tudnod kell, mielőtt feleségül veszed

2024. március 25. 07:30 - Life Advisor

eljegyzes_elott.pngSzóval, úgy döntöttél, hogy megnősülsz, ugye? De mielőtt elköteleznéd magad a párod mellett és a házassággal megpecsételnétek a kapcsolatotokat, győződj meg róla, hogy jól döntöttél. Vedd komolyan a házassággal kapcsolatos döntésed és ne viselkedj úgy, mintha csak egy új cipőt vennél. Ha ugyanis most rosszul döntesz, minden egyes nap börtönben fogod érezni magad. Ne hagyd, hogy elvakítson a "boldogan élünk, amíg meg nem halunk" ígérete. Vedd ki belőle az érzelmet. Zárd ki a zajokat, legyél objektív. A házasság komoly dolog. Rossz emberrel megházasodni olyan, mintha vennél egy szép házat, fizetnénk a jelzáloghitelt, majd végignéznénk, ahogy az otthonunk porig ég, miközben a biztosító nem fizet semmit. Láttam olyan embereket, akik fontosak nekem, mégis pszichiátrián kötöttek ki, mert összeházasodtak az ördög ivadékával. Az udvarlás során figyelmen kívül hagyták az összes "vörös zászlót" és keményen megfizettek érte.

Néha pedig sajnos nincs visszaút a mentális és pszichológiai jólét károsodásából. 

A boldogtalan házasságok a következő dolgokhoz vezethetnek : 

 • A nyomorúság és a reménytelenség érzése a jövővel kapcsolatban
 • Alacsony önértékelés
 • A félrelépésről való állandó agyalás
 • Pénzügyi csőd

Minimalizáld a kockázatokat néhány régimódi nyomozói munkával. Íme egy házasság előtti ellenőrzőlista. 

1. Családi nevelés

Mielőtt kimondanád az "igen'-t és egymás mellett tartanád a pároddal a fogkeféd, gondold át, hogy mennyit tudsz a neveltetéséről?

Ez azért fontos, mert neveltetésünk alakítja értékeinket, jellemvonásainkat, erkölcseinket és hiedelmeinket.

Nincs befolyásod arra, hogyan nevelkedett, de a családi hátterének feltárása segít jobban megérteni őt.

Például, ha olyan otthonban nőtt fel, ahol az apja kiabált és erőszakos volt az anyjával, hirtelen érthetővé válik, hogy miért szenved gyenge önbecsüléstől és miért fordul ki magából, amikor bárki felemeli vele szemben a hangját.

A hasonló hátterek kompatibilissé tesznek titeket, mert ugyanazt a világnézetet osztjátok. De a különböző háttérrel való rendelkezés nem vezethet semmi jóhoz. Tudnod kell, hogy kivel van dolgod. 

2. Pénzügyi összeegyeztethetőség

A pénz állandó konfliktusforrás a házasságokban. Ez hatással lehet a kapcsolat minőségére is.

Mennyire vagytok pénzügyileg kompatibilisek?

Az emberek gyakran nem használják ki a randizás fázisát arra, hogy megismerjék egymás költekezési és megtakarítási szokásait. Ha takarékos vagy és nem érdekelnek a designer ruhák, miközben ő minden hétvégén fine dining étterembe jár és gyakran vásárol Louis Vuitton cuccokat, ez problémát jelenthet a jövőben.

Pénzügyi "vörös zászlók", amelyekre figyelned kell : 

 • Növekvő adósságok és hitelkártyák.
 • Hosszú lejáratú, kifizetetlen számlák és bírságok.
 • Rendszeres szerencsejáték.
 • Végrehajtótól érkező levelek.
 • A megtakarítások hiánya egyértelmű magyarázat nélkül.

A pároknak közös nézőpontra van szükségük mind a nagy, mind a kis pénzügyi döntésekről. Az átláthatóság és a pénzügyi szokásokkal és a hosszú távú pénzügyi célokkal kapcsolatos kommunikáció bizalmat teremt.

3. Egészségi állapot ellenőrzése

Tudod, hogy mi a párod kedvenc tévéműsora, azt is, hogy van egy heg a fenekén egy gyermekkori motorbaleset miatt, de tudsz a családja rákos történetéről?

Ezeket a beszélgetéseket gyakran figyelmen kívül hagyják, mielőtt a párok úgy döntenek, hogy összeházasodnak, mert invazívak és kényelmetlenek.

A családban futó örökletes betegségek például a Huntington-kór, a hemofília vagy a sarlósejtes vérszegénység kérdése fontos a gyermekek lehetséges egészségügyi kihívásainak és egészségügyi kockázatainak megismeréséhez.

Az egészségi állapottal kapcsolatos tipikus "vörös zászlók" : 

 • Kezeletlen függőség vényköteles gyógyszerektől, drogoktól vagy alkoholtól.
 • A teljes STD szűrés elvégzésének megtagadása.

4. A múlt

"Hagyd a múltat ott, ahova való". Gyakran hallod ezt az ostoba tanácsot?

A múlt jó előrejelzője a jövőbeli viselkedésnek. A kulcs az, hogy ne legyen egészségtelen kötődése a múltjához. Nem minden a múltjával kapcsolatos dolog fog zavarni téged. Kérdezd meg magadtól, hogy számít-e valami most a múltjából?

Ha odafigyelsz mindenre, amit hallasz arról a személyről, akit feleségül akarsz venni, akkor lemaradsz egy gyönyörű emberről, pedig lehet tökéletesen összeilletek. E szabály alól a kivételek : 

 • A bántalmazó és mérgező viselkedési mintái.
 • A megcsalás korábbi partnerekkel. 

Ha egyszer félrelépett a korábbi kapcsolatában, meg kell értened a hűtlenségének okait és azt, hogy hogyan érezte magát utána.

Megbánta? Volt lelkiismeret furdalása? Vállalt bármilyen felelősséget a tetteiért?

Az udvarlási szakasz az az időszak, amikor meg kell győződnöd arról, hogy minden rendben van, mielőtt esküvői öltönyt és jegygyűrűt vásárolnál. 

Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy elvedd-e feleségül a párod, bízz a megérzéseidben. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása